Alex Neuman iz ‘Hyper Islanda‘ gost programa u Novoj Iskri

Alex Neuman iz ‘Hyper Islanda‘ gost Smart Living Challenge programa u Novoj Iskri

U okviru predstavljanja ovogodišnjeg Smart Living Challenge programa, koji u Srbiji organizuju Švedski institut i Nova Iskra, u petak 11. septembra sa početkom od 17:30 časova u Beogradu gostuje Alex Neuman, predstavnik prestižne platforme za edukaciju i inovacije - Hyper Island, koja svoje edukativne centre danas vodi u Londonu, Mančesteru, Singapuru, Sao Paolu, Stokholmu i Njujorku.

Nova-Iskra

Pomenuti program koji za cilj ima promociju pametnijeg življenja i koncepata u urbanim sredinama, tokom 2015. godine paralelno se održava u Zambiji, Brazilu i Srbiji. U fokusu su tri teme – EAT, MOVE i LIVE – dok će tema srpskog programa biti upravo LIVE, kroz koju se istražuju ideje za pametniju potrošnju i održive sisteme u okviru urbanih sredina.

Tokom ove jeseni, sedmočlani interdisciplinarni tim izabran putem otvorenog poziva, razvijaće svoj projekat u okviru Dizajn inkubatora Nova Iskra, i uz mentorsku podršku Hyper Island-a. Njihov predstavnik, Alex Neuman biće mentor tima koji će raditi u Srbiji, a ovom prilikom će predstaviti model i metodolgije koje se primenjuju u Hyper Island centrima širom sveta – od Stokholma, preko Mančestera, Londona i Singapura, do Njujorka, Sao Paola i Karlskrone.

Jedan od tri projekta srpskog SLC tima biće predstavljen u Parizu

Pored predstavljanja Hyper Island platforme, publika će imati priliku da u Novoj Iskri upozna članove srpskog SLC tima koji čine: Dragan Zlatković (arhitekta), Gordana Radonić (arhitekta), Pavle Jovanović (dizajner interakcija), Katarina Živković (arhitekta), Alan Kadduri (konsultant za domen održivog razvoja), Milica Kostadinović (građevinski inženjer) i Marija Opačić (student sociologije).

Oni će do sredine decembra raditi na jednom od tri projekata koji će biti predstavljeni tokom COP21 konferencije u Parizu, inače foruma Ujedinjenih Nacija za održive inovacije i klimatske promene u organizaciji Švedskog instituta.

Iz organizacije ističu da je ulaz za predavanje Alexa Neumana slobodno, kao i da će program biti predstavljen na engleskom jeziku. Više informacija o samom događaju ali i o predavaču, možete pronaći putem zvaničnog sajta Nove Iskre.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Internet marketing

Kako kreirati efikasne marketinške kampanje na servisu Spotify?

Spotify, jedna od najpoznatijih platformi za 'streaming' muzike, dostupan je na tržištu Srbije od jula, a njegov dolazak nije obradovao samo ljubitelje muzike - već i oglašivače koji polako počinju da koriste benefite reklamiranja na ovom servisu.

Intervju

Nova zakonska regulativa omogućava lakše dobijanje boravišne vize za strance koji žele da postanu deo srpskog IT sektora

Vlada Srbije početkom godine donela je Uredbu kojom se definišu osnovi boravka stranaca koji se često nazivaju i Startup, Talent i Investor vize, a koja zapravo predstavlja kriterijume za određivanje kategorija stranaca kojima se privremeni boravak u Srbiji može odobriti nezavisno od osnova za odobrenje privremenog boravka. O tome šta to znači za domaći IT sektor, otkrivamo u tekstu koji sledi.

Startapi i poslovanje

Dev Shopper Lazara Stojkovića pomoći će vam da pronađete tim vrhunskih developera

Pandemija korona virusa bila je inicijalna kapisla Lazaru Stojkoviću da u svoj startap portfolio doda još jedan projekat pod nazivom 'Dev Shopper' - servis za brže nalaženje partnerske firme za softverske projekte.

Netokracija

Generacije razdvojene galaksijom

Tokom vikenda IT zajednicu zahvatila je vest da su pojedine kompanije povukle svoju podršku za realizaciju filma o prvom srpskom računaru Galaksija.

Gaming

Državni fakulteti u Beogradu i Kragujevcu dobijaju gejming programe na master studijama

U okviru projekta Master 4.0 studenti master studija nekih od državnih fakulteta uskoro će moći da biraju dva nova programa koji će povezati svet tehnologije i svet umetnosti. Sredstva za realizaciju dobili su beogradski Univerzitet umetnosti u saradnji sa Matematičkim fakultetom i fakulteti Univerziteta u Kragujevcu, koji su nosioci programa.

Kolumna

Digitalizacija obrazovnog sektora je vreme u kome uče i studenti i profesori

Tokom avgusta i septembra celokupan nastavni i nenastavni kadar visokoškolskih ustanova u Srbiji imao je priliku da unapredi svoja znanja i veštine na polju online nastave - uz pomoć kompanije Microsoft i trening centra Semos Education.