Angry Birds 2 ‘sletele’ na App Store i Google Play

Angry Birds 2 ‘sletele’ na App Store i Google Play

Baš kao što smo i najavili pre par dana, gejming studio ‘Rovio’ iz Finske izbacio je nastavak kultne igre Angry Birds koja je od danas dostupna za iOS i Android uređaje.

Angry-Birds

Nakon skoro šest godina od kako je lansiran prvi deo Angry Birds igre, konačno smo dočekali i nastavak ovog poznatog naslova. Naime, drugi deo karakteriše ista tematika čiji su protagonisti prasići i ljute ptice željne osvete, s tim što je ovaj put sve „upakovano“ u nešto drugačiji gejmplej.

Iz Rovija su se trudili da više pažnje posvete detaljima i boljoj grafici – tako je na primer prelazak između različitih mapa pregledniji nego ranije. Što se tiče igranja, ovoga puta igrači se susreću sa nešto više nivoa, dok je samo gađanje prasića za nijansu jednostavnije, sa nešto drugačijim sposobnostima i moćima ptica prilikom ubrzanja ka meti.

Stara slava?

Sa druge strane, ostaje nam da se zapitamo da li Rovio sa nastavkom već poznate franšize pokušava da se dokopa stare slave i tako zaradni na istoj, obzirom da Finci nisu imali većh uspeha sa drugim naslovima – već su jednu te istu tematiku obrađivali i po nekoliko puta.

Ipak, istu sudbinu sa Roviom deli i Zynga, a poučeni iskustvom iz ovog studija, moraćemo da sačekamo još neko vreme kako bismo saznali da li je lansiranje drugog dela Angry Birds-a dobar potez – ili pak samo pokušaj da se na trenutak povrati sada već izbledela popularnost.

Angry Birds 2 možete preuzeti putem Google Play i App Store prodavnica i to potpuno besplatno!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Regruteri nam otkrivaju koje su trenutno najtraženije pozicije u IT-ju

Kako bismo saznali koji kadrovi su trenutno najpotrebniji domaćoj tehnološkoj industriji kontaktirali smo predstavnike agencija FatCat Coders, ManpowerGroup i Omnes Group. U nastavku teksta slede njihova iskustva.

Startapi i poslovanje

Poreska uprava poziva građane da prijave svoje inostrane prilive – posebno ističu programere i influensere

Poreska uprava Republike Srbije poziva sva fizička lica koja su propustila da podnesu poreske prijave priliva iz inostranstva, da to samoinicijativno urade kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Kultura 2.0

Stiže nam nova Vlada – koliko će se ona baviti digitalizacijom i IT industrijom u Srbiji?

Mnogo je toga urađeno u protekle četiri godine, mahom zbog kontinuiteta prethodne Vlade sa kojim se one pre nje i ne mogu baš pohvaliti. Analiziramo koje su to stvari koje bi se mogle naći u novom ekspozeu, a koje se tiču digitalizacije i IT industrije u Srbiji.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pobednici OTP Generator konkursa Zanateria i Your Pet World otkrivaju dalje svoje poslovne planove

Pre nešto više od nedelju dana završen je još jedan Generator Gamechanger konkurs, ovaj put u 'online' izdanju. Žiri je i ove godine izabrao najbolje digitalne projekte, a njihove priče vam otkrivamo u nastavku.

Internet marketing

Budućnost digitalnog marketinga se ‘kladi’ na mlade ljude – i zato pazite kako birate praktikante

Da li zaista mladima više nije toliko sexy raditi u marketing agencijama ili situacija nije toliko tragična kakvom je predstavljaju?

Startapi i poslovanje

Kanadski startap Autoklose sa kancelarijama u Beogradu akviziran od strane kompanije VanillaSoft

Autoklose nastaviće svoje poslovanje kao deo kompanije VanillaSoft, jedne od vodećih 'sales engagement' tehnoloških kompanija na svetu.

Startapi i poslovanje

LearnUpon sa kancelarijama u Beogradu osigurao $56 miliona investicije

LearnUpon, kompanija koja u Beogradu zapošljava preko 40 developera, osigurala je manjinsku investiciju od 56 miliona dolara od kompanije za globalni rast Summit Partners.

Gaming

Gejming studio Miracle Dojo ušao u svet gejmifikacije likova igrom PopStar Adventure – glavni junak je Željko Joksimović

Miracle Dojo, beogradski gejming studio, uspešno je objavio svoju drugu video igru - PopStar Adventure. Ovaj poduhvat realizovan je u saradnji sa producentom i pevačem Željkom Joksimovićem, o čemu smo razgovarali sa osnivačem ovog studija. 

Kultura 2.0

Spotify imenovao Httpool kao ekskluzivnog zastupnika za oglasna rešenja na Balkanu

Ova agencija biće na raspolaganju brendovima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i BiH koji žele da se oglašavaju na platformi Spotify.