Kako u Srbiji uz kripto valute naplatiti poslovanje - tema Bitkoin edukacije

Kako u Srbiji uz kripto valute naplatiti poslovanje – tema prve Bitcoin edukacije u Beogradu

Bitkoin Asocijacija Srbije najavljuje jednodnevnu edukaciju za profesionalce i znatiželjne digitalne preduzetnike. Događaj će se održati 2. juna na adresi Višegradska 27, a govoriće se o implementaciji bitcoina, kao i daljem razvoju blockchain tehnologije i upravljanju finansijskim inovacijama na Internetu.

Decentralizovana Internet valuta bitcoin krči svoj put ka mainstream korisnicima i globalnoj implementaciji. Predstojeća edukacija ima za cilj da sve učesnike približi aktuelnim dešavanjima vezanim za ovu kripto valutu, dok će prisutni biti u prilici da čuju kako da i sami postanu deo bitcoin ekonomije – što predstavlja dodatnu vrednost za online preduzetnike, te sve zainteresovane koji istražuju blokchain tehnologiju.

Inostrani eksperti gosti Beograda

Predstojeća bitcoin edukacija okupiće renomirane stručnjake iz oblasti primene bitcoina za plaćanje na Internetu, kao i preduzetnike posvećene razvoju blockchain tehnologije na novim poljima. Celodnevna edukacija pružiće prisutnima jedinstven uvid u svet najpoznatije kriptovalute, sa posebnim fokusom na implementaciju ove vrste plaćanja u Srbiji i regionu. Učesnicima će se obratiti sledeći predavači:

 • Jure Pirc (Coin Telegraph)
 • Žarko Ptiček (Ptiček d.o.o.)
 • Alex Migitko (Gamecredits)
 • George Papageorgiu (University of Nicosia)
 • Ioannis Menelaou (Lykke)
 • Aleksandar Matanović (Bitcoin Srbija)

Kada je reč o prijavama, iz organizacije napominju da cena učesničkih paketa za pravna ali i fizička lica iznosi 7.500 dinara, dok je u cenu uračunat jednodnevni program predavanja, poklon paket, kafe pauza i networking ručak. Prijave su već otvorene, a svi zainteresovani ih mogu popuniti na zvaničnom sajtu Bitcoin Asocijacije Srbije.

Ostavi komentar

 1. slobodan stojkovic

  slobodan stojkovic

  20. 12. 2017. u 20:13 Odgovori

  Moje firme hostel Jedro (www.hostelbgd.com) i jedriicarski klub Jedro (krstarenje.biz) su pocele da prihvataju placanje kripto valutom. Ako mislite da je ovo interesantna tema za vas javite se na mailoom ili na mob.0606407374
  Poz Slobodan Stojkovic

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Startapi i poslovanje

3Lateral kupio parcelu u Novom Sadu vrednu €7,7 miliona evra – da li je na pomolu izgradnja njihovog kampusa?

3Lateral kupio je plac u Novom Sadu od skoro 6.500 m2, a koji je plaćen više od 7,7 miliona evra. Znači li to da ova kompanija planira gradnju kampusa?

Gaming

Ovi momci su vicešampioni eEuro 2020 i profesionalni PES igrači u Srbiji

Većina muške populacije je u školskim danima provodila vreme igrajući čuveni PES sa svojim drugarima. Još tada se znalo ko je glavni u kraju, ko ima talenta za ovu igru i ko 'puni mreže' protivnicima. Upravo taj 'PES talenat', Marko Roksić Roksa i Stefan Slavković Kepa podigli su na profesionalni nivo igranja ove igre, napravivši sjajne individualne i reprezentativne rezultate na svetskom nivou.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Upoznajte Stefana Feješa, najmlađeg programera koji radi u GitHubu i jedinog koji dolazi iz Srbije

Stefan Feješ ima 20 godina, fakultet bi trebalo da završi 2022. godine, a već je kreirao šesti najbrže rastući 'open source' projekat u 2018. godini, govorio na nekim od najpoznatijih 'tech' konferencija širom sveta, a prošlog meseca postao je i najmlađi član GitHub tima.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Startapi i poslovanje

ICT Hub Venture investirao u beogradski startap Trickest sa ciljem da se podrži razvoj rešenja u oblasti ‘cyber’ bezbednosti

ICT Hub Venture, investicioni fond sa sedištem u Beogradu koji ulaže u startape u ranoj fazi razvoja, investirao je u Trickest, beogradski startap koji se bavi 'cyber' bezbednošću. Cilj je da se podrži razvoj 'cloud-based' platforme koja će omogućiti dinamično testiranje radi pronalaska slabih tačaka i ranjivosti svakog sistema.

Gaming

Kako sam sa C# prešao na C++ i zašto to ne bih uspeo bez mentora?

Industrija video igara definitivno napreduje - kako na svetskoj tako i na domaćoj sceni. Ono što doprinosi njenoj ekspanziji je prisustvo raznih besplatnih 'subscription' ili 'premium game engine'-a, među kojima se najčešće nailazi na rešenja koja koriste C# ili C++. Ovo je moja priča kako sam sa prvog programskog jezika prešao na drugi.

Startapi i poslovanje

Payoneer potvrdio: Kartice su ponovo aktivne za sve korisnike

Kompanija Payoneer upravo je potvrdila da su njihove Prepaid Mastercard kartice ponovo aktivne nakon što je prošle nedelje 'fintech' kompanija Wirecard, njihov provajder, proglasila bankrot.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.