Telekom Srbija i SES otpočeli emitovanje RTS programa u Evropi

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Kompanija SES objavila je kako će zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerom Telekom Srbijom, prenositi šest televizijskih i jednu radijsku stanicu RTS-a širom Evrope, tačnije: RTS Satelit, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Trezor, RTS Muzika, kao i radijska stanica Radio Beograd, emitovaće se putem vodećih kablovskih mreža u Evropi.

Kako se navodi u saopštenju, Telekom Srbija će pružiti sve usluge na terenu uključujući i satelitsku ulaznu vezu, kao i kodiranje, te će se oslanjati na SES kapacitete na jednom od ASTRA satelita smeštenog na orbitalnoj poziciji 4,8 stepeni istočno. Povodm ove vesti oglasio se i Martin Ornass-Kubacki, potpredsednik i glavni regionalni direktor za srednju i istočnu Evropu pri SES Videu – novoosnovane poslovne jedinice kompanije SES, koji je tom prilikom istakao za medije:

Dugi niz godina sarađujemo sa našim partnerom Telekom Srbija na različitim projektima, a ovaj novi sporazum ne samo da osnažuje našu prisutnost na tržištu nego i našu dugogodišnju saradnju. Veoma smo zadovoljni što je RTS odabrao ASTRA satelit za distribuciju svojih programa srpskoj publici širom Evrope.

SES broji više od 50 satelita

Štaviše, novu saradnju dve kompanije, prokomentarisao je i Milutin Nikolić, direktor veleprodaje Telekom Srbija koji je istakao kako je zadovoljstvo što se RTS priključio ovom projektu, ocenivši da su kvalitet i profesionalnost kompanije SES te dugogodišnja saradnja sa istom bile ključne za postizanje dogovora, dok se ceo tim raduje što će zajedno sa SES-om ispunjavati RTS-ove potrebe na najbolji mogući način.

Podsećanja radi SES je vodeći svetski satelitski operater, prvi koji je pružio diferenciranu i skalabilnu GEO-MEO ponudu u svetu, sa više od 50 satelita u geostacionarnoj orbiti (GEO) i 12 u srednjoj orbiti (MEO). Kompanija je između ostalog fokusirana i na dodatnu vrednost, end-to-end rešenja u dve ključne poslovne jedinice: SES Video i SES Networks. Više o kompaniji možete pronaći na zvaničnom sajtu SES-a.