CarGo predstavio najnoviju biznis klasu i nova električna vozila

CarGo predstavio biznis klasu i nova električna vozila, najavljen i sledeći krug investicija u flotu

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana CarGo, predstavio je danas najnoviju biznis klasu koju čini 100 vozila, među kojima se nalazi i električni Jaguari I-Pace. Cilj je, kaže, podići kvalitet usluge ovog servisa uz poštovanje strogih ekoloških normi.

Aleksandar je istakao da je CarGo poznat po novitetima i inovacijama i da, pored električnih Jaguara, flotu čini i veliki broj hibridnih vozila koja su ranije nabavljena, a koja imaju malu potrošnju i inovativnu tehnologiju za smanjenje količine izduvnih gasova.

Vučić je naglasio da CarGo planira da još više investira, te da će građani tek videti novitete, a da je nabavkom više od 150 automobila visoke kategorije napravljen ogroman iskorak za Beograd. Vozila su, dodaje, nabavljena iz sopstvenih izvora finansiranja, dok se u narednom periodu očekuje i nabavka novih vozila.

Nastavlja se investiranje u vozni park

Tom prilikom Vučić je istakao da je nabavka vozila na električni pogon višestruko korisna, pre svega kada je reč o ekologiji i zagađenju vazduha, što je tema broj jedan trenutno u Srbiji:

Svakog dana svi smo svedoci sve većeg zagađenja vazduha, a Beograd se čak našao na listi deset najzagađenijih gradova. Uvođenjem električnih automobila želimo da damo svoj doprinos smanjenju emisije štetnih gasova i da pomognemo da Beograd i Srbija budu zdravije mesto za život.

Za kraj, Vučić je napomenuo da Udruženje CarGo trenutno broji više od 800.000 članova, a najavio je i još više električnih automobila i hibrida koji bi uskoro mogli postati deo flote ovog udruženja.


Ostavi komentar

 1. Zoran Lazic

  Zoran Lazic

  16. 1. 2020. u 02:56 Odgovori

  Aleksandre Vucicu, tvoji automobili nemaju tx registarski table?!? To je prvi uslov, po jos uvek vazecem zakonu, da bi neko mogao da obavlja prevoz putnika! Znaci da je ovo protivzakonito bez obzira kakve automobile imas!

  • Denis J

   Denis J

   16. 1. 2020. u 12:58 Odgovori

   Tx moraju da imaju taksisti, a car:go nije taksi udruženje, nije valjda toliko komplikovano?
   Uostalom, zašto mislite da je taksimetar vrhunac napretka i da ne postoji bolji (pošteniji) način da se meri pređeni put

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Propustili ste

Kultura 2.0

Na portalu eZdravlje možete uraditi test samoprocene na COVID-19

Test samoprocene na virus COVID-19 počeo je da radi i u Srbiji.

Novost

ICT Hub pokrenuo novu online eHUB platformu za deljenje poslovnih znanja i iskustva

U cilju prilagođavanja novonastalim okolnostima, ICT Hub je lansirao online platformu za razmenu znanja o inovacijama, dizajnu poslovnih modela i transformaciji poslovanja - pod nazivom eHUB.

Startapi i poslovanje

5 milijardi evra vredan ekonomski paket upravo je predstavljen

Vlada Srbije upravo je predstavila niz ekonomskih mera u cilju očuvanja privrede zbog pandemije korona virusa.

Tehnologija

Kako naručiti hranu putem Interneta – vodič za vaše roditelje, bake i deke

Naručivanje hrane putem Interneta nikada nije bilo lakše, ali se naši roditelji i stariji ukućani verovatno do sada nisu susreli sa tim procesom. Ne brinite, imamo rešenje.

Mobilno

Da li biste kupili telefon brenda za koji nikad ranije niste čuli?

Ako me pitate koji je telefon trenutno najbolji na tržištu, ne bih mogao da vam dam pravi odgovor. Zapravo, najbolji telefon je onaj koji najviše odgovara zahtevima pojedinačnog korisnika.

Kultura 2.0

Do kraja aprila đaci će programiranje učiti u virtuelnim učionicama

Inicijativa "Digitalna Srbija" i Fondacija Petlja do kraja aprila omogućiće prve funkcionalnosti virtuelne učionice za nastavnike i učenike na časovima informatike i računarstva, dok će tokom naredne školske godine postepeno biti uvođeni i drugi predmeti.