Uber dostiže vrednost od 100 milijardi dolara, ali Travis se ne vraća na mesto direktora?

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Kompanija iz Sjedinjenih Američkih Država koja je podelila mišljenja mnogih kada je reč o naručivanju prevoza putem aplikacije, u narednih nekoliko godina mogla bi da dostigne vrednost od čak 100 milijardi dolara. Ove krajnje optimistične procene dolaze od Uberovog investitora Benchmarka, dok se sa druge strane Travis Kalanik najverovatnije više neće vraćati ne mesto CEO-a ove kompanije.

Ove prognoze rasta vrednosti dodatno pokrepljuje činjenica da Uber trenutno vredi 60 milijardi dolara, a vredi podsetiti da je kompanija pre dve godine u maju mesecu vredela 40 milijardi dolara. Naime, Benchmark sigurno stoji iza svoje procene da bi ova kompanija, koja je za sobom ostavljala i određene probleme u pojedinim zemljama – u narednih nekoliko godina mogla da dostigne respektabilnih 100 milijardi američkih dolara.

Štaviše, CEO Benchmarka Bil Gurli ističe da ova kompanija ima ogromno poverenje u Uber kao i u hiljade zaposlenih koji odgovorno rade za dostizanje zacrtanih ciljeva, piše TechCrunch. Ono što bar za sada može da predstavlja veliki problem za Uber jeste ostavka Travisa Kalanika na meso CEO-a, a veoma je bitno istaći da je Gurli još u junu mesecu tekuće godine napustio upravni odbor Ubera, a koga je na ovom mestu zamenio generalni partner Benchmarka Met Koler.

Travis traži podršku bivših kolega u Uberu

Uprkos pojedinim glasinama i najavama da bi Kalanik mogao ponovo da sedne u fotelju svetski poznate kompanije, jedan od osnivača i član upravnog odbora Ubera, Geret Kemp tvrdi sasvim suprotni scenario. Kako on kaže, prioritet odbora i drugih viših zvaničnika kompanije jeste potraga za novim izvršnim direktorom, te da je vreme okrenuti „novi list“ kako bi svi zaposleni bili fokusirani na sledeću fazu rasta pred kojom je sama kompanija.

Da bi čitava stvar mogla tek da dobije svoju kulminaciju, najbolje pokazuje informacija da su Kempovi komentari došli ubrzo nakon što je portal The Information preneo da je Kalanik zamolio svoje bivše kolege iz Ubera za podršku ukoliko dođe do nove rasprave i borbe za akcije ove kompanije na berzi. Ipak, iz Ubera su za sada odbili da komentarišu bilo kakve informacije iz medija. Pomenuta kompanija, osim u svetu, posluje u preko 100 gradova Evrope, a kako vreme odmiče sve češće se povezuje i dolazak Ubera u našu zemlju.