Angry Birds 2 ‘sletele’ na App Store i Google Play

Angry Birds 2 ‘sletele’ na App Store i Google Play

Baš kao što smo i najavili pre par dana, gejming studio ‘Rovio’ iz Finske izbacio je nastavak kultne igre Angry Birds koja je od danas dostupna za iOS i Android uređaje.

Angry-Birds

Nakon skoro šest godina od kako je lansiran prvi deo Angry Birds igre, konačno smo dočekali i nastavak ovog poznatog naslova. Naime, drugi deo karakteriše ista tematika čiji su protagonisti prasići i ljute ptice željne osvete, s tim što je ovaj put sve “upakovano” u nešto drugačiji gejmplej.

Iz Rovija su se trudili da više pažnje posvete detaljima i boljoj grafici – tako je na primer prelazak između različitih mapa pregledniji nego ranije. Što se tiče igranja, ovoga puta igrači se susreću sa nešto više nivoa, dok je samo gađanje prasića za nijansu jednostavnije, sa nešto drugačijim sposobnostima i moćima ptica prilikom ubrzanja ka meti.

Stara slava?

Sa druge strane, ostaje nam da se zapitamo da li Rovio sa nastavkom već poznate franšize pokušava da se dokopa stare slave i tako zaradni na istoj, obzirom da Finci nisu imali većh uspeha sa drugim naslovima – već su jednu te istu tematiku obrađivali i po nekoliko puta.

Ipak, istu sudbinu sa Roviom deli i Zynga, a poučeni iskustvom iz ovog studija, moraćemo da sačekamo još neko vreme kako bismo saznali da li je lansiranje drugog dela Angry Birds-a dobar potez – ili pak samo pokušaj da se na trenutak povrati sada već izbledela popularnost.

Angry Birds 2 možete preuzeti putem Google Play i App Store prodavnica i to potpuno besplatno!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Propustili ste

Netokracija

Predstavljamo vam ‘Employer Branding Belgrade’ – online konferenciju koja otkriva nova pravila u IT industriji

Pravila za regrutovanje top talenta u IT-ju su se promenila… I zato organizujemo Employer Branding Belgrade - besplatni online događaj koji će pokušati da odgovori na pitanje šta zaposleni u tehnološkoj industriji danas traže kod svog poslodavca!

E-commerce

Pošta Srbije i eCommerce Asocijacija potpisale Memorandum o razumevanju

Saradnja sa Poštom Srbije u programskim sadržajima eCommerce Asocijacije ključna je za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji - pre svega kroz razmenu iskustva radi edukacije mikro i malih preduzeća.

Kultura 2.0

Kako da ne budete Dositej Obradović u Employer Brandingu?

IT kompanije jesu u fokusu ovog članka, jer je interesovanje za ovu temu u toj industriji najveće. Ali često, Employer Branding jednostavno ne radi ono što bi zaista trebalo.

Office Talks Podcast

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Kultura 2.0

Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Takmičenje 'FIRST LEGO League' za decu i mlade ima za cilj da učesnicima obezbedi iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike.

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.