Be Part of IT informiše o IT industriji

Be Part of IT: Besplatan događaj o prilikama za zaposlenje u IT industriji

Povodom Međunarodnog dana devojaka u IT-ju (Girls in ICT Day), u Novom Sadu će 23. aprila u 18:30, u amifteatru Fakulteta za sport i turizam biti organizovano ‘Be part of IT’ - besplatno predavanje na kome će predstavnice tri tehnološke kompanije govoriti o ulozi žena u IT industriji.

bepartofit

Kako se navodi u saopštenju, u trenutku kada je u Srbiji pronalaženje posla postalo ravno dobitku na lotou, IT sektor se suočava sa nedostatkom kadrova. Iako je u pitanju industrija koja se u najvećoj meri pripisuje jačem polu, sve je više i žena koje upravo ovde pronalaze zaposlenje.

Saznajte više o industriji informacionih tehnologija

Sa ciljem predstavljanja sektora informacionih tehnologija široj javnosti, udruženje NS IT Girls organizuje predavanje na temu „Be part of IT“, koje za cilj ima da se prvenstveno žene, ali i celokupna novosadska javnost informišu o zanimanjima koja postoje u IT-ju. Iz udruženja navode da je ideja ohrabrivanje pojedinaca da započnu sa edukacijom za one pozicije koje su trneutno i najtraženije u ovoj industriji.

Udruženje NS IT Girls ovim događajem započinje svoje delovanje, planirajući da se u budućnosti ovo udruženje bavi edukacijom – kako tehničkog, tako i netehničkog IT kadra.

Pomenuto predavanje biće održano 23. aprila u 18:30 u amfiteatru Fakulteta za sport i turizam. Više informacija o samom događaju dostupno je na zvaničnom sajtu NS IT Girls, pri čemu iz organizacije napominju da zainteresovani mogu potvrditi svoje prisustvo putem online formulara.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.