Mesec agilnog razvoja softvera ovog novembra u Beogradu

Agile Month: Mesec agilnog razvoja softvera ovog novembra u Beogradu

Metoda agilnog razvoja softvera polako osvaja svet, a tokom meseca novembra srpska prestonica ugostiće niz kurseva i obuka posvećenih upravo ovoj razvojnoj metodi. Krunu čitavog događaja predstavlja velika završna konferencija koja će se održati na kraju meseca, dok iz organizacije napominju da su prijave radionice već uveliko otvorene.

agile_11

Prvi događaj ovog tipa u Beogradu organizovaće domaća kompanija Puzzle Software koja već 5 godina vrši obuku i sertifikaciju IT profesionalaca za metodu agilnog razvoja softvera. Tako će predstojeći novembar obeležiti Agile Month – mesec posvećen celodnevnim obukama i radionicama namenjenim Scrum Master-ima i Product Owner-ima, a kako poručuju iz organizacije, tu je i specijalna produžena obuka koja se fokusira na specifične teme vezane za implementaciju agilnog pristupa, kao i na rešavanje problema koji zbog toga mogu nastati:

Otvorene prijave – obezbedite vaše mesto

Inače, pomenuta metoda nastala je početkom prethodne decenije na prostoru Sjedinjenih Američkih Država te podrazumeva razvoj softvera kroz saradnju samoorganizovanih i kroz-funkcionalnih timova. Iz kompanije Puzzle Software poručuju:

Agilan framework ohrabruje rapidan razvoj, ne plaši se promene, teži da što češće izbaci male, funkcionalne delove softvera – u optimalnom vremenskom roku. Upravo zato agilan razvoj softvera i uzima maha, kako u svetu, tako i u regionu – zbog niza prednosti u odnosu na klasičan (waterfall) metod koji se danas smatra zastarelim.

predavaci

Mnogobrojne radionice predvodiće sertifikovani predavači-profesionalci poput Petrija Heirmanija, Zorana Vukova, Dr. Volfganga Ričera te Helmuta Šteindera, koji ukupno broje skoro 80 godina iskustva u industriji razvoja softvera.

Organizatori najavljuju i Agile Conference – finalni događaj na kraju meseca koji će obeležiti mesec posvećen ovoj razvojnoj metodi, ali i koji će na jednom mestu okupiti IT profesionalce, domaće i strane predavače, te predstavnike domaće startap zajednice koji će u otvorenoj diskusiji govoriti o primeni agilne metode prilikom razvoja novih softverskih proizvoda.

Prisustvo radionicama i završnoj konferenciji možete obezbediti na zvaničnom sajtu Agile Serbia organizacije.

Netokracija je medijski partner Agile Month radionica te Agile konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Odložen rok za zapošljavanje preduzetnika uz olakšice – novi datum je 60 dana od ukidanja vanrednog stanja

Rok za sticanje statusa kvalifikovanog novozaposlenog lica izmenjen je uredbom Vlade Republike Srbije i sada je će biti moguć 60 dana nakon završetka vanrednog stanja.

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Propustili ste

Intervju

McCann otkriva (skoro) sve što ste želeli da znate o tehnologiji – tokom i posle korone

'WeCann Point of View' je e-book kreiran od strane agencije McCann u okviru kog dele svoja razmišljanja o praćenju i privatnosti, kupovini, dokumentima i parama, ekonomiji deljenja i ekonomiji razdvojenosti, proširenoj realnosti, i drugim trendovima koji su se promenili u toku pandemije. U nastavku za Netokraciju izdvajaju najzanimljivije delove.

Startapi i poslovanje

Kako srpski IT-jevci treba da se brendiraju u inostranstvu – kao jeftina ili kvalitetna radna snaga?

Aktuelna pandemijska kriza (i njene ekonomske posledice), naveli su nas na sledeće pitanje: da li će domaće IT kompanije, agencije, frilenseri i regruteri morati da promene način na koji predstavljaju svoje proizvode, usluge i kadar na međunarodnom tržištu? Dakle, hoćemo li u prvi plat isticati da smo povoljni, da imamo kvalitetan kadar - ili oba?

Kultura 2.0

Kreativni direktori agencija otkrivaju da li je ekonomska kriza ubica kreativnosti – ili ne

Ako se bavite poslom koji počiva na originalnosti i kreativnosti, da li ste u tome u prethodna dva meseca bili uspešni? Ukoliko niste, kreativni direktori marketinških agencija otkrivaju svoje savete.

Novost

Google imenovao svog predstavnika u Srbiji – saopštava SHARE Fondacija

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti obratio se kompaniji Google i nakon pregovora sa njihovim pravnim timom, ova kompanija odredila je svog predstavnika u Srbiji u skladu sa domaćim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Gaming

Apple Arcade dovešće više igrača srpskim gejming studijima – samo ako pametno postave strategiju

Servis Apple Arcade sada je i zvanično dostupan u Srbiji, a benefite bi, osim igrača, mogli da imaju i gejming studiji i developeri - kroz dodatni izvor zarade i veću vidljivost njihovih igara. Otkrivamo na koji način izgleda i šta sve donosi saradnja sa kompanijom Apple.

Tehnologija

Ne, hocudaglasam.com ne prikuplja podatke građana jer to nije ‘lažni’ sajt za glasanje

Vlada Srbije upozorila je da se pojavio lažni sajt za glasanje iz inostranstva i apelovala je na građane da budu oprezni u pogledu toga kome ostavljaju svoje podatke budući da postoji mogućnost njihove zloupotrebe. U ekskluzivnom razgovoru sa tvorcem ovog sajta otkrivamo kako servis pomaže našim građanima u dijaspori, šta on jeste - a šta nije.