Smart home

Vip predstavio ČuvarKuću – novi sistem za bezbedniji i pametniji dom

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Kako bi svojim korisnicima obezbedila bezbediji i pametniji dom, kompanija Vip mobile u svoju ponudu danas je uvela je ‘Vip ČuvarKuću’ – inovativni sistem daljinskog upravljanja pametne kuće koji se sastoji od uređaja za video i senzorski nadzor, kao i rešenja za automatizovanje rada tehnike u stanu ili kući.

Uz pomoć ČuvarKuće, inovativnog sistema u ponudi kompanije Vip, korisnici sada imaju priliku da jednostavno – preko mobilnog telefona – upravljaju uređajima na daljinu i obezbede dodatnu zaštitu za svoj dom.

Pomenuti sistem zasniva se na daljinskom upravljanju pametne kuće, koji se sastoji od uređaja za video i senzorski nadzor, kao i rešenja za automatizovanje rada tehnike u stanu ili kući. Ova tehnologija sadrži IP kamere za video nadzor, koje snimaju video i prave fotografije, zatim senzore za pokret i dim, senzore za vrata i prozore – kao i senzor utičnice koji omogućava daljinsku kontrolu uređaja putem mobilnog telefona.

Paket Kućni Net 3 kao osnova za korišćenje sistema

Kada je reč o instalaciji sistema, ona je veoma jednostavna, bez kablova i višesatne montaže, a za korišćenje nije potrebno posedovati pametne kućne uređaje, dok je upravljanje kamerom i svim senzorima omogućeno putem odgovarajuće aplikacije za Android i iOS operativne sisteme. Jednim pritiskom na dugme omogućeno je programiranje i zaštita doma, upravljanje uređajima na daljinu, a ukoliko se aktivira neki od senzora za pokret i dim, u istom trenutku stižu alarm i notifikacije na mobilni telefon.

ČuvarKuća je u ponudi uz nekoliko paketa koji se razlikuju po broju i vrsti kamera i senzora, a cena osnovnog paketa uz Kućni Net 3 tarifu iznosi svega jedan dinar. Više informacija o ovoj tehnologiji možete pronaći na zvaničnom sajtu operatera Vip mobile.