CarGo predstavio najnoviju biznis klasu i nova električna vozila

CarGo predstavio biznis klasu i nova električna vozila, najavljen i sledeći krug investicija u flotu

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana CarGo, predstavio je danas najnoviju biznis klasu koju čini 100 vozila, među kojima se nalazi i električni Jaguari I-Pace. Cilj je, kaže, podići kvalitet usluge ovog servisa uz poštovanje strogih ekoloških normi.

Aleksandar je istakao da je CarGo poznat po novitetima i inovacijama i da, pored električnih Jaguara, flotu čini i veliki broj hibridnih vozila koja su ranije nabavljena, a koja imaju malu potrošnju i inovativnu tehnologiju za smanjenje količine izduvnih gasova.

Vučić je naglasio da CarGo planira da još više investira, te da će građani tek videti novitete, a da je nabavkom više od 150 automobila visoke kategorije napravljen ogroman iskorak za Beograd. Vozila su, dodaje, nabavljena iz sopstvenih izvora finansiranja, dok se u narednom periodu očekuje i nabavka novih vozila.

Nastavlja se investiranje u vozni park

Tom prilikom Vučić je istakao da je nabavka vozila na električni pogon višestruko korisna, pre svega kada je reč o ekologiji i zagađenju vazduha, što je tema broj jedan trenutno u Srbiji:

Svakog dana svi smo svedoci sve većeg zagađenja vazduha, a Beograd se čak našao na listi deset najzagađenijih gradova. Uvođenjem električnih automobila želimo da damo svoj doprinos smanjenju emisije štetnih gasova i da pomognemo da Beograd i Srbija budu zdravije mesto za život.

Za kraj, Vučić je napomenuo da Udruženje CarGo trenutno broji više od 800.000 članova, a najavio je i još više električnih automobila i hibrida koji bi uskoro mogli postati deo flote ovog udruženja.


Ostavi komentar

 1. Zoran Lazic

  Zoran Lazic

  16. 1. 2020. u 02:56 Odgovori

  Aleksandre Vucicu, tvoji automobili nemaju tx registarski table?!? To je prvi uslov, po jos uvek vazecem zakonu, da bi neko mogao da obavlja prevoz putnika! Znaci da je ovo protivzakonito bez obzira kakve automobile imas!

  • Denis J

   Denis J

   16. 1. 2020. u 12:58 Odgovori

   Tx moraju da imaju taksisti, a car:go nije taksi udruženje, nije valjda toliko komplikovano?
   Uostalom, zašto mislite da je taksimetar vrhunac napretka i da ne postoji bolji (pošteniji) način da se meri pređeni put

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.