Erste Banka organizuje

U novom Superste ciklusu spremno 5.1 milion dinara za inovativne ideje mladih

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Novi ciklus Superste programa Erste Banke namenjenog mladima od 16 do 35 godina otvoren je za prijave. Na program se mogu prijaviti formalne i neformalne grupe koje za cilj imaju razvoj društveno odgovornih projekata u oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja.

Prvi deo programa – Centrifuga namenjen je mladim kreativcima koji teže da kroz realizaciju svojih projekata doprinesu razvoju lokalnih zajednica, ali i društva u celini i u tom cilju organizatori su učesnicima obezbedili i mentorsku podršku iz oblasti  marketinga, komunikacija, ljudskih resursa, dizajna, projektnog menadžmenta, kulture i preduzetništva. Povodom ove akcije oglasio se i Vladimir Todorović, direktor Direkcije komunikacija Erste Banke:

Najvažnije kod mladih koji žele da se prijave je da veruju u sebe i svoje ideje, da teže da uključe i inspirišu što više ljudi iz svoje okoline i da žele da izvrše pozitivan uticaj na društvo u celini. Dokaz da je to moguće su svi sjajni projekti talentovanih timova iz cele Srbije koje smo podržali prethodnih godina, a koji su postali prepoznatljivi i na nacionalnom nivou.

Neki od podržanih prošlogodišnjih projekata su i Ptice na dlanu (za zaštitu i proučavanje ptica Srbije), Pedaliranje (za lakše snalaženje biciklista u Beogradu) Klasika u poseti (interaktivnih koncerata namenjen ljudima koji se nalaze na dužem bolničkom lečenju) itd.

Prijave otvorene do 7. maja

Za deset najboljih projekata, odn. za njihovu realizaciju, ove godine izdvojeno je po 500.000 dinara, dok projekat koji dobije nagradu publike očekuje 100.000 dinara, a sve što je potrebno je da mladi svoju prijavu pošalju do 7. maja.

Kako organizatori (među kojima su i Trag fondacija i Sprawsm d.o.o.) najavljuju, u Nišu, Novom Sadu, Šapcu i Beogradu tokom aprila biće organizovane projektne klinike i događaji za sve zainteresovane formalne i neformalne  grupe, a detaljnije informacije o konkursu nalaze se na portalu Superste.net.