Business Development u 'outsource' kompanijama

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Business Development u ‘outsource’ kompanijama

U 102. epizodi Office Talks podkasta ugostili smo Jelenu Roksandić koja radi kao Business Developer Specialist u kompaniji Symphony. Sa njom smo razgovarali o važnosti 'biz deva' u IT kompanijama, koja je njihova uloga i po čemu se razlikuje od klasičnih prodajnih timova.

Ova epizoda bila je idealna prilika da uz pomoć naše sagovornice bliže definišemo i razdvojimo termine business development-a i sales-a, kao i koje su uloge zaposlenih u kompanijama koji rade na ovim pozicijama. Između ostalog, Jelena Roksandić je iskoristila priliku da nas uvede u priču njenog dolaska u IT industriju, uz osvrt na to koliko joj je u karijeri značio rad u inostranstvu.

Štaviše, ona nam je detaljnije govorila o tome zašto business developer ima širu sliku o biznisu jedne kompanije, dok je sa druge strane klasičan prodavac više fokusiran na targete i klasičnu prodaju. Otuda smo više pričali o tome koja je zapravo Jelenina uloga u kompaniji Symphony i na koji način se ona, uz pomoć iskustva koje je vremenom prikupila, trudi da usavrši i dodatno unapredi “biz dev” sektor jedne outsource kompanije.

S obzirom na to da se danas sve više govori o važnosti content (sadržajnog) marketinga, sa našom sagovornicom smo imali priliku da pričamo o tome koliko je, osim uloge business developera u kompaniji, važno i ulagati u kreiranje i planiranje sadržaja na LinkedIn-u – radi promocije vaše stručnosti i povezivanja sa drugim ljudima iz sličnih oblasti.

Ostanite sa nama do kraja epizode i saznajte koji su to najefikasniji digitalni alati koji danas u značajnoj meri pomažu ljudima koji se bave business development-om da ostvare zacrtane rezultate i planove. Takođe, Jelena je za sve zainteresovane otkrila kako se danas započinje karijera u pomenutoj oblasti, dajući tom prilikom konkretne i korisne savete.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.