Sve o testiranju softvera na prvoj Belgrade Testathon konferenciji

Sve o automatskom testiranju softvera na prvoj Belgrade Testathon konferenciji

Prva po redu Belgrade Testathon konferencija zakazana je za 26. i 27. novembar u hotelu 88 Rooms. Glavni cilj događaja jeste da se mladima u Srbiji pruži prilika kako bi se upoznali sa automatskim testiranjem softvera i veteranima iz ove oblasti, kao i entuzijastima koji žele da je razvijaju.

belgrade-testathon

Naime, predstojeća Belgrade Testathon konferencija okuplja učesnike u dva bloka, tačnije STARTER i TESTER. Prva grupa biće za početnike u ovoj oblasti i one koji žele da se upoznaju sa osnovnim konceptima automatskog testiranja softvera, te će svi putem specijalnog programa imati priliku da steknu osnovna znanja kroz realne probleme i saznaju kako to izgleda biti tester u Srbiji.

Druga grupa je namenjena junior testerima i junior programerima koji žele da nauče nešto više o samom radu na projektima i izazovima koje svaki test inženjer mora prevazići, pa će tako sam program sadržati sledeće segmente:

  • Radionice i predavanja sa predstavnicima kompanija, udruženja i pojedincima gde će polaznici imati priliku da naučite nove alate, upoznaju osnovne koncepte ili unaprede svoje već stečeno znanje.
  • Keynote govore koji će trajati 30 minuta i biće organizovani na početku i kraju oba dana, a koji imaju zadatak da uvedu učesnike u trendove i aktuelnosti, kao i da prenesu perspektivu test inženjera u današnjem razvoju softvera.
  • Networking je prostor za upoznavanje sa svim učesnicima, partnerima i prijateljima projekta.
  • Panel diskusiju na temu “Agilno testiranje softvera” o kojoj će diskutovati šest učesnika različitih profesionalnih iskustava: Doc.dr Milena Vujošević Janičić, predstavnici kompanija Zuhlke, Sixsentix i Nordeus, zatim Aco Gagić ispred udruženja PHP Srbija i moderator diskusije Dragan Spiridonov iz TestRS Kluba.

Besplatno prisustvo, prijavite se na vreme

Takođe, neke od tema o kojima će se govoriti za vreme radionica i predavanja su: važnost automatskog testiranja, vrste i tehnike testiranja, kontinualna integracija, Tosca alat, kao i neke naprednije teme: bihevijoralno testiranje, generisanje test ideja, embedded testiranje, Selenium alat i drugo.

Iz organizacije napominju da je učešće na konferenciji besplatno za sve zainteresovane, ali je potrebno na vreme popuniti prijave koje su već otvorene i traju do 20. novembra. Više informacija o Belgrade Testathonu možete pronaći na zvaničnom sajtu ovog događaja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.