'Call of Duty' i 'Candy Crash Saga' od sada pod istim krovom

‘Call of Duty’ i ‘Candy Crash Saga’ od sada pod istim krovom

Možda zvuči nelogično, ali ipak se desilo. Activision Blizzard, inače izdavač poznate igračke franšize Call of Duty, kupio je za 5,9 milijardi dolara kompaniju ‘King Digital Entertainment’ iz koje je izašla jedna od najpopularnijih igara na društvenim mrežama i pametnim telefonima - Candy Crash Saga.

Activision

CEO ove kompanije Riccardo Zacconi, kaže da je KDE napravio jednu od najvećih mreža igrača na Facebooku, kao i na mobilnim uređajima. Sa druge strane, ova kompanija mogla se pohvaliti i sa činjenicom da su njene igre zabeležile čak 474 miliona aktivnih korisnika i to u trećem kvartalu tekuće godine.

Ove brojke svakako nisu ostale neprimećene – štaviše, predstavljale su znak za čelnike Activision Blizzarda koji su sada i zvanično „odrešili kesu“ i isplatili gotovo 6 milijardu dolara za kupovinu King Digital Entertainment studija. Podsećanja radi, Activision je svoju zajedničku saradnju sa Blizzardom započeo još 2008. godine, a u svom vlasništvu poseduje naslove neke od najpopularnijih igara kao što su Call of Duty, World of Warcraft, Destiny i StarCraft.

Mobilni sektor itekako profitabilan

Kako piše The Verge, King Digital Entertainment neće moći večno da živi od jednog uspeha, te je kompanija vremenom počela sve manje da se oslanja na Candy Crash seriju, koja još od lansiranja 2012. godine pravi trećinu ukupnog profita ove kompanije.

Kada je reč o Activision Blizzardu, pomenuta „kupovina“ automatski će im obezbediti pristup velikom tržištu mobilnog gejminga, te će ova kompanija zakoračiti na njima potpuno novo polje – kreirajući i upravljajući sadržajem za vertikalu koja se daleko razlikuje od video konzola i PC gejminga.

Akvizicija KDE-a će Activisionu svakako omogućiti da dosegne do čak pola milijarde korisnika u 196 zemalja sveta zahvaljujući mobilnom sektoru, u kome su prethodno ostvarivali samo 5 posto od ukupnog novčanog prihoda.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Regruteri nam otkrivaju koje su trenutno najtraženije pozicije u IT-ju

Kako bismo saznali koji kadrovi su trenutno najpotrebniji domaćoj tehnološkoj industriji kontaktirali smo predstavnike agencija FatCat Coders, ManpowerGroup i Omnes Group. U nastavku teksta slede njihova iskustva.

Startapi i poslovanje

Poreska uprava poziva građane da prijave svoje inostrane prilive – posebno ističu programere i influensere

Poreska uprava Republike Srbije poziva sva fizička lica koja su propustila da podnesu poreske prijave priliva iz inostranstva, da to samoinicijativno urade kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Kultura 2.0

Stiže nam nova Vlada – koliko će se ona baviti digitalizacijom i IT industrijom u Srbiji?

Mnogo je toga urađeno u protekle četiri godine, mahom zbog kontinuiteta prethodne Vlade sa kojim se one pre nje i ne mogu baš pohvaliti. Analiziramo koje su to stvari koje bi se mogle naći u novom ekspozeu, a koje se tiču digitalizacije i IT industrije u Srbiji.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pobednici OTP Generator konkursa Zanateria i Your Pet World otkrivaju dalje svoje poslovne planove

Pre nešto više od nedelju dana završen je još jedan Generator Gamechanger konkurs, ovaj put u 'online' izdanju. Žiri je i ove godine izabrao najbolje digitalne projekte, a njihove priče vam otkrivamo u nastavku.

Internet marketing

Budućnost digitalnog marketinga se ‘kladi’ na mlade ljude – i zato pazite kako birate praktikante

Da li zaista mladima više nije toliko sexy raditi u marketing agencijama ili situacija nije toliko tragična kakvom je predstavljaju?

Startapi i poslovanje

Kanadski startap Autoklose sa kancelarijama u Beogradu akviziran od strane kompanije VanillaSoft

Autoklose nastaviće svoje poslovanje kao deo kompanije VanillaSoft, jedne od vodećih 'sales engagement' tehnoloških kompanija na svetu.

Startapi i poslovanje

LearnUpon sa kancelarijama u Beogradu osigurao $56 miliona investicije

LearnUpon, kompanija koja u Beogradu zapošljava preko 40 developera, osigurala je manjinsku investiciju od 56 miliona dolara od kompanije za globalni rast Summit Partners.

Gaming

Gejming studio Miracle Dojo ušao u svet gejmifikacije likova igrom PopStar Adventure – glavni junak je Željko Joksimović

Miracle Dojo, beogradski gejming studio, uspešno je objavio svoju drugu video igru - PopStar Adventure. Ovaj poduhvat realizovan je u saradnji sa producentom i pevačem Željkom Joksimovićem, o čemu smo razgovarali sa osnivačem ovog studija. 

Kultura 2.0

Spotify imenovao Httpool kao ekskluzivnog zastupnika za oglasna rešenja na Balkanu

Ova agencija biće na raspolaganju brendovima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i BiH koji žele da se oglašavaju na platformi Spotify.