Nova investicija za SC Ventures

Makedonski InPlayer podigao £500.000 za bolju monetizaciju digitalnog sadržaja

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Deveti tim koji se priključio portfoliu SC Ventures fonda jeste makedonski InPlayer – platforma za monetizaciju video sadržaja na digitalnim kanalima koja već sada radi sa nekim od najvećih medijskih i tehnoloških kompanija, navodi se u saopštenju. Investicija od 500.000 funti predstavlja ujedno i najveću sumu koju je jedna tehnološka kompanija osigurala u ‘Zemlji sunca i jezera’.

Investicioni fond South Central Ventures saopštio je da je investirao u makedonsko-britanski InPlayer koji je nedavno lansirao svoju novu platformu za monetizaciju digitalnog video sadržaja baziranog na korišćenju mikro servisa i izradi specijalizovanih rešenja za svoje klijente.

Proizvod je za kratko vreme koristilo više od milion korisnika, a na spisku klijenata nalaze se kompanije DK4, američka kablovska mreža RideTV, ali i sportske mreže IMG i SportRadar, kao i jedan od lidera na video on demand tržištu na prostoru Centralne i Istočne Evrope – FilmBox.

InPlayer tim čine eksperti na polju distribucije i monetizacije sadržaja, dok kompaniju vode George Meek (CEO), Nenad Cubrinovski (COO) i Filip Dimcevski (CTO). U izjavi za medije, Meek se osvrnuo na investiciju i njen značaj za tim čiji se proizvod već uveliko koristi u 24 zemlje širom sveta:

Zaista smo srećni što imamo priliku da radimo sa SC Ventures fondom koji će nam pomoći da dodatno proširimo svoje poslovanje u Skoplju. Naš tim trenutno čini 35 zaposlenih dok je ideja da se taj broj duplira u narednih godinu dana. Makedonija je srž našeg poslovanja i uzbuđeni smo što ćemo imati priliku da radimo sa talentovanim ljudima na lokalu.

Skaliranje proizvoda i pozicioniranje na globalnom tržištu

Investicija u visini od 500.000 funti omogućiće makedonskoj kompaniji da dodatno proširi svoj tim u Skoplju, ali i da pozicionira svoj proizvod kao jednu od vodećih platformi za monetizaciju video i digitalnog sadržaja.

„Uzbuđeni smo što ćemo raditi sa InPlayer timom i što ćemo im pomoći da prošire svoj spisak klijenata. Monetizacija digitalnih aseta jedna od interesantnijih tema u biznisu i ja zaista verujem će se InPlayer pozicionirati kao jedan od lidera na ovom polju“, zaključila je Tatjana Zabasu, Managing Partner u SC Ventures fondu.