WhatsApp uvodi opciju deljenja bilo koje vrste fajlova

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

WhatsApp će svojim korisnicima uskoro omogućiti da sa prijateljima razmenjuju sve vrste fajlova, a najavljeno je i da će kvalitet razmenjenih fotografija biti mnogo bolji.

Korisnici ove aplikacije su do sada su mogli da razmenjuju foto, audio i video fajlove i dokumenta u PDF-u, a od sada neće postojati ograničenja za vrstu sadržaja koji se deli. Veličina fajlova biće ograničena na 128MB za Androide, 100MB za iOS i 64MB za WhatsApp Web.

Iz ove kompanije navode da se razmenjene fotografije više neće kompresovati, te će njihov kvalitet ostati nepromenjen. Takođe, korisnici će, kada otvore kameru u okviru aplikacije, moći da prevlačenjem preko ekrana vide svoje fotografije i video snimke, a ukoliko šalju veći broj fotografija od jednom one će biti grupisane u galeriji koja prikazuje samo 5 fotografija.

Prošle godine ova kompanija koja posluje u okviru Facebooka omogućila je video pozive, a od ove godine korisnici svoj nalog mogu zaštititi uz pomoć dvostenenog procesa verifikacije. Ukoliko se opredele za ovu opciju korisnici moraju da kreiraju šifru koja će im biti zatražena svaki put kada pokušaju da sa svog broja pristupe WhatsAppu, npr. kada na novom telefonu žele da otvore svoj profil.