Belgrade Behance Campus: 5 dana i 2.000 posetilaca kasnije

Belgrade Behance Campus: 5 dana radionica i 2.000 posetilaca kasnije

Petodnevni događaj koji je održan početkom juna meseca, okupio je oko dve hiljade kreativaca koji se u ovim krajevima okupljaju oko sajta Behance i tako razmenjuju svoje ideje i dobijaju profesionalno mišljenje od eksperata iz različitih industrija. Tokom petog izdanja ‘Belgrade Behance’ događaja, prisutni su mogli da saznaju više o dizajnu i kreativnim veštinama kroz mnogobrojna predavanja i radionice.

Belgrade-Behance-Campus

Prvi dan događaja Belgrade Behance Campus otvoren je sa „How to Make Portfolio“ radionicama koju je vodio Goran Pandža, jedan od vodećih dizajnera iz Srbije. Nakon toga, specijalni gosti bili su mladi kreativci iz Kine, sa PoliU univerziteta iz Hong Konga, dok je nešto kasnije svečano objavljen početak događaja uz otvaranje izložbe Serbia Behance Showcase. Već sutradan, svi prisutni su u okviru pomenute radionice mogli da čuju Slobodana Jovanovića i Nenada Ivanovića.

Nenad je pričao o benefitima Behance platforme i o tome kako je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom od kada je na Behance sajtu, dok je Slobodan kroz druženje sa učesnicima radionice objasnio kako da predstave svoje radove budućim poslodavcima. Nakon radionica, u Design Hub-u održan je 99U Inspiration Night gde je predstavljena nadolazeća prestižna konferencija iz Njujorka – 99u Local za koju Lege Artists (organizatori Belgrade Behance-a) jedini u ovom delu Evrope imaju licencu.

Belgrade-Behance-2
Atmosfera na ‘Belgrade Behance Campus’ događaju je bila radna ali u isto vreme i zabavna.

Druženje sa Nordeusom kao šlag na tortu’

Trećeg dana, LOGO EXCHANGE događaj okupio je pojedine klijente koji su se prijavili kako bi im Behance dizajneri uradili logotip i grafičko rešenje za njihovu kompaniju. Zauzvrat, klijenti su spremili različite poklone kao nagradu za trud dizajnera. Sledeći dan bio je predodređen za fotografiju, a počeo je sa radionicama koje su vodili eksperti iz foto industrije poput Miloša Ilića i Boruta Vilda.

Poslednji dan ovog događaja bio je rezervisan za druženje sa Nordeus Artistima, a svi prisutni mogli su da uživaju u Nordeus bašti, slušaju o gejmingu i pokušaju da naprave svoje prve karaktere za video igru. Belgrade Behance Campus je zatvoren petog dana tokom koga su dodeljene nagrade najperspektivnijim učesnicma, ali i zahvalnice mentorima radionica i organizacionom timu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.