Angry Birds 2 ‘sletele’ na App Store i Google Play

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Angry Birds 2 ‘sletele’ na App Store i Google Play

Baš kao što smo i najavili pre par dana, gejming studio ‘Rovio’ iz Finske izbacio je nastavak kultne igre Angry Birds koja je od danas dostupna za iOS i Android uređaje.

Angry-Birds

Nakon skoro šest godina od kako je lansiran prvi deo Angry Birds igre, konačno smo dočekali i nastavak ovog poznatog naslova. Naime, drugi deo karakteriše ista tematika čiji su protagonisti prasići i ljute ptice željne osvete, s tim što je ovaj put sve “upakovano” u nešto drugačiji gejmplej.

Iz Rovija su se trudili da više pažnje posvete detaljima i boljoj grafici – tako je na primer prelazak između različitih mapa pregledniji nego ranije. Što se tiče igranja, ovoga puta igrači se susreću sa nešto više nivoa, dok je samo gađanje prasića za nijansu jednostavnije, sa nešto drugačijim sposobnostima i moćima ptica prilikom ubrzanja ka meti.

Stara slava?

Sa druge strane, ostaje nam da se zapitamo da li Rovio sa nastavkom već poznate franšize pokušava da se dokopa stare slave i tako zaradni na istoj, obzirom da Finci nisu imali većh uspeha sa drugim naslovima – već su jednu te istu tematiku obrađivali i po nekoliko puta.

Ipak, istu sudbinu sa Roviom deli i Zynga, a poučeni iskustvom iz ovog studija, moraćemo da sačekamo još neko vreme kako bismo saznali da li je lansiranje drugog dela Angry Birds-a dobar potez – ili pak samo pokušaj da se na trenutak povrati sada već izbledela popularnost.

Angry Birds 2 možete preuzeti putem Google Play i App Store prodavnica i to potpuno besplatno!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Sponzorisano

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Intervju

Patrik Kolins: Ako govorimo o izgradnji startap ekosistema, Srbija je na sjajnom putu

Iskusni mentor u radu sa startapima analizirao je srpski ekosistem i dao korisne savete domaćim osnivačima čiji su tehnološki startapi spremni za osvajanje svetskog tržišta.

Kultura 2.0

Može li veštačka inteligencija ubiti kreativnost?

Kada je Jason Allen, inače dizajner video igara, pobedio na Takmičenju likovne umetnosti Državnog sajma Kolorado u kategoriji Digital Arts/Digitally-Manipulated Photography sa delom 'Théâtre D’opéra Spatial', koje je nastalo uz pomoć najpopularnijeg programa veštačke inteligencije Midjourney, povela se polemika o tome šta je umetnost danas, kakva je njena budućnost i da li to ona zapravo 'umire pred našim očima'?

Tehnologija

Brnabić: Izvoz srpske IT industrije preko €2,5 milijardi u 2022. godini

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će izvoz IT industrije ove godine premašiti 2,5 milijarde evra, od čega će suficit biti preko 1,5 milijarde evra, a da je u proteklih godinu dana svako drugo novo radno mesto bilo u IT sektoru.

Startapi i poslovanje

500 Emerging Europe: Novih €70 miliona za lokalne startape sa globalnim ambicijama

Istanbulski ogranak poznatog VC fonda 500 startups saopštio je da se sa novim fondom još više fokusira na države Centralne i Istočne Evrope, među kojima je i Srbija.

Intervju

Stvaranje i edukacija novih talenata moraju biti u fokusu domaćih ‘game dev’ kompanija

Ulazak u 'game dev' svet često može da krene od različitih interesovanja. Svoju priču o tome kako više od jedne decenije radi u IT industriji i sada u gaming sektoru iako se za to nije stručno edukovao, otkriva nam Dušan Jovanović, Studio Production Manager kompanije Ubisoft u Beogradu.

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.