Otvorene prijave za novi BioSense akcelerator - cilj je dalja digitalizacija privrede

Otvorene prijave za novi BioSense akcelerator – cilj je dalja digitalizacija privrede

Nakon prvog BioSens akceleratora realizovanog 2019. u okviru projekta ANTARES, Institut BioSens kroz novi program nastavlja da podržava inovativne preduzetnike u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Novi akcelerator se oslanja na BioSens ekspertizu u oblasti digitalne poljoprivrede, kao i na već dobro proveren recept: poslovnu, tehničku i naučnu podršku, intenzivne radionice i lično mentorstvo.

Ove godine program je poboljšan udruživanjem snaga sa vodećim evropskim B2B akceleratorom Startup Wise Guys prisutnim u tri baltičke zemlje, a više od 77% startapa koje su podržali nastavilo je da živi i razvija se nakon završetka programa.

Njihovo višegodišnje iskustvo i strategija pomoći će polaznicima da brzo steknu primenjiva znanja i veštine, uvid u tržište, kao i da napreduju uz pomoć vrhunskih internacionalnih mentora. Na taj način, BioSens akcelerator poprima međunarodni karakter. 

Učesnicima će na raspolaganju biti i široka mreža lokalnih mentora i biznis lidera koji će svojom ekpertizom, iskustvom i kontaktima pomoći startapima da svoje početne ideje pretvore u održive biznise. BioSens akcelerator se ove godine realizuje uz podršku Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu.

Prijave za akcelerator otvorene su do 21. septembra

Sam program akceleracije počeće na jesen i trajaće osam nedelja, a namenjen je startapima u regionu koji su u fazi ranog razvoja i ispunjavaju sledeće uslove:

  • Imaju već oformljen tim, jasnu ideju i početni biznis plan;
  • Bave se razvojem i primenom inovacija i IT rešenja za poljoprivredu i prehrambeni sektor;
  • Žele da reše realan problem koji postoji na tržištu, unapređenjem postojećih ili stvaranjem novih rešenja.

Najbolji timovi imaće priliku da učestvuju na velikom regionalnom završnom događaju (Demo Day), gde će predstaviti svoju ideju pred internacionalnom publikom.

Zbog neizvesne situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19, uz poštovanje mera predostrožnosti, program se iz fizičkog okruženja seli u virtuelno. Uz onlajn platformu koju obezbeđuje Startup Wise Guys, lokalni preduzetnici i stručnjaci će u ulozi mentora i predavača obezbediti podršku startapima kroz seriju grupnih radionica i sesija 1 na 1.

Prijave za drugu generaciju BioSens akceleratora otvorene su do 21. septembra 2020. godine. Za prijavu je neophodan pitch deck od 10 slajdova i popunjena prijava na zvaničnom sajtu, gde se i nalaze detaljnije informacije o samom akceleratoru i procesu prijave.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Regruteri nam otkrivaju koje su trenutno najtraženije pozicije u IT-ju

Kako bismo saznali koji kadrovi su trenutno najpotrebniji domaćoj tehnološkoj industriji kontaktirali smo predstavnike agencija FatCat Coders, ManpowerGroup i Omnes Group. U nastavku teksta slede njihova iskustva.

Startapi i poslovanje

Poreska uprava poziva građane da prijave svoje inostrane prilive – posebno ističu programere i influensere

Poreska uprava Republike Srbije poziva sva fizička lica koja su propustila da podnesu poreske prijave priliva iz inostranstva, da to samoinicijativno urade kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Kultura 2.0

Stiže nam nova Vlada – koliko će se ona baviti digitalizacijom i IT industrijom u Srbiji?

Mnogo je toga urađeno u protekle četiri godine, mahom zbog kontinuiteta prethodne Vlade sa kojim se one pre nje i ne mogu baš pohvaliti. Analiziramo koje su to stvari koje bi se mogle naći u novom ekspozeu, a koje se tiču digitalizacije i IT industrije u Srbiji.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pobednici OTP Generator konkursa Zanateria i Your Pet World otkrivaju dalje svoje poslovne planove

Pre nešto više od nedelju dana završen je još jedan Generator Gamechanger konkurs, ovaj put u 'online' izdanju. Žiri je i ove godine izabrao najbolje digitalne projekte, a njihove priče vam otkrivamo u nastavku.

Internet marketing

Budućnost digitalnog marketinga se ‘kladi’ na mlade ljude – i zato pazite kako birate praktikante

Da li zaista mladima više nije toliko sexy raditi u marketing agencijama ili situacija nije toliko tragična kakvom je predstavljaju?

Startapi i poslovanje

Kanadski startap Autoklose sa kancelarijama u Beogradu akviziran od strane kompanije VanillaSoft

Autoklose nastaviće svoje poslovanje kao deo kompanije VanillaSoft, jedne od vodećih 'sales engagement' tehnoloških kompanija na svetu.

Startapi i poslovanje

LearnUpon sa kancelarijama u Beogradu osigurao $56 miliona investicije

LearnUpon, kompanija koja u Beogradu zapošljava preko 40 developera, osigurala je manjinsku investiciju od 56 miliona dolara od kompanije za globalni rast Summit Partners.

Gaming

Gejming studio Miracle Dojo ušao u svet gejmifikacije likova igrom PopStar Adventure – glavni junak je Željko Joksimović

Miracle Dojo, beogradski gejming studio, uspešno je objavio svoju drugu video igru - PopStar Adventure. Ovaj poduhvat realizovan je u saradnji sa producentom i pevačem Željkom Joksimovićem, o čemu smo razgovarali sa osnivačem ovog studija. 

Kultura 2.0

Spotify imenovao Httpool kao ekskluzivnog zastupnika za oglasna rešenja na Balkanu

Ova agencija biće na raspolaganju brendovima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i BiH koji žele da se oglašavaju na platformi Spotify.