Apple u 2016. lansira novi iPhone sa ekranom od 4 inča?

Apple u 2016. lansira novi iPhone sa ekranom od 4 inča?

Prema pojedinim spekulacijama koje stižu od kineskog tehnološkog analitičara Ming-Chi Kuoa, Apple bi u prvoj polovni sledeće godine mogao da predstavi iPhone sa ekranom od 4 inča, koji bi na neki način predstavljao unapređenu verziju iPhone 5S modela koji je svoju premijeru imao još pre dve godine.

6c

Kuo smatra da bi novi uređaj iz Applea najverovatnije trebalo da radi na A9 čipu, baš kao što je slučaj na najnovijim modelima iPhone 6S i 6S Plus. Sa druge strane, novi model najverovatnije neće imati 3D Touch (force touch) tehnologiju koja je zastupljena na već pomenutim telefonima koji su predstavljeni ove godine.

The Verge piše da ovaj kineski analitičar ističe kako među korisnicima i dalje postoji zahtev za 4-inčnim telefonom, te veruje da bi Apple mogao da obnovi svoju liniju proizvoda baš sa ovim modelom. Takođe, on se nadovezao na činjenicu kako je iPhone 5S bio znatno popularniji od 5C modela, te je logično da kompanija napravi nadograđenu verziju „petice“ sa sufiksom S (možda novi 6c?) i to sa jakim A9 procesorom sa kojim bi rad na budućem iOS 10 operativnom sistemu bio stabilan i lagan.

iPhone 7, A10… ponestaje nam brojeva

Inače, Ming-Chi Kuo je i prethodih godina bio poznat po svojim ispravnim predviđanjima, posebno kada se radi o telefonima sa 4.7 i 5.5 ekranima, veličinama Apple Watcha sata, 12-inčnom MacBooku i kompletnim specifikacijama najnovijeg iPhone 6S telefona.

Kada je reč o predstojećim iPhone 7 i 7 Plus modelima koji bi mogli da budu lansirani sledeće godine, sudeći prema Kuovim pretpostavkama, ovi telefoni bi trebalo da stignu sa A10 procesorom i 3GB RAM memorije.

Ukoliko Apple sledeće godine bude svetskoj javnosti predstavio nova tri modela, linija proizvoda kompanije iz SAD-a bi bila veoma slična triu telefona koji stiže iz Sonya (Z modeli), japanske kompanije koja tvrdi da je 4 inčni ekran za današnje potrebe tržišta veoma mali.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Otvoren Ladies of New Business program mentorstva – čekamo tvoju prijavu!

Nakon jesenje Ladies of New Business konferencije, sada već tradicionalno, organizujemo i mentorski program koji će ovaj put biti otvoren za devojke koje zanima IT. Program startuje u januaru i trajaće do marta 2020. godine.

Ekskluzivno

Skupština usvojila ‘zakon o paušalcima’

Izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana koji se, između ostalog, odnose na paušalne preduzetnike i knjigaše, usvojen je u Skupštini Srbije. Mere podsticaja važiće od 1. januara 2020. godine.

Upoznajte poslodavce

Microsoft je najpoželjniji IT poslodavac u Srbiji – slede Nordeus i Ubisoft

Ko su najatraktivniji IT poslodavci u Srbiji? Sajt Poslovi Infostud predstavio je rezultate svog prvog velikog istraživanja poslodavaca te vrste, a kompanija koja je osvojila najviše glasova ispitanika je Microsoft.

Propustili ste

Gaming

Novosadski 3Lateral razvijao je nastavak svetski poznate igre Hellblade – u ekskluzivnoj saradnji sa Xbox timom!

Gejming kompanija 3Lateral iz Novog Sada koja stoji iza tehnologije za kreiranje realističnih digitalnih modela i animacija, učestvovala je u razvoju nastavka video igre 'Hellblade' za Xbox koristeći najnoviji 'Unreal engine' koji je razvio Epic Games.

Kultura 2.0

Da li će ‘meme’ magija ikada prestati? Sudeći po opsesiji bejbi Jodom – ne

Ima li nekog ko počinje da čitav ovaj tekst, a da nikada nije poslao Džon Travolta mim? Iskreno, ne verujem, jer mimove toliko često srećemo i toliko im se često smejemo da su postali neizbežan deo moderne komunikacije - a mi nismo ni primetili. Ipak, da li su oni samo trend ili su tu da ostanu zauvek?

Gaming

Eipix postaje deo ruskog Playrixa – sledi širenje tima u Novom Sadu

Domaća gejming kompanija Eipix Entertainment akvizirana je od strane ruskog Playrixa, priključujući se tako njegovom novom studiju - Playrix RS. Studio sa sedištem u Novom Sadu, kažu, biće fokusiran na razvoj 'free to play' mobilnih igara najvišeg svetskog kvaliteta.

Kultura 2.0

Kada više pažnje posvetite svojim zaposlenima, a ne kandidatima – vaša Employer Branding strategija će biti mnogo uspešnija

Kuda plovi Employer Branding brod i gde smo grešili, a šta smo uradili dobro kada je ova oblast u pitanju u 2019. godini?

Karijere

Otvoren Ladies of New Business program mentorstva – čekamo tvoju prijavu!

Nakon jesenje Ladies of New Business konferencije, sada već tradicionalno, organizujemo i mentorski program koji će ovaj put biti otvoren za devojke koje zanima IT. Program startuje u januaru i trajaće do marta 2020. godine.

Startapi i poslovanje

Fond za inovacionu delatnost ponovo dodeljuje €380.000 – po prvi put mogu da apliciraju i timovi

Inovativna preduzeća i naučno-istraživačke organizacije imaju na raspolaganju bespovratna sredstva Fonda za inovacionu delatnost za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija u ukupnom iznosu od šest miliona evra. Sledi novi ciklus dodele novca.