Apple u 2016. lansira novi iPhone sa ekranom od 4 inča?

Apple u 2016. lansira novi iPhone sa ekranom od 4 inča?

Prema pojedinim spekulacijama koje stižu od kineskog tehnološkog analitičara Ming-Chi Kuoa, Apple bi u prvoj polovni sledeće godine mogao da predstavi iPhone sa ekranom od 4 inča, koji bi na neki način predstavljao unapređenu verziju iPhone 5S modela koji je svoju premijeru imao još pre dve godine.

6c

Kuo smatra da bi novi uređaj iz Applea najverovatnije trebalo da radi na A9 čipu, baš kao što je slučaj na najnovijim modelima iPhone 6S i 6S Plus. Sa druge strane, novi model najverovatnije neće imati 3D Touch (force touch) tehnologiju koja je zastupljena na već pomenutim telefonima koji su predstavljeni ove godine.

The Verge piše da ovaj kineski analitičar ističe kako među korisnicima i dalje postoji zahtev za 4-inčnim telefonom, te veruje da bi Apple mogao da obnovi svoju liniju proizvoda baš sa ovim modelom. Takođe, on se nadovezao na činjenicu kako je iPhone 5S bio znatno popularniji od 5C modela, te je logično da kompanija napravi nadograđenu verziju „petice“ sa sufiksom S (možda novi 6c?) i to sa jakim A9 procesorom sa kojim bi rad na budućem iOS 10 operativnom sistemu bio stabilan i lagan.

iPhone 7, A10… ponestaje nam brojeva

Inače, Ming-Chi Kuo je i prethodih godina bio poznat po svojim ispravnim predviđanjima, posebno kada se radi o telefonima sa 4.7 i 5.5 ekranima, veličinama Apple Watcha sata, 12-inčnom MacBooku i kompletnim specifikacijama najnovijeg iPhone 6S telefona.

Kada je reč o predstojećim iPhone 7 i 7 Plus modelima koji bi mogli da budu lansirani sledeće godine, sudeći prema Kuovim pretpostavkama, ovi telefoni bi trebalo da stignu sa A10 procesorom i 3GB RAM memorije.

Ukoliko Apple sledeće godine bude svetskoj javnosti predstavio nova tri modela, linija proizvoda kompanije iz SAD-a bi bila veoma slična triu telefona koji stiže iz Sonya (Z modeli), japanske kompanije koja tvrdi da je 4 inčni ekran za današnje potrebe tržišta veoma mali.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Propustili ste

Internet marketing

Budžeti za digitalno oglašavanje u najvećoj meri stopirani – ali se brendovi polako vraćaju u igru

Kako brendovi treba da se postave za vreme pandemije i trebaju li više da ulažu u digitalne kanale?

Startapi i poslovanje

Pitali smo IT kompanije kako su organizovale rad na daljinu i koje savete imaju za svoje kolege

Sa kojim se to izazovima susreću IT kompanije sada kada svi njihovi zaposleni rade od kuće?

Intervju

Šta radi Chief Revenue Officer i zašto je baš ova osoba potrebna vašem biznisu?

Relativno mlada profesija naziva 'Chief Revenue Officera' nastala je u Silicijumskoj dolini i polako se širi među kompanijama širom sveta. O njenoj ulozi i važnosti u IT industriji razgovaramo sa Vedranom Rašićem.

Novost

‘Korona’ zabeležila 750.000 spominjanja širom ex-Yu Interneta

Korona virus, trenutno najpopularnija svetska tema, okupirao nas je u potpunosti - i online i offline. Zahvaljujući analizi Mediatoolkita saznali smo koliko smo, u poslednjih mesec i po dana, na Internetu pretraživali o ovom virusu i u regionu i u Srbiji.