Car:go testira električne trotinete: 999 dinara za poslovne korisnike

Car:go testira električne trotinete: 999 dinara za poslovne korisnike, uskoro i za ostale članove Udruženja

Električni trotineti najpre će biti na raspolaganju samo kompanijskim Car:Go klijentima i test faza ovog projekta trajaće mesec dana. Nakon toga sledi ekspanzija ove usluge.

Električni trotineti, navodi Vuk Guberinić, direktor Car:Go-a, zapravo su ekstenzija mobilnosti članova Udruženja Car:Go i reakcija na njihove želje i potrebe korisnika za još lakšim kretanjem po Beogradu. On dodaje:

Ideja je da ove trotinete najpre ponudimo ovoj grupi Car:Go klijenata jer su izrazili želju da svojim zaposlenima ponude lakši način za “kuća-posao – posao kuća”, pogotovo na Novom Beogradu.

Posredi je, dakle, test faza sa kompanijskim iznajmljivanjem koja će trajati oko mesec dana međutim, kako dodaje Guberinić, potražnja od strane drugih članova je već velika, tako da će popularno nazvani CarGo Zum vrlo verovatno brzo zaživeti među ostalim članovima udruženja.

Nedeljno iznajmljivanje trotineta po ceni od 999 dinara

Ovaj servis funkcionisaće po modelu iznajmljivanja na nedelju ili mesec dana, a Guberinić dodaje:

Pošto je električni trotinet svojevrsno otkriće i budući da se čovek lako navikne na njegovo korišćenje verujemo da će ovo lako postati navika članova Udruženja. Oni će za kratke relacije do 2km koristiti trotinet, a za duže potrebe ga staviti u gepek Car:Go vozila i tako potpuno zanemariti (i na kraju prodati) svoje vozilo.

Ovi trotineti biće dostupni svim korisnicima Car:Go ekosistema i to po ceni od 999 dinara + PDV nedeljno.

Inače, Car:Go udruženje broji više od 600.000 registrovanih članova, a njegovi predstavnici očekuju da će do kraja godine dostići i prvi milion. Do tada, zaključuju, tržištu imaju da ponude još dosta toga zanimljivog.

Ostavi komentar

 1. Darko

  Darko

  22. 7. 2019. u 00:06 Odgovori

  > Inače, Car:Go udruženje broji više od 600.000.000 registrovanih članova

  Da niste možda slučajno dodali ove zadnje tri nule?

  • Nikola

   Nikola

   23. 7. 2019. u 09:19 Odgovori

   Taj Xiomi koji kupiš na rate moraš da plaćaš svali mesec tokom te dve godine. Vozio ga ili ne vozio, padala kiša ili sneg. Ovo je klasična varijanta iznajmljovanja. Bukvalno kao da si rekao, zašto da plaćam rent-a-car 500e mesecno kada mogu da ga kupim za 200e mesecno na 48 meseci.

  • Dovla

   Dovla

   23. 7. 2019. u 10:07 Odgovori

   Tako je, zašto bi neko plaćao 20 EUR mesečno za Xiaomi ili 999 din nedeljno za ovu varijantu, kad može da plaća taksi 20 EUR dnevno.

 2. Milos

  Milos

  22. 7. 2019. u 11:14 Odgovori

  Šta tačno znači drugi deo ove rečenice:
  Oni će za kratke relacije do 2km koristiti trotinet, a za duže potrebe ga staviti u gepek Car:Go vozila i tako potpuno zanemariti (i na kraju prodati) svoje vozilo.

 3. Djole

  Djole

  22. 7. 2019. u 14:34 Odgovori

  Sala je, iskreno, malo neumesna. Koristim Car:Go s vremena na vreme, jer me nekad mrzi da trazim parking mesto u centru ili ako hocu da pijem alkohol. Ali bez obzira na sve to, ne bih ni pomislio da prodam svoj auto, sve i kada bi imao mogucnost besplatno da koristim Car:Go. Postoje ljude koji jednostavno vole da voze i ti ljudi (sebe ubrajam u taj tip) nikad nece odustati od svog auta. S druge strane, ljude koji ne vole da voze, koji automobil koriste iz nuzde i najradije bi ga batalili, verovatno ce u jednom trenutku prodati svoje vozilo i koristiti Car:Go.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.