Nagrada je odlazak na DLD Festival

Novosadski GlobeScout.Me pobednik Start Tel Aviv takmičenja

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Juče je u prostorijama coworking prostora Playground održano četvrto po redu Start Tel Aviv takmičenje koje organizuju Ambasada Izraela u Srbiji i ICT Hub. Pobedu među pet najboljih timova koji su se predstavili žiriju odneo je novosadski GlobeScout.Me koji će svoju predstaviti investitorima na prestižnom DLD festivalu u Tel Avivu početkom septembra.

Takmičenje Start Tel Aviv ove godine bilo je posvećeno socijalnom preduzetništvu i urbanim inovacijama. Sturčni žiri, na čelu sa Morijom Kasis, koja važi za jednu od vodećih stručnih konsultanata za startap kompanije u Izraelu, odabrao je pet kompanija koje će svoje inovativne projekte predstaviti na završnom događaju. Između ostalog, tim žirija sačinjavali su i Kosta Andrić (ICT Hub), Jenny Sedov (Embassy of Israel), zatim Natalija Sandić (Innovation Fund) i Ivan Filipović (30Hills).

Pobednički tim GlobeScout.Me je platforma namenjena sportistima, trenerima i timovima širom sveta koji mogu da kreiraju svoj profil i tako se povežu međusobno – jednom rečju, LinkedIn za sportiste. CEO i suosnivač, Ognjen Vlaškalin, prokomentarisao je značaj odlazak na DLD festival:

Odneti pobedu na jednom ovakvom takmičenju uvek znači puno, sjajno je to što je u potpunosti plaćen put u Tel Aviv i sam Izrael koji je drugi najveći ekosistem u svetu kada je reč o startapima.

Našem timu biće posebno interesantno da se upozna sa procesom funkcionisanja tamošnja startap zajednice, a ono što je takođe veoma značajno za nas jeste i kontakt sa potencijalnim investitorima pred kojima ćemo imati priliku da predstavimo svoj proizvod i u narednom periodu možda podignemo određena novčana sredstva.

Povezivanje sa preduzetnicima i investitorima u prvom planu

Pored pobedničkog projekta na Start Tel Aviv takmičenju predstavljeni su i mobilna aplikacija Filter App – vodič kroz kulturna dešavanja u Beogradu, kao i Uradi-zaradi – online platforma koja omogućava zauzetim ljudima da delegiraju jednokratne zadatke onima koji su zainteresovani za zaradu.

DLD Festival inovacija u Tel Avivu okuplja investitore i predstavnike kompanija širom sveta, predstavljajući tako veliku priliku za mlade startape da predstave svoje ideje.

Publika je imala prilike i da se upozna projektima kao što su Solagro čiji tim stoji iza rešenja pametnih presa za reciklažu, kao i sa startapom CouchCoach koji ljubiteljima košarke pruža mogućnost da se aktivno uključe u zvanične utakmice i predviđaju pobednike.

Pobednički tim osvojio je u okviru Start Tel Aviv takmičenja odlazak na DLD festival – međunarodni događaj posvećen inovacijama koji se svake godine održava u Izraelu. Novosadski GlobeScout.Me tamo će imati priliku da se upozna sa vodećim izraelskim preduzetnicima, poslovnim anđelima i predstavnicima tehnoloških inkubatora, ali i sa načinom na koji funkcioniše sada već poznati telavivski startap ekosistem.