Car:go testira električne trotinete: 999 dinara za poslovne korisnike

Car:go testira električne trotinete: 999 dinara za poslovne korisnike, uskoro i za ostale članove Udruženja

Električni trotineti najpre će biti na raspolaganju samo kompanijskim Car:Go klijentima i test faza ovog projekta trajaće mesec dana. Nakon toga sledi ekspanzija ove usluge.

Električni trotineti, navodi Vuk Guberinić, direktor Car:Go-a, zapravo su ekstenzija mobilnosti članova Udruženja Car:Go i reakcija na njihove želje i potrebe korisnika za još lakšim kretanjem po Beogradu. On dodaje:

Ideja je da ove trotinete najpre ponudimo ovoj grupi Car:Go klijenata jer su izrazili želju da svojim zaposlenima ponude lakši način za “kuća-posao – posao kuća”, pogotovo na Novom Beogradu.

Posredi je, dakle, test faza sa kompanijskim iznajmljivanjem koja će trajati oko mesec dana međutim, kako dodaje Guberinić, potražnja od strane drugih članova je već velika, tako da će popularno nazvani CarGo Zum vrlo verovatno brzo zaživeti među ostalim članovima udruženja.

Nedeljno iznajmljivanje trotineta po ceni od 999 dinara

Ovaj servis funkcionisaće po modelu iznajmljivanja na nedelju ili mesec dana, a Guberinić dodaje:

Pošto je električni trotinet svojevrsno otkriće i budući da se čovek lako navikne na njegovo korišćenje verujemo da će ovo lako postati navika članova Udruženja. Oni će za kratke relacije do 2km koristiti trotinet, a za duže potrebe ga staviti u gepek Car:Go vozila i tako potpuno zanemariti (i na kraju prodati) svoje vozilo.

Ovi trotineti biće dostupni svim korisnicima Car:Go ekosistema i to po ceni od 999 dinara + PDV nedeljno.

Inače, Car:Go udruženje broji više od 600.000 registrovanih članova, a njegovi predstavnici očekuju da će do kraja godine dostići i prvi milion. Do tada, zaključuju, tržištu imaju da ponude još dosta toga zanimljivog.

Ostavi komentar

 1. Darko

  Darko

  22. 7. 2019. u 00:06 Odgovori

  > Inače, Car:Go udruženje broji više od 600.000.000 registrovanih članova

  Da niste možda slučajno dodali ove zadnje tri nule?

  • Nikola

   Nikola

   23. 7. 2019. u 09:19 Odgovori

   Taj Xiomi koji kupiš na rate moraš da plaćaš svali mesec tokom te dve godine. Vozio ga ili ne vozio, padala kiša ili sneg. Ovo je klasična varijanta iznajmljovanja. Bukvalno kao da si rekao, zašto da plaćam rent-a-car 500e mesecno kada mogu da ga kupim za 200e mesecno na 48 meseci.

  • Dovla

   Dovla

   23. 7. 2019. u 10:07 Odgovori

   Tako je, zašto bi neko plaćao 20 EUR mesečno za Xiaomi ili 999 din nedeljno za ovu varijantu, kad može da plaća taksi 20 EUR dnevno.

 2. Milos

  Milos

  22. 7. 2019. u 11:14 Odgovori

  Šta tačno znači drugi deo ove rečenice:
  Oni će za kratke relacije do 2km koristiti trotinet, a za duže potrebe ga staviti u gepek Car:Go vozila i tako potpuno zanemariti (i na kraju prodati) svoje vozilo.

 3. Djole

  Djole

  22. 7. 2019. u 14:34 Odgovori

  Sala je, iskreno, malo neumesna. Koristim Car:Go s vremena na vreme, jer me nekad mrzi da trazim parking mesto u centru ili ako hocu da pijem alkohol. Ali bez obzira na sve to, ne bih ni pomislio da prodam svoj auto, sve i kada bi imao mogucnost besplatno da koristim Car:Go. Postoje ljude koji jednostavno vole da voze i ti ljudi (sebe ubrajam u taj tip) nikad nece odustati od svog auta. S druge strane, ljude koji ne vole da voze, koji automobil koriste iz nuzde i najradije bi ga batalili, verovatno ce u jednom trenutku prodati svoje vozilo i koristiti Car:Go.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Kultura 2.0

Da li su IT firme u Srbiji dovoljno društveno odgovorne?

Kompanija Devtech donirala je 50 računara i propratne opreme neprofitnim organizacijama, što nam je povod da se zapitamo da li na nivou industrije radimo dovoljno da vratimo društvu iz kog potičemo.

Tehnologija

Muzički streaming servisi dostupni u Srbiji nude i probni period – ovo su njihove prednosti

Većina korisnika u Srbiji danas svoju omiljenu muziku pušta preko YouTube-a, pametnog telefona ili eksternih memorija. Međutim, muzički 'streaming' servisi nude znatno bolje korisničko iskustvo. Mi vam donosimo spisak onih najpopularnijih ali i njihove prednosti.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.

Startapi i poslovanje

Život posle hakatona

Hakatoni se u domaćoj IT zajednici percipiraju kao prilika za mlade i talentovane timove da pokažu svoje tehničko i biznis znanje prilikom kreiranja novih proizvoda. Međutim, da li je život posle hakatona jednostavan ili pravi izazovi slede tek nakon što tim primi 'veliki ček'?

Digitalni mediji

Instagram dominira – sa njim i želja domaćih izdavača da se približe publici i Generaciji Z

Na koji način domaći mediji koriste Instagram i druge kanale kako bi informisali, zabavili i edukovali mlađu publiku?

Kultura 2.0

Jedan klik u Photoshopu i već smo spremni za Evropu!

Zašto je sve oko nas postalo jednolično, unificirano, predvidljivo i nimalo autentično?

E-commerce

Boban ranac osvojio je Srbiju zahvaljujući Oskaru koji je u e-commerce ušao – slučajno

Jedan Novosađanin, potraga za praktičnim rancem i slučajni susret sa Kickstarter kampanjom neke holandske firme bili su dovoljni da Srbija dobije Bobana.