Neka vaše fotografije budu umetnička dela uz Prismu za Android

Neka vaše fotografije postanu umetnička dela uz Prismu za Android uređaje

Kreativna foto aplikacija koja je za kratko vreme osvojila mnoge korisnike širom sveta, nakon App Store-a, svoje mesto je pronašla i na Google Play prodavnici. Tako će od sada svi korisnici Android uređaja moći besplatno da preuzmu Prismu zahvaljujući kojoj svoje fotografije mogu pretvoriti u prava umetnička dela korišćenjem različitih filtera.

prisma-android

Iako nije prva aplikacija na tržištu koja će vaše fotke preoblikovati u crteže različitih tehnika, Prisma svakako odskače od konkurencije nudeći korisnicima veliki broj umetničkih filtera zahvaljujući kojima vaše fotografije iz galerije telefona postaju približne muzejskim eksponatima – samo u digitalnom formatu. Štaviše, aplikacija je od lansiranja na AppStore-u ubrzo dostigla sam vrh među najpopularnijem sadržaju na ovoj prodavnici u SAD-u, zauzimajući trenutno 17. poziciju, što je, ako uzmemo u obzir veliku konkurenciju, zaista respektabilno mesto.

Kako obično biva da se “za dobrim konjem prašina diže”, mnogi smatraju da će veoma brzo stečena popularnost pomenutu aplikaciju možda već uskoro odvesti pod okrilje nekog velikog tehnološkog giganta. U ovom slučaju, mnogi aludiraju na Facebook, koji je, podsećanja radi, kupio Instagram za jednu mlijardu evra samo nakon nedelju dana od premijere ove poznate aplikacije na Android operativnom sistemu.

Da se preslikan scenario ipak može vrlo lako dogoditi dokazuju nam i iz TechCruncha, iz koga navode da već kruže glasine o potencijalnoj akviziciji ove ruske kompanije, te da se iz Facebooka već polako raspituju i interesuju za pregovore sa ovim startapom iz Moskve.

Još je rano govoriti o akviziciji

Ipak, iz poznate društvene mreže za sada odbacuju bilo kakve spekulacije, te je čak i osnivač Prisme, Aleksej Moisenkov istakao kako za sada ne može otkrivati previše informacija, dodavši da će do kraja nedelje moći više da se diskutuje na ovu temu – bilo da se radi o kupovini startapa, finansiranju ili nečemu sličnom.

Za sada, aplikacija i dalje beleži rast korisnika, a dolaskom na Android sigurno je da će se ta brojka u budućnosti još više povećati. Naime, Prisma je već sada dostupna na Google Play prodavnici i može se preuzeti potpuno besplatno, te korisnicima nudi veliki broj filtera koji prezentuju različite tehnike crtanja, menjajući više umetničkih stilova, od modernog do klasičnog i animiranog. Na vam je samo da napravite kvalitetnu fotografiju – ostalo prepustite aplikaciji.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.