Gde su naši AliExpress paketi u Srbiji i u čemu je glavni problem ?

Gde su naši AliExpress paketi?

Šestu epizodu Netokracijinog Office Talks podcasta obeležio je razgovor o trenutnim dešavanjima sa astronomskim poskupljenjem poštarine sa sajta AliExpress. Mi smo pokušali da analiziramo šta je tačno dovelo do ovog problema koji je u velikoj meri pogodio sve one koji kupuju sa ove poznate online prodavnice.

U poslednje vreme domaće medije i društvene mreže preplavile su vesti o tome kako je poznati e-commerce sajt AliExpress ukinuo opciju “free shipping” za Srbiju. Sve ovo je uzrokovalo da domaći kupci trenutno nemaju mogućnost besplatne dostave, a kupovina je za mnoge predmete neisplativa jer za jeftiniji proizvod od svega par dolara, plaćate višestruko skuplju poštarinu.

Razloga za enormno povećanje cena isporuke robe po svemu sudeći ima mnogo. Jedni kažu da je u pitanju neažurnost radnika Pošte Srbije, zatim poskupljenje i nedostupnost avio prevoza, dok odnedavno postoji još jedna teorija, a to je neobjašnjeni nestanak paketa u magacinima pošte i kašnjene isporuke i preko dva meseca – što je trgovce u Kini dovelo do toga da nam ukinu besplatnu poštarinu zbog neisplativosti.

U trenutku dok pripremamo tekst upravo na ovu temu, u dvadesetominutnom razgovoru, odlučili smo se da ovu temu analiziramo sa našeg stanovišta kao kupaca na AliExpressu koji su ažurno pratili ovu temu i iznesemo pojedine stavove na osnovu podataka koje do sada imamo.

Pored toga, osvrnuli smo se na hronološki sled događaja koji su nas doveli do pomenutog problema, kao i šta možemo da očekujemo u narednom periodu kada je reč o čitavoj konfuziji sa AliExpress poštarinama kada je reč o Srbiji.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će ti više, realno?


Ostavi komentar

  1. Darko

    Darko

    2. 8. 2020. u 14:04 Odgovori

    Ja sam svoj paket naručio još polovinom januara i ništa. Nema obaveštenja niti bilo čega a uveren sam da je krivac u našoj pošti. Samo što nema ko da skupi KAHONES i kaže u javnosti.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Intervju

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.