#Selfieless akcija Canona pomaže Crvenom krstu Srbije - uključite se i vi

#Selfieless akcija Canona pomaže Crvenom krstu Srbije – uključite se i vi

Kompanija Canon pokrenula je veliku međunarodnu humanitarnu inicijativu pod nazivom #selfieless koja ima za cilj da inspiriše ljude kako bi na svojim 'social media' profilima podelili fotografije dobrih dela koje su tog dana učinili. U okviru ove akcije, japanska kompanija je samo na evropskom nivou već donirala milion evra Crvenom krstu, pri čemu je deo novčane pomoći dobio i Crveni krst Srbije iz kojeg kažu da će sredstva biti namenjena socijalno ugruženoj deci.

s1

Kako se Crveni krst zalaže da svoje aktivnosti u što većoj meri usmeri na decu, tako je i namena ove donacije usmerena na Program oporavka socijalno najugroženije dece. Mališani će tako narednog leta boraviti u Odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima a za vreme njihovog boravka, biće organizovana Letnja škola Crvenog krsta u okviru koje će se organizovati edukativne i zabavne radionice.

Povodom ove velike humanitarne akcije, oglasila se i Katarina Vučković, menadžer u kompaniji Canon Srbija koja je tom prilikom istakla:

Na evropskom nivou Canon je donirao 1 milion evra Crvenom krstu. Deo te donacije je dobio i Crveni krst Srbije, koji će ova sredstva usmeriti ka najugroženijem delu našeg stanovništva. Raduje nas i odziv velikog broja građana #selfieless inicijativi, koji dele svoja dobra dela putem društvenih mreža uz korišćenje ovog heštega.

Inicijativa #selfieless ujedinila sve

Želja japanske kompanije je da se objektivi fotoaparata u ovo praznično vreme sklone sa strane i pogled usmeri ka drugima. Da umesto selfija, fotografije koje se snime budu #selfieless. Upravo je i pomenuta donacija Crvenom krstu početak te inicijative, koja ima za cilj da inspiriše ljude da urade nešto lepo za nekog drugog.

Ova velika akcija svoje mesto pronašla je na društvenim mrežama širom Evrope, a u Srbiji preko Facebook-a i stranice Canon Srbija, dok je sam mehanizam učestvovanja veoma jednostavan:

  • Učinite neko dobro delo koje može biti i najjednostavnije moguće
  • Tu priču podelite sa prijateljima na Facebook-u, uz prateću fotografiju i hešteg #selfieless
  • Na kraju je potrebno da nominujete najmanje tri prijatelja kako bi se #selfieless inicijativa proširila i došla do svesti što većeg broja ljudi

Do sada su se #selfieless inicijativi priključili brojni sugrađani, kao i poznate ličnosti, a više detalja o ovoj velikoj humanitarnoj akciji možete pronaći na zvaničnoj stranici Canon Srbija, kao i na sajtu ove kompanije.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Miloš Čučulović iz Srbije direktor je u švajcarskom MDPI-u sa više od 6.500 zaposlenih širom sveta

U švajcarskoj kompaniji koja je jedan od lidera u naučnom izdavaštvu, razvija najsavremenije alate zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji. A kako je izgledao njegov karijerni put? Pročitajte u intervjuu koji je pred vama!

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Propustili ste

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Sponzorisano

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.