10. izdanje Belgrade Venture Foruma krajem novembra u hotelu Metropol

10. izdanje Belgrade Venture Foruma krajem novembra u hotelu Metropol

Belgrade Venture Forum ove godine proslavlja deset godina od svog prvog izdanja. Konferencija se održava u beogradskom hotelu Metropol od 28. do 30 novembra.

Nakon prošlogodišnjeg online izdanja koje je dovelo velika svetska imena poput direktora Consensys-a Jozefa Luubina (Joseph Lubin) i potpredsednika kompanije NVIDIA, Kita Strajera (Keith Strier), Belgrade Venture Forum se ove godine vraća fizičkim okupljanjima, uz pojedine hibridne elemente.

Srpski startap ekosistem dobio je u proteklih godinu dana nekoliko novih fondova i svi oni će se, uz desetine svojih kolega iz inostranstva, predstaviti startapima i međunarodnoj publici. Oni će biti u investicionim žirijima, ocenjivati i davati neprocenjivo vredan feedback za više od 20 startapa iz šireg regiona.

Konferencijski program će ove godine biti podeljen u tri segmenta:

  • Prekogranične investicije i žensko preduzetništvo
  • Virtualna revolucija Web3 sveta
  • Inovacije koje menjaju naš život: AgTech, BioTech, MedTech

Prvog dana, fokus će biti na biznis anđelima koji investiraju u žensko preduzetništvo. Biznis anđeli iz Norveške, Mađarske, Rumunije, Moldavije i Srbije razgovaraće o investicijama u preduzetnice, ali možda još i važnije, kako povezati naše mreže i povećati vidljivost preduzetničkih kompanija širom Evrope. Tokom ovog dana će se održati i praktična radionica norveških poslovnih anđela.

Drugi dan će se baviti virtuelnom revolucijom i web3 svetom, jer je poznato da Srbija ima neke od svetski veoma priznatih projekata u ovoj oblasti. Investitori, preduzetnici  tehnološki lideri koji definišu pravac razvoja industrije razgovaraće o tome kuda ide Web3 i kako dalje razviti ovaj ekosistem. Ovaj dan će tako predstaviti jedinstvenu kombinaciju tehnologije i preduzetništva u jednoj od najuzbudljivijih oblasti današnjice.

Tokom trećeg dana Belgrade Venture Foruma, biće reči o inovativnim tehnologijama koje menjaju naše živote iz dana u dan, transformišući načine na koji se hranimo, lečimo, krećemo, borimo za čistiju planetu, i tako dalje.

Startap pičevi i predstavljanje investitora će prožimati sva tri dana, dok će tokom pauza i u izložbenom delu foruma, učesnici razmenjivati ideje i dogovarati buduću saradnju.

Prijave za startape počinju danas i otvorene su do 10. novembra

Belgrade Venture Forum je tokom prethodnih deset godina postojanja postao jedan od tehnoloških skupova sa najdužom tradicijom, okupljajući stotine preduzetnika i investitora, korporativnih menadžera, organizacija podrške, ali i predstavnika javnog sektora koji kreiraju politike razvoja tehnološkog preduzetništva, grade infrastrukturu i određuju pravac razvoja privrede.

Učesnici Foruma dolaze sa barem tri kontinenta: iz SAD, Evrope i Azije, svaki forum do sada je imao učesnike iz više od 30ak zemalja. 

Prijava za startup pitcheve pred investitorima je počela od danas i trajaće do 10. novembra na  zvaničnom sajtu Belgrade Venture foruma.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Infobip Connect — unapredite svoj startap uz AI tehnologije!

Uz podršku kompanije Tenderly, Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje.

Karijere

Sanja Žugić preuzima vođenje studija Playstudios Europe

Zahvaljujući stručnim i sposobnim ljudima, 'game dev' industrija u Srbiji i dalje raste. Donosimo vam još jednu u nizu inspirativnih priča koja dokazuje ovu tvrdnju.

Tehnologija

Domaća aplikacija ‘Vozzi’ za pomoć na putu zvanično prestaje sa radom

Servis 'Vozzi' za pomoć vozačima na putu o kojem je Netokracija ranije pisala, zvanično prestaje sa radom usled komplikacija sa poslovanjem na domaćem tržištu. Saopštenje ove kompanije, prenosimo u celosti.

Propustili ste

Karijere

Galaksija kup: Srednjoškolci iz Srbije prave hardvere koji menjaju živote ljudi!

Pametne naočare za ljude oštećenog sluha, makro programabilna tastatura i daljinski sistem za kontrolu prikupljanja reciklažnog otpada. Upoznajte inovativne projekte učenika koji su osvojili prva tri mesta na ovogodišnjem Galaksija kupu — takmičenju srednjoškolaca elektrotehničkih škola iz cele Srbije.

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!