Mesec agilnog razvoja softvera ovog novembra u Beogradu

Agile Month: Mesec agilnog razvoja softvera ovog novembra u Beogradu

Metoda agilnog razvoja softvera polako osvaja svet, a tokom meseca novembra srpska prestonica ugostiće niz kurseva i obuka posvećenih upravo ovoj razvojnoj metodi. Krunu čitavog događaja predstavlja velika završna konferencija koja će se održati na kraju meseca, dok iz organizacije napominju da su prijave radionice već uveliko otvorene.

agile_11

Prvi događaj ovog tipa u Beogradu organizovaće domaća kompanija Puzzle Software koja već 5 godina vrši obuku i sertifikaciju IT profesionalaca za metodu agilnog razvoja softvera. Tako će predstojeći novembar obeležiti Agile Month – mesec posvećen celodnevnim obukama i radionicama namenjenim Scrum Master-ima i Product Owner-ima, a kako poručuju iz organizacije, tu je i specijalna produžena obuka koja se fokusira na specifične teme vezane za implementaciju agilnog pristupa, kao i na rešavanje problema koji zbog toga mogu nastati:

Otvorene prijave – obezbedite vaše mesto

Inače, pomenuta metoda nastala je početkom prethodne decenije na prostoru Sjedinjenih Američkih Država te podrazumeva razvoj softvera kroz saradnju samoorganizovanih i kroz-funkcionalnih timova. Iz kompanije Puzzle Software poručuju:

Agilan framework ohrabruje rapidan razvoj, ne plaši se promene, teži da što češće izbaci male, funkcionalne delove softvera – u optimalnom vremenskom roku. Upravo zato agilan razvoj softvera i uzima maha, kako u svetu, tako i u regionu – zbog niza prednosti u odnosu na klasičan (waterfall) metod koji se danas smatra zastarelim.

predavaci

Mnogobrojne radionice predvodiće sertifikovani predavači-profesionalci poput Petrija Heirmanija, Zorana Vukova, Dr. Volfganga Ričera te Helmuta Šteindera, koji ukupno broje skoro 80 godina iskustva u industriji razvoja softvera.

Organizatori najavljuju i Agile Conference – finalni događaj na kraju meseca koji će obeležiti mesec posvećen ovoj razvojnoj metodi, ali i koji će na jednom mestu okupiti IT profesionalce, domaće i strane predavače, te predstavnike domaće startap zajednice koji će u otvorenoj diskusiji govoriti o primeni agilne metode prilikom razvoja novih softverskih proizvoda.

Prisustvo radionicama i završnoj konferenciji možete obezbediti na zvaničnom sajtu Agile Serbia organizacije.

Netokracija je medijski partner Agile Month radionica te Agile konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Ko je vaš Mesija na razmućivanje?

Kada ste prvi put shvatili da ste matori? Ja pre nekih 5-6 godina, tada u kasnim dvadesetim.

Internet marketing

UniCredit Bank Srbija gasi Facebook, Messenger i Instagram – sledi ulaganje u sopstvene digitalne kanale?

Način na koji Facebook tretira svoje korisnike bili su dovoljan razlog da UniCredit grupa najavi potpuno povlačenje sa društvenih mreža kompanije iz Menlo Parka.

Digitalni mediji

Valjda niste zaboravili na TikTok jer ova aplikacija upravo menja način na koji konzumiramo digitalni sadržaj

Aplikacija TikTok otklanja iluziju o tome kako je bilo koji korisnik društvenih mreža tu da odlučuje i aktivno bira – to umesto njega u potpunosti radi aplikacija. Znači li to da dolazi novo doba za društvene mreže?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

U kojoj meri sarađuju domaće kompanije i startapi?

Uoči predstojeće Webiz edukacije u Novom Sadu, razgovaramo sa učesnicima panela o saradnji kompanija i startapa. Kako taj odnos izgleda danas i može li se unaprediti?

Mobilno

Societe Generale Srbija i Mastercard lansirali mCard – uslugu plaćanja mobilnim telefonom na POS terminalima

Societe Generale Srbija lansirala je u petak mCard - uslugu koja omogućava beskontaktno plaćanje pametnim telefonom na svim POS terminalima u zemlji i inostranstvu gde se prihvataju Mastercard beskontaktne platne kartice.

Startapi i poslovanje

Vukan Simić (FishingBooker): Svaki dan na posao dolazi 80 ljudi koji veruju u ono što stvaramo – to je naš najveći uspeh

Sa Vukanom Simićem razgovarali smo o putu koji je prošao FishingBooker, jedan od najpoznatijih domaćih startapa i servis koji se bavi rezervacijom pecaroških tura svuda u svetu.

Internet marketing

Proglašeni dobitnici IAB MIXX 2019. nagrada – Grand Prix otišao u ruke Ovation BBDO

Na devetom po redu Digital Day konferenciji pod sloganom How do you trust, dodeljena su Mixx Awards priznanja za najbolje digitalne kampanje realizovane prethodne godine u Srbiji.

Internet marketing

€36,8 miliona za digitalno oglašavanje u 2018. — srpsko tržište poraslo za 24,8%

I u 2018. godini zadržan je jak dvocifren rast tržišta digitalnog oglašavanja u Srbiji, pokazali su rezultati AdEx istraživanja. U nastavku teksta donosimo vam pregled najbitnijih rezultata.

Internet marketing

Najčešće greške pri izradi ‘content marketing’ strategije

Sasvim je razumno da želite da investirate u kvalitetan sadržaj kako biste unapredili svoj biznis, ali stvari nisu baš tako jednostavne. Evo koje greške marketari najčešće prave pri izradi content marketing strategije.