ARICOMA Group preuzima tehnološku kompaniju Seavus

ARICOMA Group preuzima tehnološku kompaniju Seavus

Predstavnici ARICOMA Grupe, koja je deo Karel Komarek KKCG grupacije, najavili su veliki korak u internacionalnoj ekspanziji kompanije. Kako se navodi u Ugovoru o kupovini, ARIKOMA Grupa ce preuzeti tehnološku kompaniju Seavus, koja ima kancelariju i u Srbiji. 

ARICOMA Grupa (konsolidaciona platforma za IT usluge KKCG Grupacije) nastavlja sa grupisanjem specijalizovanih kompanija sa kojima će svojim klijentima ponuditi širok spektar usluga digitalne transformacije. Povodom preuzimanja kompanije Seavus, oglasio se i Majkl Tomanek, direktor za tehnološke investicije KKCG koji je istakao sledeće:

Akvizicijom kompanije Seavus, KKCG grupa ispunjava svoju dugoročnu strategiju na polju informacionih tehnologija. Od samog osnivanja ARICOMA Grupacije, u koju smo konsolidovali velike igrače na češkom IT tržištu, mi smo oduvek predviđali da je sledeći korak internacionalna ekspanzija. Lično, meni je zaista veoma drago da smo bili u mogućnosti da završimo ovu transakciju u ovim izazovnim vremenima.

Sa druge strane, Milan Sameš, CEO ARICOMA Grupe je pozitivno govorio po pitanju istorije Seavus kompanije koja je osnovana 1999. godine i koja se od tada uspešno razvijala. “Iskustva koja smo stekli tokom ove godine koju je obeležila pandemija korona virusa, govori nam da se digitalna transformacija kompanija odvija mnogo brže nego što smo očekivali. Mi u ovome vidimo veliku priliku za dalji rast. Akvizicija sa Seavusom se u ovaj naš plan savršeno uklapa”, rekao je Sameš.

Biznis linije i operacije Seavusa ostaju nepromenjene

Pomenutu akviziciju komentarisao je i Igor Leštar, predsednik upravnog odbora Seavus Grupe koji je izjavio sledeće:

Mi smo čvrsto uvereni da će uključivanje jakog strateškog partnera poput ARICOMA Grupe ubrzati inovacije i ojačati naše mogućnosti da ponudimo usluge razvoja softvera visokog kvaliteta, kao i rešenja novih generacija našim klijentima širom sveta.

Na ovaj način, ostaćemo ne samo posvećeni daljem uspehu, već ćemo biti još više motivisani da dostignemo naš cilj – proširimo portfolio naših klijenata, postanemo njihov veran partner u procesu digitalizacije i na taj način postanemo jedan od vodećih provajdera IT usluga u Evropi. Seavus će biti veliki deo uspešne priče KKCG Grupacije.

Sa ovom akvizicijom, sve operacije i biznis linije će ostati nepromenjene u bližoj budućnosti – navodi se u saopštenju.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Nenad Milanović (COING): Domaće IT kompanije moraju se boriti za prava LGBTQ+ populacije

Direktor kompanije COING za Netokraciju objašnjava zašto IT kompanije treba da se bore protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Srbiji i diskriminišu diskriminatore.

Kultura 2.0

Usvojen Zakon o digitalnoj imovini! Šta dalje?

Nakon javno održane rasprave, Narodna skupština je usvojila Zakon o digitalnoj imovini, čime se Srbija svrstala u krug retkih država koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine. U nastavku otkrivamo šta nam to Zakon donosi u odnosu na Nacrt i šta možemo očekivati u budućnosti.

Analiza

Prevare na Internetu naša su svakodnevica – a sada je obogaćena i crypto prevarom koju promovišu domaći YouTuberi

Internet je slobodno mesto i vremenom je postao do te mere slobodan da već par godina unazad ne možemo da razlikujemo istinu od laži i prevaru od realne situacije.

Propustili ste

Novost

Održan prvi sastanak frilensera i države: Situacija je kompleksna i pregovori se nastavljaju

Počeli su pregovori predstavnika vlasti i frilensera, a danas je održan prvi sastanak na kome će se odlučivati o zahtevima koje su u proteklim mesecima državi uputili frilenseri.

Ekskluzivno

E-uprava ekskluzivno za Netokraciju otkriva zašto prati kako građani koriste njene usluge

Kako tačno funkcioniše ova platforma i da li (i zašto) prati ponašanje svojih korisnika?

Startapi i poslovanje

Deceniju kasnije i Centili platformu za digitalna plaćanja koristi 4 milijarde korisnika dok se kompanija sprema za novo poglavlje

Prvi put na Netokraciji predstavljamo kompaniju Centili koja je nastala iz Infobipa, koja u Beogradu zapošljava 50 inženjera i koja aktivno posluje na 80 tržišta širom sveta. Centili ovih dana obeležava 10 godina poslovanja, a sa menadžmentom razgovaramo o daljim planovima i procesu reorganizacije.

Tehnologija

Šta nam je sve od tehnoloških novina doneo ovogodišnji digitalni CES?

I ove godine najveći globalni sajam potrošačke elektronike CES oduševio je sve ljubitelje gedžeta i tehnike, dokazavši da za tehnološki napredak jednostavno nema granica.

Novost

Vučić: Ne pregovara se o tome da li će frilenseri da plate porez ili ne – već od kada

Predsednik se ponovo izjasnio po pitanju frilensera i najavljenih protesta.

Društvene mreže

Facebook u 2020. izbrisao 1,3 milijarde naloga radi suzbijanja lažnih informacija

Full Fact, britanska nezavisna organizacija za proveru informacija i nezavisni partner Faceboka, sprovela je istraživanje glavnih izazova sa kojima se suočavaju 'fekt-čekeri širom sveta prilikom pronalaženja i provere informacija koje se pojavljuju na ovoj društvenoj mreži.