10. izdanje Belgrade Venture Foruma krajem novembra u hotelu Metropol

10. izdanje Belgrade Venture Foruma krajem novembra u hotelu Metropol

Belgrade Venture Forum ove godine proslavlja deset godina od svog prvog izdanja. Konferencija se održava u beogradskom hotelu Metropol od 28. do 30 novembra.

Nakon prošlogodišnjeg online izdanja koje je dovelo velika svetska imena poput direktora Consensys-a Jozefa Luubina (Joseph Lubin) i potpredsednika kompanije NVIDIA, Kita Strajera (Keith Strier), Belgrade Venture Forum se ove godine vraća fizičkim okupljanjima, uz pojedine hibridne elemente.

Srpski startap ekosistem dobio je u proteklih godinu dana nekoliko novih fondova i svi oni će se, uz desetine svojih kolega iz inostranstva, predstaviti startapima i međunarodnoj publici. Oni će biti u investicionim žirijima, ocenjivati i davati neprocenjivo vredan feedback za više od 20 startapa iz šireg regiona.

Konferencijski program će ove godine biti podeljen u tri segmenta:

  • Prekogranične investicije i žensko preduzetništvo
  • Virtualna revolucija Web3 sveta
  • Inovacije koje menjaju naš život: AgTech, BioTech, MedTech

Prvog dana, fokus će biti na biznis anđelima koji investiraju u žensko preduzetništvo. Biznis anđeli iz Norveške, Mađarske, Rumunije, Moldavije i Srbije razgovaraće o investicijama u preduzetnice, ali možda još i važnije, kako povezati naše mreže i povećati vidljivost preduzetničkih kompanija širom Evrope. Tokom ovog dana će se održati i praktična radionica norveških poslovnih anđela.

Drugi dan će se baviti virtuelnom revolucijom i web3 svetom, jer je poznato da Srbija ima neke od svetski veoma priznatih projekata u ovoj oblasti. Investitori, preduzetnici  tehnološki lideri koji definišu pravac razvoja industrije razgovaraće o tome kuda ide Web3 i kako dalje razviti ovaj ekosistem. Ovaj dan će tako predstaviti jedinstvenu kombinaciju tehnologije i preduzetništva u jednoj od najuzbudljivijih oblasti današnjice.

Tokom trećeg dana Belgrade Venture Foruma, biće reči o inovativnim tehnologijama koje menjaju naše živote iz dana u dan, transformišući načine na koji se hranimo, lečimo, krećemo, borimo za čistiju planetu, i tako dalje.

Startap pičevi i predstavljanje investitora će prožimati sva tri dana, dok će tokom pauza i u izložbenom delu foruma, učesnici razmenjivati ideje i dogovarati buduću saradnju.

Prijave za startape počinju danas i otvorene su do 10. novembra

Belgrade Venture Forum je tokom prethodnih deset godina postojanja postao jedan od tehnoloških skupova sa najdužom tradicijom, okupljajući stotine preduzetnika i investitora, korporativnih menadžera, organizacija podrške, ali i predstavnika javnog sektora koji kreiraju politike razvoja tehnološkog preduzetništva, grade infrastrukturu i određuju pravac razvoja privrede.

Učesnici Foruma dolaze sa barem tri kontinenta: iz SAD, Evrope i Azije, svaki forum do sada je imao učesnike iz više od 30ak zemalja. 

Prijava za startup pitcheve pred investitorima je počela od danas i trajaće do 10. novembra na  zvaničnom sajtu Belgrade Venture foruma.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Život na točkovima (Mladi Nomadi)

Kako izgleda putovanje od Srbije do Maroka i to u kombiju - kući? U 140. epizodi Office Talks podkadta svoju priču o nesvakidašnjoj avanturi sa nama su podelili Marko Banduka i Katarina Ćirković - Mladi Nomadi.

Internet marketing

Umetnica mora jesti kuvano: Pioniri osvojili prestižnu nagradu Grand Prix Balcannes

Agencija Pioniri iz Beograda je na ovogodišnjem Balcannes festivalu osvojila glavnu nagradu Grand Prix Balcannes sa projektom 'Konstrakta x Metalac – Umetnica mora jesti kuvano'.

Intervju

Nemanja Radosavljević: Već nakon treće godine, studenti RAF-a mogu pronaći posao u velikim tehnološkim kompanijama

Za sve one koji još uvek imaju dilemu oko upisa na IT studije, Netokracija nastavlja svoj vodič. Ovog puta donosimo vam razgovor s dr Nemanjom Radosavljevićem, prodekanom za nastavu na Računarskom fakultetu u Beogradu.

Propustili ste

Najava

Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot ‘blockchain’ ekosistem

Ovaj događaj u organizaciji MVP Workshop-a deo je Belgrade Blockchain Week-a i održaće se na Fakultetu organizacionih nauka 5. juna, sa početkom u 11 časova.

Sponzorisano

Deveto IT istraživanje plata i beneficija u Srbiji: Fenix otkriva najnovije trendove

Fenix se poslednjih 13 godina bavi Tech regrutacijom i svake godine za poslodavce iz tehnološkog sektora priprema detaljno istraživanje u okviru kojih sa njima deli informacije o platama, benefitima, bonusima, brzinom napredovanja, dobrovoljnim odlaskom i sl.

Intervju

Domaća kompanija započinje globalno širenje poslovanja – Vega IT otvara kancelarije u Njujorku

U vreme najavljene recesije, kada većina kompanija zamrzava investicije, domaća firma Vega IT ima drugačiju strategiju. Sa CEO-om i novim predsednikom za američko i azijsko-pacifičko tržište razgovaramo o diversifikaciji poslovanja i globalnim potezima koje ova kompanija sprema.

Office Talks Podcast

Gde programeri provode vreme? (Reddit, Twitter, GitHub)

Na kojim to kanalima i mrežama programeri provode slobodno vreme? Da li više koriste Reddit ili Twitter? Odgovor na ova pitanja potražili smo u 144. epizodi Office Talks podkasta.

Startapi i poslovanje

GapApp: Braća iz Srbije osmislila su platformu koja mesece pravnih poslova pretvara u minute!

GapApp je platforma koja omogućava pravnim i 'compliance' timovima da automatizuju i skaliraju svoje usluge, povećavajući produktivnost za čak 75 odsto.

Analiza

Predstavnici industrije otkrivaju nam kako inflacija utiče na rast plata u IT-ju

U jeku ekonomske krize naše sagovornike pitali smo kako se inflacija odrazila na visinu plate u IT-ju.