Institut BioSens otvorio novi poziv za akcelerator namenjen startapima

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Institut BioSens otvorio novi poziv za akcelerator namenjen IT i poljoprivrednim startapima

Institut BioSens pozvao je inovativne startape iz IT i poljoprivrednog sektora da učestvuju u trećem izdanju akceleratora i na taj način nastavlja dobru praksu pružanja podrške inovativnim preduzetnicima u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

BioSens akcelerator je prvi na ovim prostorima isključivo usmeren ka domaćim tehnološko-inovativnim kompanijama, koje svoj dalji razvoj vezuju za sektor poljoprivrede i hrane. Kroz intenzivne obuke, lično mentorstvo i pristup BioSens istraživačkim resursima, BioSens akcelerator će pružiti mogućnost domaćim IT preduzetnicima da kroz razvoj novih rešenja, kao i unapređenje postojećih, doprinesu digitalizaciji poljoprivrede.

Program će okupiti više od 20 mentora iz zemlje i inostranstva, koji će svojom ekspertizom, iskustvom, kontaktima i idejama pomoći novim tehnološkim preduzetnicima da testiraju izvodljivost i održivost svoje poslovne ideje i digitalnih rešenja, i da svoje ideje i proizvode pretvore u održiv poslovni poduhvat.

Unapređenje u odnosu na prethodna izdanja se, pored značajnog unapređenja u resursima koji su na raspolaganju startapima i podršci koju pruža H2020 projekat ANTARES, ogleda i u podršci koju akcelerator ove godine dobija od projekta ICT Hub-a Srbija Inovira, koji finansira USAID. Milica Trajković, rukovodilac Centra za inovacije i razvoj poslovanja BioSens Instituta, ovom prilikom istakla je sledeće:

Iako su se prethodna izdanja akceleratora pokazala veoma uspešnim, mi konstantno težimo unapređenju programa i kvaliteta podrške koju pružamo startapima. Program će se i dalje oslanjati na široku BioSens ekspertizu u oblasti digitalne poljoprivrede, resurse Instituta BioSens koji stoje na raspolaganju polaznicima, kao i na intenzivan trening program.

Pored toga, ove godine smo udružili snage sa projektom Srbija Inovira koji finansira USAID , a pristup resursima koje pruža centralno mesto projekta – Superklaster biće značajna dodata vrednost akceleratoru.

Rok za prijavu je do 01. februara 2023.

Program će biti realizovan tokom tromesečnog kursa na proleće 2023, u periodu od marta do juna, a namenjen je startapima koji se:

  • Bave razvojem i primenom inovacija i IT rešenja za poljoprivredu i prehrambeni sektor;
  • Rešavaju realan problem na tržištu tako što rade na unapređenju već postojećih rešenja ili digitalizaciji prethodno analognih rešenja.

Za učešće u programu biće odabrano do deset startapa. Rad će se odvijati kroz dve nedeljne radionice (uživo i onlajn) koje će držati stručnjaci sa iskustvom, a veliku ulogu imaće i tematski susreti, sastanci i druga dešavanja. Pored mentorske podrške, timovi će imati i naučnu podršku BioSens Instituta u prenošenja znanja, pristupu neophodnim setovima podataka, naučno-istraživačkoj opremi, i/ili test farmama – resursima koji su im neophodni za razvoj digitalnih proizvoda.

Najbolji timovi imaće priliku da učestvuju na velikom regionalnom završnom događaju (Demo Day), gde će predstaviti svoju ideju pred internacionalnom publikom i internacionalnom mrežom investitora. Prijave za treću generaciju BioSens akceleratora otvorene su do 1. februara 2023. godine. Za prijavu je neophodan pitch deck od 10 slajdova i popunjena prijava. Detaljnije informacije o BioSens programu i samom procesu prijave možete pronaći na zvaničnom sajtu.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

DocsCube iz Srbije efikasno automatizuje dokumentacije za mala i srednja preduzeća

O tome kako je njihov proizvod postao treći proizvod dana na ProductHunt-u i šta im je taj uspeh doneo, razgovarali smo sa suosnivačem DocsCube startapa.

Startapi i poslovanje

Šta posle godine u kojoj se mehur izduvao?

Tema za ovaj, poslednji članak u godini, došla je prirodno. Svakodnevno me prati u razgovorima s kolegama, startapima, investitorima, u sadržajima koje svakodnevno čitam ili slušam.

Novost

NBS: Dodeljene prve dozvole za kripto-menjačnice u Srbiji

Narodna banka Srbije (NBS) je 16. decembra izdala dozvole dvema domaćim kripto-menjačnicama. Šta to sve podrazumeva pitali smo Aleksandra Matanovića, osnivača kompanije (menjačnice) ECD, jedne od dobitnica dozvole.

Propustili ste

Office Talks Podcast

DevRel – Kako se grade dobri odnosi sa programerima?

Gosti 126. epizode Office Talks podkasta bili su Nenad Vitorović (Tenderly) i Lav Leon Hudak (MVP Workshop) koji su nam govorili o značaju dobrih odnosa sa programerima, ali i o kvalitetnoj zajednici i sadržaju usmerenim ka programerima, a koji sve više dolaze do izražaja.

Developer Experience

Shift Miami: Infobipova konferencija posvećena developerima stiže u Ameriku

Ovo je prvi korak ka internacionalizaciji jedne od najvećih evropskih konferencija posvećenih developerima koja se već 10 godina održava u Hrvatskoj.

Startapi i poslovanje

Degordian akvizirao Shopycode – srpsku agenciju za e-commerce razvoj

Internacionalna digital-first agencija Degordian akvizirala je Shopycode, srpsku programersku kompaniju specijalizovanu za e-commerce.

Istraživanje

Predstavljamo rezultate ankete o platama dizajnera digitalnih proizvoda i usluga u Srbiji

Prva anketa ovog tipa sprovedena je na uzorku od oko 700 učesnika. Podaci pokazuju da je 71% dizajnera ušlo na tržište u poslednjih 8 godina, dok je 57% ušlo u poslednjih 6 godina.

Društvene mreže

OnlyFans: Kako su poznate ličnosti normalizovale ‘online’ prostituciju?

U ovoj kolumni, otkrivam vam zašto 'girl power' na internetu nije izraz feminističke borbe i zašto se 'online' prodaja vlastite intime ne razlikuje od prostitucije.

Kultura 2.0

Beckoning je animirani film Save Živkovića – Epic Games i 3Lateral bili deo projekta

Kreiranje dugometražnih animiranih filmova je oduvek bilo nedostižno malim timovima kreativaca pre svega zbog produkcijskih ograničenja, ali zahvaljujući novim tehnologijama situacija se znatno promenila.