10. izdanje Belgrade Venture Foruma krajem novembra u hotelu Metropol

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

10. izdanje Belgrade Venture Foruma krajem novembra u hotelu Metropol

Belgrade Venture Forum ove godine proslavlja deset godina od svog prvog izdanja. Konferencija se održava u beogradskom hotelu Metropol od 28. do 30 novembra.

Nakon prošlogodišnjeg online izdanja koje je dovelo velika svetska imena poput direktora Consensys-a Jozefa Luubina (Joseph Lubin) i potpredsednika kompanije NVIDIA, Kita Strajera (Keith Strier), Belgrade Venture Forum se ove godine vraća fizičkim okupljanjima, uz pojedine hibridne elemente.

Srpski startap ekosistem dobio je u proteklih godinu dana nekoliko novih fondova i svi oni će se, uz desetine svojih kolega iz inostranstva, predstaviti startapima i međunarodnoj publici. Oni će biti u investicionim žirijima, ocenjivati i davati neprocenjivo vredan feedback za više od 20 startapa iz šireg regiona.

Konferencijski program će ove godine biti podeljen u tri segmenta:

  • Prekogranične investicije i žensko preduzetništvo
  • Virtualna revolucija Web3 sveta
  • Inovacije koje menjaju naš život: AgTech, BioTech, MedTech

Prvog dana, fokus će biti na biznis anđelima koji investiraju u žensko preduzetništvo. Biznis anđeli iz Norveške, Mađarske, Rumunije, Moldavije i Srbije razgovaraće o investicijama u preduzetnice, ali možda još i važnije, kako povezati naše mreže i povećati vidljivost preduzetničkih kompanija širom Evrope. Tokom ovog dana će se održati i praktična radionica norveških poslovnih anđela.

Drugi dan će se baviti virtuelnom revolucijom i web3 svetom, jer je poznato da Srbija ima neke od svetski veoma priznatih projekata u ovoj oblasti. Investitori, preduzetnici  tehnološki lideri koji definišu pravac razvoja industrije razgovaraće o tome kuda ide Web3 i kako dalje razviti ovaj ekosistem. Ovaj dan će tako predstaviti jedinstvenu kombinaciju tehnologije i preduzetništva u jednoj od najuzbudljivijih oblasti današnjice.

Tokom trećeg dana Belgrade Venture Foruma, biće reči o inovativnim tehnologijama koje menjaju naše živote iz dana u dan, transformišući načine na koji se hranimo, lečimo, krećemo, borimo za čistiju planetu, i tako dalje.

Startap pičevi i predstavljanje investitora će prožimati sva tri dana, dok će tokom pauza i u izložbenom delu foruma, učesnici razmenjivati ideje i dogovarati buduću saradnju.

Prijave za startape počinju danas i otvorene su do 10. novembra

Belgrade Venture Forum je tokom prethodnih deset godina postojanja postao jedan od tehnoloških skupova sa najdužom tradicijom, okupljajući stotine preduzetnika i investitora, korporativnih menadžera, organizacija podrške, ali i predstavnika javnog sektora koji kreiraju politike razvoja tehnološkog preduzetništva, grade infrastrukturu i određuju pravac razvoja privrede.

Učesnici Foruma dolaze sa barem tri kontinenta: iz SAD, Evrope i Azije, svaki forum do sada je imao učesnike iz više od 30ak zemalja. 

Prijava za startup pitcheve pred investitorima je počela od danas i trajaće do 10. novembra na  zvaničnom sajtu Belgrade Venture foruma.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Tehnologija

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.