Rails Girls se vraća u Beograd sa besplatnom radionicom programiranja za devojke

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Besplatna radionica posvećena osnovama web programiranja uz korišćenje Ruby on Rails tehnologije u organizaciji Rails Girls Beograd zajednice – biće održana 2. i 3. decembra u Fabrici.

Ideja Rails Girls radionice jeste da polaznicama pruži podršku u učenju i alate koji će im pomoći da na praktičan način ostvare svoje ideje, te će priliku da učestvuje imati i devojke i žene koje nemaju nikakvo iskustvo u programiranju.

100 polaznica će raditi u malim grupama sa mentorskom podrškom, što je naročito bitno za one koje se prvi put susreće sa ovom oblašću. Pored toga, poseban benefit, kako iz organizacije napominju, jeste i podrška grupe u daljem procesu učenja.

Devojke, obezbedite vaše mesto na vreme!

Organizatori smatraju da je važno naglasiti kako radionica nije instant kurs, te da je za svaki rezultat potrebna jaka motivacija, upornost i želja za učenjem i da je dvodnevna radionica predstavlja samo uvod u čitav proces.

Više informacija o radionici možete pronaći na zvaničnom sajtu projekta, kao i na društvenim mrežama ove zajednice, a svoju prijavu zainteresovane devojke i žene mogu poslati do 19. novembra u ponoć.