Neka vaše fotografije budu umetnička dela uz Prismu za Android

Neka vaše fotografije postanu umetnička dela uz Prismu za Android uređaje

Kreativna foto aplikacija koja je za kratko vreme osvojila mnoge korisnike širom sveta, nakon App Store-a, svoje mesto je pronašla i na Google Play prodavnici. Tako će od sada svi korisnici Android uređaja moći besplatno da preuzmu Prismu zahvaljujući kojoj svoje fotografije mogu pretvoriti u prava umetnička dela korišćenjem različitih filtera.

prisma-android

Iako nije prva aplikacija na tržištu koja će vaše fotke preoblikovati u crteže različitih tehnika, Prisma svakako odskače od konkurencije nudeći korisnicima veliki broj umetničkih filtera zahvaljujući kojima vaše fotografije iz galerije telefona postaju približne muzejskim eksponatima – samo u digitalnom formatu. Štaviše, aplikacija je od lansiranja na AppStore-u ubrzo dostigla sam vrh među najpopularnijem sadržaju na ovoj prodavnici u SAD-u, zauzimajući trenutno 17. poziciju, što je, ako uzmemo u obzir veliku konkurenciju, zaista respektabilno mesto.

Kako obično biva da se „za dobrim konjem prašina diže“, mnogi smatraju da će veoma brzo stečena popularnost pomenutu aplikaciju možda već uskoro odvesti pod okrilje nekog velikog tehnološkog giganta. U ovom slučaju, mnogi aludiraju na Facebook, koji je, podsećanja radi, kupio Instagram za jednu mlijardu evra samo nakon nedelju dana od premijere ove poznate aplikacije na Android operativnom sistemu.

Da se preslikan scenario ipak može vrlo lako dogoditi dokazuju nam i iz TechCruncha, iz koga navode da već kruže glasine o potencijalnoj akviziciji ove ruske kompanije, te da se iz Facebooka već polako raspituju i interesuju za pregovore sa ovim startapom iz Moskve.

Još je rano govoriti o akviziciji

Ipak, iz poznate društvene mreže za sada odbacuju bilo kakve spekulacije, te je čak i osnivač Prisme, Aleksej Moisenkov istakao kako za sada ne može otkrivati previše informacija, dodavši da će do kraja nedelje moći više da se diskutuje na ovu temu – bilo da se radi o kupovini startapa, finansiranju ili nečemu sličnom.

Za sada, aplikacija i dalje beleži rast korisnika, a dolaskom na Android sigurno je da će se ta brojka u budućnosti još više povećati. Naime, Prisma je već sada dostupna na Google Play prodavnici i može se preuzeti potpuno besplatno, te korisnicima nudi veliki broj filtera koji prezentuju različite tehnike crtanja, menjajući više umetničkih stilova, od modernog do klasičnog i animiranog. Na vam je samo da napravite kvalitetnu fotografiju – ostalo prepustite aplikaciji.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

E-commerce

Zanateria je nova ‘online’ robna kuća iz Srbije koja okuplja preko 180 zanatlija, malih proizvođača i njihovih unikatnih proizvoda

Domaća scena izrade zanatskih proizvoda je u ekspanziji, pa je sve više manjih proizvođača koji traže svoje mesto na 'online' i 'offline' tržištu. U tome im može pomoći Zanateria - nova Internet robna kuća, čiji su osnivači za Netokraciju podelili svoju poslovnu priču.

Kultura 2.0

Lako je isključiti Slack i mail, ali kako se gase misli o poslu?

Ako ovaj tekst čitate posle radnog vremena, koliko puta ste pogledali na mail, pomislili na svoj posao ili zadatak koji morate da završite sutra? Ni statistika, a bogami ni praksa vam ne idu u prilog, pa ste verovatno to učinili barem jednom, a u nastavku ćete otkrićete kako (i zašto) bi to trebalo smanjiti na minimum.

Propustili ste

Kultura 2.0

Teško je zaobići Netflix u Srbiji kada su TV okupirali rijaliti i politika

'Streaming' servisa je sve više, pa se zato pitam da li će se tradicionalna televizija svesti na sportske prenose, politiku i rijaliti programe ili će i dalje imati šta da ponudi?

Kultura 2.0

Uputstvo za primenu Testa samostalnosti konačno je objavljeno

Uputstvo za tumačenje kriterijuma Testa samostalnosti pomoći će paušalnim preduzetnicima i poreskim inspektorima da pravilno protumače devet kriterijuma koji određuju da li su ovi preduzetnici u svom poslovanju nezavisni u odnosu na svog nalogodavca ili ne.

Tehnologija

Plaćanje QR kodovima uveliko dolazi u Srbiju – koje prednosti donosi i šta treba da znamo o tome?

Uskoro bi u prodavnicama širom zemlje trebao da bude integrisan sistem instant plaćanja, odnosno instrukcija - NBS IPS QR kod. Mi smo analizirali šta to znači za korisnike i trgovce i koje benefite donosi.

Kultura 2.0

Lako je isključiti Slack i mail, ali kako se gase misli o poslu?

Ako ovaj tekst čitate posle radnog vremena, koliko puta ste pogledali na mail, pomislili na svoj posao ili zadatak koji morate da završite sutra? Ni statistika, a bogami ni praksa vam ne idu u prilog, pa ste verovatno to učinili barem jednom, a u nastavku ćete otkrićete kako (i zašto) bi to trebalo smanjiti na minimum.

Mobilno

Da li ste i dalje spremni da za telefon platite 1.000 evra – kada sličan možete naći za duplo manje novca?

Pre nekoliko meseci, svoj telefon star pet godina, zamenio sam novim, prošlogodišnjim modelom. I dok sam tražio adekvatnu zamenu, prvi put sam se zapitao ima li uopšte razlike između današnjih 'flagship' uređaja i da li nas velike kompanije danas više privlače primamljivim reklamama nego inovacijama koje su nam zaista potrebne.

Kultura 2.0

4 poslovne lekcije koje sam naučio iz druge sezone Narcos Mexico

Oni su trgovci narkoticima, nemaju visoko obrazovanje i fensi MBA programe u svojim CV-jevima. Prodaju 'bijelo' za život, odrasli su na ulicama, nemaju stvarni dodir sa poslovnim svijetom i njegovim trendovim. Ili to samo tako izgleda?