Okupljanje zajednice

Bezbednost i razvoj sajtova tema četvrtog WordPress okupljanja u Novom Sadu

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

U sredu, 15. februara, novosadski Startit Centar biće domaćin četvrtog po redu WordPress meetupa. Na predstojećem događaju pričaće se o razvoju tema, bezbednosti WordPress platforme, kao i o samom procesu izgradnje novih WordPress sajtova, o čemu će publiku bolje upoznati stručni predavači poput Marka Hijenena, Mišela Tekindera i Nikole Petrova.

wp-novi-sad

Podsećanja radi, WordPress Novi Sad zajednica spaja sve WordPress korisnike, developere, blogere, biznis početnike i profesionalce, koji žele da podele svoje ideje, iskustva i uče, kako jedni od drugih, tako i od vodećih stručnjaka u oblasti WordPress-a – a sve u cilju popularizacije ove platforme u Novom Sadu.

Svi koji budu prisustvovali pomenutom događaju, dobiće priliku da čuju neke od stručnih predavača kao što su Mišel Tekinder, Nikola Petrov i Marko Heijnen. Tekinder će publici govoriti na temu popularnih CSS metodologija i njihove primene u razvoju WordPress-a – dok će sa druge strane Nikola pričati o bezbednosti WP sajtova, te zašto su isti zbog svoje fleksibilnosti veoma ranjivi i kakvim vrstama potencijalnih napada su podložni. Iz tih razloga biće predstavljeno uputstvo koje objašnjava na koji način moguću ranjivost sajta svesti na minimum.

Prijave obavezne, popunite ih na vreme

Dodatnom kvalitetu događaja, doprineće i Marko Heijnen, koji će održati predavanje na engleskom jeziku pod nazivom Custom Coded Projects. Marko će se dotaći teme tokom koje će govoriti prisutnima o tome šta sve može da utiče na stvaranje novog projekta, uključujući vreme, cene i brzinu, a sve sa ciljem da se pomogne zainteresovanima prilikom donošenja odluka o budućim projektima.

Iz organizacije napominju da je prisustvo na događaju otvoreno i besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenosti prostora potrebno na vreme popuniti prijave na zvaničnoj stranici Meetup-a, gde se između ostalog može pronaći i više informacija o predavačima.