Širenje infrastrukture

77% Srbije uskoro pokriveno Vip 4G mrežom

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Do kraja tekuće godine brzom Vip 4G LTE mrežom biće pokriveno više od 70 gradova u Srbiji, uključujući i sva mesta sa preko 10.000 stanovnika. Vip mobile ukupno je postavio šest stotina novih baznih stanica opremljenih 4G signalom, od kojih je poslednja u Kraljevu, a infrastruktura bi uskoro trebala da pokrije čitavu Srbiju.

vip_1_main

Pomenuti operater ubrzano gradi svoju 4G mrežnu infrastrukturu kako bi do kraja godine omogućio veoma brzi mobilni Internet za 77% stanovništva Srbije. Vip mrežom najnovije generacije u ovom trenutku skoro u celosti su pokrivene teritorije Beograda, Novog Sada, Leskovca, Niša, Kragujevca, Kruševca, Subotice i Zrenjanina, kao i Pančeva, Čačka, Smedereva, Šapca i Valjeva.

Ovom prilikom oglasila se i Natali Delić, tehnički direktor kompanije Vip koja je tom prilikom istakla:

Našim 4G signalom pokrićemo više od 70 ne samo većih gradova već i manjih mesta u Srbiji, te će se do kraja 2016. godine Vip 4G mreža emitovati sa još više stotina lokacija širom Srbije, što je čini najvećom mrežom u našoj zemlji.

Velike brzine prenosa mobilnih podataka

„Obezbeđivanjem najbržeg mobilnog Interneta uz pristupačne 4G uređaje i odgovarajuće tarife želimo da omogućimo korisnicima da uživaju u još naprednijim servisima i uslugama, gde god da se nalaze“, zaključila je Natali.

Podsećanja radi, LTE 4G tehnologija omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja preko mobilnih uređaja kao i gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje online sadržaja. Tako se prosečne brzine kreću između 40 i 60 Mbps, što je više nego trostruko brže od postojeće 3G mreže. Više informacija o širenju pomenute tehnologije kao i ostale novosti možete pronaći na zvaničnom sajtu Vip mobile-a.