Studentski inkubator

EKOF na jesen otvara Startup Centar – novo mesto za razvoj preduzetničkih ideja

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Predstavljanje Startup Centra koji se od jeseni otvara na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, biće održano u utorak 27. juna. Vrata Profesorske sale na prvom spratu biće otvorena u 14 časova za sve studente koji žele da zakorače u svet preduzetništva, a o značaju pokretanja startapa govoriće Ivan Bjelajac – suosnivač kompanije MVP Workshop i direktor kompanije GoDaddy Europe.

Predavanje je namenjeno svim studentima koji žele da pokrenu svoju kompaniju i zakorače u izazovni svet preduzetništva. Prisutni će se tako upoznati sa alatom Business model canvas, novim ekonomskim modelom za razvoj modernih preduzeća, te da saznaju na koji način se struktuiraju intervjui sa klijentima i otkriju stvarne probleme koje sagovornici imaju – a da pritom dobiju korisne informacije za poboljšanje proizvoda ili usluge koja se plasira na tržište.

Sa druge strane, novi Startup Centar u okviru fakulteta biće mesto gde će studenti, uz podršku mentora kompanije MVP Workshop, moći da razvijaju svoje preduzetničke ideje i naprave prve korake u poslovanju. U toku tromesečnog rada u Centru, izabrani timovi će raditi na validaciji svojih ideja i poboljšanju proizvoda ili usluga, kako bi spremni izašli na tržište sa svojom kompanijom.

Online prijave za predavanja već otvorene

Inače, novi Startup Centar je rezultat saradnje kompanije MVP Workshop, koja se bavi validacijom ideja startapa u ranoj fazi i Centra za saradnju sa privredom. U toku su radovi na adaptaciji i uređenju prostora koji se nalazi na četvrtom spratu zgrade Ekonomskog fakulteta, a ovaj moderan prostor pružiće sjajne uslove za rad timova, kao i podsticajne atmosfere za razmišljanje i građenje novih biznisa.

Nakon predavanja počinju online prijave za timove koji žele da se priključe tromesečnom programu razvoja svojih biznis ideja, koje će trajati do 15. septembra 2017. godine. Za učešće u programu Centra mogu se prijaviti i studenti sa drugih fakulteta, ali jedan član tima mora biti student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Iz organizacije pozivaju sve studente Ekonomskog fakulteta da prisustvuju na predavanju 27. juna i hrabro zakorače u svet preduzetništva. Online prijave za predavanje su već otvorene, a više informacija o samom događaju kao i o prijavi timova za tromesečni program razvoja biznisa, moguće je pronaći na zvaničnom sajtu Ekonomskog fakulteta.