Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Nakon više meseci istraživanja, analize tržišta rada u srpskoj IT industriji i pronalaženja uzroka otkazima koji su glavna tema preko godinu dana, možemo zaključiti da su prekomerno zapošljavanje u vreme pandemije, a potom i recesija koja je zadesila čitav svet destabilizovali globalni i domaći ekosistem. U Srbiji je primetno da otkaze dele uglavnom outsourcing kompanije, a da najmanje posla ima za juniore — pretežno zahvaljujući automatizaciji poslova, koju nam je doneo uspon veštačke inteligencije.

Mnoge kompanije donosile su odluke na štetu svojih zaposlenih, uručujući im otkaze i uskraćujući im brojne benefite kojima su ih isprva privukle. Ali, ima i onih koje su trezveno pristupile novonastaloj situaciji, fokusiravši se na dobrobit radnika i dugotrajno rešenje problema. Upravo takva je globalna softverska kompanija ABBYY, koja ima tradiciju poslovanja dugu 35 godina, a odnedavno je prisutna i u Srbiji. Prošle godine, pomenuta kompanija otvorila je razvojni centar u našoj zemlji, a jedan od ciljeva joj je zapošljavanje domaćih kadrova i njihova integracija u svoje međunarodne timove.

ABBYY svoje zaposlene podstiče na stalno profesionalno usavršavanje i sticanje novih znanja van svojih primarnih profesija, kako bi ostali u toku s ubrzanim tehnološkim napretkom. A, kroz svoj “Program za dobrobit”, kompanija zaposlenima pruža brojne benefite kako bi im značajno umanjila stres uzrokovan radom i učenjem, te osigurala zdrav work-life balans.

Iz gorenavedenih razloga, razgovarali smo sa dvoje stručnjaka iz oblasti ljudskih resursa koji su u ABBYY-ju zaposleni na liderskim pozicijama. Tatjana Tangiševa, People Director u Srbiji, i Stiv Betini, Talent Acquisition Director u Americi, analizirali su stanje domaće IT industrije, tržište rada i izneli predviđanja za period koji sledi. Takođe, predstavili su poslovanje kompanije ABBYY i pomenute benefite koje bi domaći stručnjaci imali ukoliko odluče da se pridruže njihovom timu.

Srpska ekonomija je zasnovana na inovacijama i naprednoj tehnologiji

Tatjana — koja je u kompaniji zadužena za HR strategije, performans menadžment i ostale komponente poslovanja koje vode ka uspešnom ostvarivanju biznis ciljeva — ocenjuje da je u poslednjih nekoliko godina, Srbija prešla iz ekonomije zasnovane na radu u ekonomiju zasnovanu na inovacijama i naprednoj tehnologiji, čime je postala privlačnija za domaće i međunarodne tehnološke talente.

Prema mišljenju naše sagovornice, srpska IT industrija značajno je pogođena globalnim trendovima kao što su rad na daljinu, sve veća potražnje za sajber bezbednošću, te integracija veštačke inteligencije (AI) i mašinskog učenja. Rad na daljinu otvorio je globalne mogućnosti za srpske programere, omogućavajući im da se istaknu na međunarodnim tržištima. Ovu misao, ona obrazlaže na sledeći način:

Fokus na sajber bezbednost i AI doveo je do veće potražnje za specijalizovanim veštinama u ovim oblastima, podstičući programere da nastave sa kontinuiranim učenjem i sertifikacijom kako bi ostali konkurentni.

Jedan od najznačajnijih trendova na tržištu rada u srpskoj IT industriji jeste priliv stranih tehnoloških kompanija koje su došle u region 2022. godine. Mnoge od ovih kompanija su ušle na tržište pre dve godine, stvarajući brojne nove radne prilike za programere. Istorijski gledano, srpski IT sektor je bio dominiran ‘outsourcing’ kompanijama.

Dolazak raznovrsnih tehnoloških kompanija značajno je proširio obim industrije, što je donelo jedinstvenu ekspertizu i inovacije na tržište. Tatjana nam je to demonstrirala na primeru kompanije u kojoj je zaposlena:

Na primer, ABBYY se ističe svojim specijalizovanim fokusom na AI rešenja. Globalne kompanije sve više istražuju nova tržišta rada u potrazi za talentima, a Srbija se pojavila kao posebno atraktivna opcija. Lakoća uspostavljanja poslovanja ogranaka u Srbiji, u kombinaciji sa obiljem IT talenata u zemlji, čini je privlačnom destinacijom za međunarodne kompanije.

Zbog recesije, teže je zaposliti se u stranim kompanijama — ali nije nemoguće

Uzevši u obzir sve navedeno, nema sumnje da je Srbija sve više prepoznata kao centar za zapošljavanje tehnoloških talenata. Istovremeno, Tatjana opaža da pronalaženje tehnološkog posla u Srbiji u poređenju sa globalnim tržištem predstavlja jedinstvene izazove i mogućnosti:

Lokalno, srpski programeri imaju koristi od rastućeg tehnološkog ekosistema i visoke potražnje za IT profesionalcima, delom podstaknute ulaskom globalnih kompanija na tržište i razvojem lokalne tehnološke scene. Međutim, globalno IT tržište je nedavno pretrpelo recesiju, a neke velike kompanije još uvek sprovode otpuštanja, što otežava zapošljavanje u inostranim kompanijama.

Kandidati često moraju da prođu kroz 4-8 sati intervjua kodiranja uživo, procene kulturnog uklapanja, rešavanje zagonetki i provere ‘background’-a. Potraga za vrhunskim talentima širom sveta dovela je do složenijih postupaka zapošljavanja, zahtevajući više vremena i posvećenosti.

Uprkos ovim preprekama, naša sagovornica smatra da vešti profesionalci i dalje imaju šanse. Takođe, uočava da srpske tehnološke kompanije širom otvaraju vrata globalnim talentima, dok se lokalni talenti suočavaju s oštrijom konkurencijom i potrebom da zadovolje više standarde veština, prevaziđu jezičke barijere i prilagode se kulturi diverziteta na radnom mestu. Ipak, postoje brojne mogućnosti: potencijal za veće plate, izloženost naprednim tehnologijama i proširene mogućnosti za napredovanje u karijeri.

ABBYY pruža brojne benefite za dobrobit svojih zaposlenih

S obzirom na to da se radi o globalnoj kompaniji prisutnoj na lokalnom tržištu, pitali smo Tatjanu koje strategije ABBYY primenjuje da podrži svoje zaposlene u svetlu nedavnih industrijskih trendova. Ona nam je obrazložila da ABBYY tim već više od pet godina posluje kao globalna remote kompanija. Da bi uspostavili disciplinu i produktivnost, omogućili su zaposlenima potrebnu fleksibilnost, pa tako imaju mogućnost da rade iz kancelarije, od kuće, ili bilo gde se zadese, kroz koncep workation — kombinaciju rada i odmora — što postaje sve popularniji trend.

Uz navedeno, pritisak na IT profesionalace da prate ubrzani tehnološki napredak sve je veći, te je neophodno obezbediti im komforan i opuštajući radni prostor. Zato ABBYY nudi “Program za dobrobit” (Wellbeing Program), koji uključuje dodatne dane odmora za wellness, aktivnosti, izdašan paket zdravstvenog osiguranja i medicinske konsultacije. Kako sve to funkcioniše, naša sagovornica opisala je konkretnim primerima:

Organizujemo izazove za dobrobit na nivou kompanije, kao što je ABBYY letnji izazov: naš tim učestvuje u trčanju, plivanju i biciklizmu, prateći rezultate i deleći ih međusobno. Najbolji učesnici dobijaju nagrade, podstičući međusobnu podršku i promovišući aktivan način života. Kada su u pitanju industrijski trendovi, ABBYY je trendseter. Pioniri smo u oblasti veštačke inteligencije pre nego što je postala ‘mainstream’.

U svakoj lokaciji sa R&D timovima, organizujemo lokalne tehničke skupove pod nazivom “AI-Pulse”, pozivajući vrhunske govornike iz industrije i akademske zajednice da razgovaraju o aktuelnim temama i stvaraju mogućnosti za umrežavanje. Održali smo i naš prvi skup u Beogradu, fokusirajući se na “Uspostavljanje bezbedne veštačke inteligencije” u februaru i planiramo sledeći ove jeseni.

U februaru ove godine održan je ABBYY-jev prvi AI Pulse događaj u Srbiji. Tema je bila “Uspostavljanje bezbedne veštačke inteligencije”.

Srbija će od outsourcing centra postati atraktivna tehnološka destinacija

Automatizacija poslova kojoj pristupaju brojne kompanije usled ekspanzije veštačke inteligencije, Tatjana tumači kao izazov koji se lako može transformisati u mogućnost ukoliko mu se pristupi na pravi način. Kako kaže, u ABBYY-u novonastalu situaciju vide kao priliku, a ne pretnju:

To podstiče naše članove tima da kontinuirano razvijaju svoje veštine i sposobnosti, posebno kada je u pitanju korišćenje tehnologije. Automatizacija zadataka i unapređenje procesa ne samo da pojednostavljuju operacije, već i stvaraju mogućnosti za naše programere i inženjere da unaprede svoje veštine i prilagode se novim tehnologijama. Ovaj ciklus nije nov — to je obrazac koji se ponavlja sa pojavom disruptivnih tehnologija.

ABBYY inženjerski timovi rade na vrhunskim proizvodima, što znači da moraju biti dobro upućeni i čak vešti u najmodernijim tehnologijama i istraživanjima, pa stalno traže načine za kontinuirano učenje. Naše kolege redovno učestvuju na naučnim i praktičnim konferencijama o mašinskom učenju, gde predstavljaju svoj rad, umrežavaju se i uče od najboljih umova u ovoj oblasti.

Kada su u pitanju predviđanja vezana za IT tržište rada u Srbiji, Tatjana je optimistična i pretpostavlja da će Srbija uskoro od outsourcing centra postati rastuća tehnološka destinacija:

Očekujemo pojavu tehnoloških centara, rast startap ekosistema i sve veću privlačnost za tehnološke profesionalce širom sveta. Sa prilivom raznovrsnih talenata iz inostranstva, Srbija je spremna da postane raznovrsnija, otvorenija i privlačnija kao tehnološki centar.

Ona ističe da pomenuta transformacija donosi izazove, posebno u pogledu konkurencije za i zadržavanja vrhunskih tehnoloških talenata, ali ostaje optimistična kada je u pitanju trajektorija Srbije u tehnološkoj industriji.

Kompanije su privilegovane velikim izborom kvalifikovanih kandidata

Stiv u ABBYY-ju nosi titulu Head of Talent Acquisition, što znači da ima glavnu ulogu u privlačenju, pronalaženju i zapošljavanju vrhunskih talenata kako bi se ostvarili svi strateški ciljevi kompanije. Prema njegovoj analizi globalnog tržišta rada, ono je ranije bilo orijentisano na kandidate zbog velike potražnje za IT pozicijama, a sada je ekonomska situacija takva da budući zaposleni imaju značajno više izazova u pronalaženju posla. S druge strane, smatra da su kompanije u privilegovanom položaju jer imaju veliku ponudu kvalifikovanih kandidata, a u ABBYY-ju zahvalnost na tome uzvraćaju raznim benefitima:

Uzevši u obzir brzorastuću prirodu tehnološke scene i ubrzani tempo promena, podstaknut razvojem i usvajanjem inovativnih tehnologija, vidimo povećan fokus na zapošljavanje pojedinaca koji, ne samo da imaju jake tehničke veštine, već i pokazuju sposobnost prilagođavanja, rešavanja problema i uklapanja u kulturu kompanije. Uz to, kompanije više ulažu u svoje postojeće talente kroz programe unapređenja i prekvalifikacije kako bi zadovoljile nove poslovne potrebe.

U današnjem konkurentnom tržištu rada, Stiv ističe da osobine kandidata kao što su prilagodljivost, kontinuirano učenje i sposobnost rada u raznovrsnim, udaljenim timovima postaju sve važnije. Dok su iskustvo i dokazani rezultati i dalje najbitniji, kompanije istovetno cene potencijal i spremnost na učenje i prekvalifikaciju na poslu, prilagođavanje promenljivim potrebama industrije.

Posebno ističe takozvane soft skills poput komunikacije, timskog rada i rešavanja problema, jer osiguravaju bolje uklapanje u dinamično radno okruženje savremenog poslovnog sveta.

ABBYY ima za cilj privlačenje lokalnih talenata u svoje  međunarodne timove

Iako kompanija ABBYY ove godine slavi 35 godina postojanja, relativno je nova u Srbiji, a svoju prvu kancelariju ovde otvorila je pre samo nekoliko godina. Stiv ističe da kao nov igrač na srpskom tržištu tehnoloških talenata, kompanija se fokusira na izgradnju svesti o brendu i angažovanje lokalne zajednice programera, inženjera i drugih tehnoloških profesionalaca:

Naš cilj je da pružimo vrednost lokalnoj tehnološkoj zajednici, omogućavajući im da iskuse život u ABBYY-u i na kraju da požele da postanu deo našeg tima. Primer naše nedavne aktivnosti usmerene ka ovom cilju su naši “AI Pulse” tehnički skupovi.

Održali smo prvo izdanje u Beogradu pre nekoliko meseci kao poludnevnu konferenciju, i to je bio veliki uspeh, sjajan način za umrežavanje i razmenu znanja u lokalnoj AI zajednici. Nismo počeli od nule — preselili smo desetine zaposlenih iz inostranstva prilikom postavljanja srpskog tehnološkog centra.

Događaj je održan u Haos Community Space prostoru u Beogradu i doneo je priliku za umrežavanje i razmenu iskustava o AI tehnologijama.

Međutim, ističe da izazov leži u privlačenju lokalnih talenata i njihovoj integraciji u njihove međunarodne timove. Ipak, veruje da će interesovanje sve više rasti zahvaljujući gostoljubivoj i fer kompanijskoj kulturi. A, kako se ABBYY pristup zapošljavanju programera i inženjera razlikuje od drugih kompanija u industriji, posebno u vremenima nestabilnosti, naš sagovornik je odgovorio na sledeći način:

ABBYY-jev pristup zapošljavanju programera i inženjera podrazumeva dugoročni potencijal i kulturno uklapanje pored tehničke stručnosti. Za razliku od nekih kompanija koje se fokusiraju isključivo na trenutne veštine, mi ulažemo u kandidate koji obećavaju napredak i usklađuju se sa vrednostima naše kompanije.

U nesigurnim vremenima, ovaj pristup nam pomaže da izgradimo otpornu i prilagodljivu radnu snagu sposobnu da se nosi sa promenama i podstiče inovacije.

U izboru kandidata, kompanije najviše cene prilagodljivost novim tehnologijama

Stiv predviđa da će se tržište rada na kraju stabilizovati i dodatno razvijati u narednom periodu. On uviđa da je koncept zaposlenja “za ceo život” zastareo, te da kompanije sve više cene kandidate koji pokazuju snažnu sposobnost brzog učenja, prekvalifikacije:

Prilagodljivost i sposobnost stalnog rasta u skladu sa tehnološkim napretkom biće ključni. Očekujemo pomak ka praksama zapošljavanja koje prioritet daju potencijalu i sposobnostima u odnosu na tradicionalne metrike. Ovaj trend se usklađuje sa dinamičnom prirodom tehnološke industrije, gde će agilnost i proaktivan pristup razvoju veština biti neophodni za dugoročni uspeh u karijeri.

U skladu sa svime navedenim, Stiv savetuje programere u Srbiji da se fokusiraju na kontinuirano učenje i praćenje industrijskih trendova. Prihvatanje fleksibilnosti i prilagodljivosti, kao što je otvorenost za rad na daljinu ili istraživanje uloga u novim tehnološkim oblastima poput AI i ML, može poboljšati sigurnost posla i rast karijere. Najzad, smatra da izgradnja čvrste mreže kroz profesionalne zajednice i online platforme može otvoriti nove mogućnosti.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Sponzorisano

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.