Mesec agilnog razvoja softvera ovog novembra u Beogradu

Agile Month: Mesec agilnog razvoja softvera ovog novembra u Beogradu

Metoda agilnog razvoja softvera polako osvaja svet, a tokom meseca novembra srpska prestonica ugostiće niz kurseva i obuka posvećenih upravo ovoj razvojnoj metodi. Krunu čitavog događaja predstavlja velika završna konferencija koja će se održati na kraju meseca, dok iz organizacije napominju da su prijave radionice već uveliko otvorene.

agile_11

Prvi događaj ovog tipa u Beogradu organizovaće domaća kompanija Puzzle Software koja već 5 godina vrši obuku i sertifikaciju IT profesionalaca za metodu agilnog razvoja softvera. Tako će predstojeći novembar obeležiti Agile Month – mesec posvećen celodnevnim obukama i radionicama namenjenim Scrum Master-ima i Product Owner-ima, a kako poručuju iz organizacije, tu je i specijalna produžena obuka koja se fokusira na specifične teme vezane za implementaciju agilnog pristupa, kao i na rešavanje problema koji zbog toga mogu nastati:

Otvorene prijave – obezbedite vaše mesto

Inače, pomenuta metoda nastala je početkom prethodne decenije na prostoru Sjedinjenih Američkih Država te podrazumeva razvoj softvera kroz saradnju samoorganizovanih i kroz-funkcionalnih timova. Iz kompanije Puzzle Software poručuju:

Agilan framework ohrabruje rapidan razvoj, ne plaši se promene, teži da što češće izbaci male, funkcionalne delove softvera – u optimalnom vremenskom roku. Upravo zato agilan razvoj softvera i uzima maha, kako u svetu, tako i u regionu – zbog niza prednosti u odnosu na klasičan (waterfall) metod koji se danas smatra zastarelim.

predavaci

Mnogobrojne radionice predvodiće sertifikovani predavači-profesionalci poput Petrija Heirmanija, Zorana Vukova, Dr. Volfganga Ričera te Helmuta Šteindera, koji ukupno broje skoro 80 godina iskustva u industriji razvoja softvera.

Organizatori najavljuju i Agile Conference – finalni događaj na kraju meseca koji će obeležiti mesec posvećen ovoj razvojnoj metodi, ali i koji će na jednom mestu okupiti IT profesionalce, domaće i strane predavače, te predstavnike domaće startap zajednice koji će u otvorenoj diskusiji govoriti o primeni agilne metode prilikom razvoja novih softverskih proizvoda.

Prisustvo radionicama i završnoj konferenciji možete obezbediti na zvaničnom sajtu Agile Serbia organizacije.

Netokracija je medijski partner Agile Month radionica te Agile konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Sasomange od letos zabeležio 100.000 registrovanih korisnika u pohodu na udeo u domaćem ‘classifieds’ tržištu

Sredinom godine na tržište Srbije stigao je novi oglasnik koji tehnologijom i dizajnom želi da se bori za svoj deo 'classifieds' kolača. Zanimalo nas je kako je čitava priča zamišljena i šta to novo Sasomange.rs pruža domaćim kupcima i trgovcima.

Analiza

Vodeća udruženja frilensera predstavljaju dalje korake ukoliko nadležni organi ne odgovore na njihove zahteve

Sa predstavnicima Udruženja radnika na internetu i Udruženja frilensera i preduzetnika razgovarali smo o narednim koracima kada je reč o pregovorima sa nadležnim organima zbog najavljenog oporezivanja frilensera.

Kolumna

Filtriranje interneta u Srbiji donosi ozbiljne posledice i nepoznatu korist

Filtriranje interneta je u Srbiji uvedeno radi navodnog sprečavanja dalje štete po republički budžet i ekonomiju i uz zanemarivanje brojnih aspekata koji ovaj opasan presedan nosi sa sobom. U tekstu analiziramo zašto je ta odluka besmislena i do kakvih posledica može dovesti.

Propustili ste

Tehnologija

Top 10 ‘Black Friday’ gedžeta koje već sada možete da kupite – prema izboru Netokracije

Sada već tradicionalno donosimo vam spisak nama najinteresantnijih gedžeta iz tehnološkog sveta koje možete nabaviti po sniženim cenama za Black Friday.

Gaming

Facebookov ‘cloud gaming’ ponudiće oglašivačima nove mogućnosti za reklamu

'Cloud' gejming je termin koji je u ovoj dinamičnoj godini isplivao na površinu i zainteresovao mnoge. Iako mu je potrebno još vremena da pokaže svoj pun potencijal, velike kompanije polažu ogromnu nadu u ovu oblast. Nakon kompanija Google i Apple, svoj 'cloud' gejming servis predstavio je i Facebook.

Društvene mreže

1.000.000 pregleda kasnije i domaći Extreme Intimo srušio je Instagram svojim humanim gestom

Ovih dana niste mogli da ne primetite video koji je šerovan širom Instagrama: kampanju #stvarnoželim brenda Extreme Intimo koji je za svako deljenje videa poklanjao novčana sredstva za porodilišta širom Srbije. Više o tome razgovaramo sa predstavnicima ove kompanije.

Internet marketing

TikTok kampanja ‘Teži Ravnoteži’ za 10 dana ima više od 700.000 pregleda – i interesuje tinejdžere širom Balkana

U okviru nacionalne kampanje 'Teži ravnoteži' pokrenut je i TikTok kanal sa ciljem edukacije đaka i studenata na temu zdravih životnih stilova. U nastavku teksta organizatori nam detaljnije otkrivaju o čemu je reč.

Office Talks Podcast

Država ćuti na zahteve frilensera (gost Miran Pogačar)

23. epizodu Office Talks podkasta obeležila je aktuelna tema oporezivanja frilensera. Naš gost bio je Miran Pogačar, predsednik novoosnovanog Udruženja radnika na Internetu.

Startapi i poslovanje

Nakon pritiska javnosti Apple konačno smanjuje App Store naknadu na 15% – ali samo za pojedine developere

Kao deo novog programa za mala preduzeća kompanija Apple najavila je smanjenje stope provizije u App Store prodavnici za 15% - što predstavlja jednu od najznačajnijih promena u procesu u kojem iOS developeri zarađuju na svojim igrama i aplikacijama za Apple uređaje.