Neka vaše fotografije budu umetnička dela uz Prismu za Android

Neka vaše fotografije postanu umetnička dela uz Prismu za Android uređaje

Kreativna foto aplikacija koja je za kratko vreme osvojila mnoge korisnike širom sveta, nakon App Store-a, svoje mesto je pronašla i na Google Play prodavnici. Tako će od sada svi korisnici Android uređaja moći besplatno da preuzmu Prismu zahvaljujući kojoj svoje fotografije mogu pretvoriti u prava umetnička dela korišćenjem različitih filtera.

prisma-android

Iako nije prva aplikacija na tržištu koja će vaše fotke preoblikovati u crteže različitih tehnika, Prisma svakako odskače od konkurencije nudeći korisnicima veliki broj umetničkih filtera zahvaljujući kojima vaše fotografije iz galerije telefona postaju približne muzejskim eksponatima – samo u digitalnom formatu. Štaviše, aplikacija je od lansiranja na AppStore-u ubrzo dostigla sam vrh među najpopularnijem sadržaju na ovoj prodavnici u SAD-u, zauzimajući trenutno 17. poziciju, što je, ako uzmemo u obzir veliku konkurenciju, zaista respektabilno mesto.

Kako obično biva da se “za dobrim konjem prašina diže”, mnogi smatraju da će veoma brzo stečena popularnost pomenutu aplikaciju možda već uskoro odvesti pod okrilje nekog velikog tehnološkog giganta. U ovom slučaju, mnogi aludiraju na Facebook, koji je, podsećanja radi, kupio Instagram za jednu mlijardu evra samo nakon nedelju dana od premijere ove poznate aplikacije na Android operativnom sistemu.

Da se preslikan scenario ipak može vrlo lako dogoditi dokazuju nam i iz TechCruncha, iz koga navode da već kruže glasine o potencijalnoj akviziciji ove ruske kompanije, te da se iz Facebooka već polako raspituju i interesuju za pregovore sa ovim startapom iz Moskve.

Još je rano govoriti o akviziciji

Ipak, iz poznate društvene mreže za sada odbacuju bilo kakve spekulacije, te je čak i osnivač Prisme, Aleksej Moisenkov istakao kako za sada ne može otkrivati previše informacija, dodavši da će do kraja nedelje moći više da se diskutuje na ovu temu – bilo da se radi o kupovini startapa, finansiranju ili nečemu sličnom.

Za sada, aplikacija i dalje beleži rast korisnika, a dolaskom na Android sigurno je da će se ta brojka u budućnosti još više povećati. Naime, Prisma je već sada dostupna na Google Play prodavnici i može se preuzeti potpuno besplatno, te korisnicima nudi veliki broj filtera koji prezentuju različite tehnike crtanja, menjajući više umetničkih stilova, od modernog do klasičnog i animiranog. Na vam je samo da napravite kvalitetnu fotografiju – ostalo prepustite aplikaciji.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

'Human Machine Interface' ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem 'head-up display' tehnologije za potrebe automobilske industrije.

Startapi i poslovanje

Američki LotusFlare najbrojniji tim ima u Beogradu i radi na proizvodima koji menjaju ‘telco’ industriju

Beogradska kancelarija kompanije LotusFlare trenutno okuplja oko 60 IT stručnjaka i aktivno širi tim. O proizvodima na kojima rade i planovima za budućnost sa njihovim predstavnicima razgovaramo u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nakon $100 miliona Series C investicije, američki Embroker nastavlja da razvija nove proizvode i širi svoj tim u Beogradu

Generalni menadžer kancelarije u Beogradu i globalni VP Engineering-a za Netokraciju govori o proizvodima koje Embroker razvija, o sektoru digitalnog osiguranja malih biznisa, ali i o daljim planovima za proširenje tima u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Celsius, jedna od vodećih kripto platformi, kupio deo srpskog MVP Workshopa

Dva blockchain jednoroga od sada razvijaju svoje proizvode upravo iz Beograda.

Office Talks Podcast

Porezi, paušalci, test samostalnosti

Gost 52. epizode Office Talks podcasta bio je Svetislav Kostić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu i stručnjak za fiskalizaciju i poreze. Sa njim smo razgovarali o novom predlogu poreskih mera za brži rast IKT sektora.

Startapi i poslovanje

Peti rođendan u Beogradu Symphony slavi uz tim koji broji 90 zaposlenih – najavljeno dalje širenje poslovanja

Povodom pete godišnjice kompanije Symphony u Beogradu sa njenim predstavnicima pravimo retrospektivu poslovanja: koliko je firma porasla, koliko trenutno ima zaposlenih i na kojim tipovima projekata danas rade njihovi timovi?

Gaming

Hendrik Lesser razvijao je igre GTA i Angry Birds, a nama otkriva kako game dev industrija u Srbiji može brže da napreduje

Na edukativnom programu Playing Narratives koji organizuju Francuski i Goethe instituti u Srbiji u saradnji sa SGA, publika je imala priliku da čuje Hendrika Lessera, čoveka koji ima značajno ime u evropskoj i svetskoj industriji razvoja video igara. Upravo sa njim smo imali priliku da detaljno razgovaramo o video igrama kao novoj i važnoj kulturi.

Startapi i poslovanje

DSI i Digitalna Zajednica objavile predlog poreskih mera za brži rast srpskog IT-ja

Predlog od 11 mera tiče se podrške ekonomiji inovacija i razvoja, a posebno se ističe produžetak roka poreskih subvencija za sve paušalce koji su zaposleni od uvođenja Testa samostalnosti.