Devojke, obratite pažnju

Naučite osnove web programiranja na letnjim Rails Girls Beograd radionicama

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Rails Girls zajednica u Beogradu će 30. juna i 1. jula ponovo okupiti devojke i žene koje žele da savladaju osnove web programiranja koristeći Ruby on Rails programski jezik. Istoimena dvodnevna radionica biće održana u Startit centru u petak i u subotu, a pored standardnog programa, prvog dana učesnice će moći da prate uvodno predavanje o HTML-u i CSS-u koje će im biti dobra osnova za ono što sledi.

Na predstojećem događaju biće i nešto više reči o idejama za aplikacije koje će sutradan biti razvijane u timovima, dok se intenzivni rad tokom drugog dana završava se prezentacijama rezultata, kao i planiranjem budućih okupljanja i razgovorima o utiscima. Kao i do sada, zahvaljujući entuzijazmu grupe RoR developera/ki koji će činiti mentorski tim, učesnice će imati priliku da steknu nova znanja kroz rad na razvoju jednostavnih web aplikacija u timovima, navodi se u saopštenju.

Štaviše, neke polaznice će se na ovaj način po prvi put susret sa web programiranjem i ovaj događaj nastoji da ih podstakne da u budućnosti nastave da uče i samostalno istražuju ovu oblast. Za nešto iskusnije, Rails Girls radionica je svakako dobra šansa za upoznavanje sa Ruby on Rails programskim jezikom koji je namenjen svim devojkama i ženama bez ograničenja u pogledu iskustva, znanja ili godina.

Prijave se zatvaraju 26. juna, požurite

Takođe, treba napomenuti da ovakav tip programa ne predstavlja instant kurs koji će polaznice pretvoriti u nove developerke, ali će im svakako omogućiti da prve i često najteže korake u učenju nove tehnologije savladaju uz podršku mentorskog tima i drugih učesnica. Za one koji nakon radionice nastave sa učenjem i radom, Rails Girls zajednica i njen mentorski tim biće tu da im pomognu u tom procesu.

U skladu sa željom za sticanjem novih znanja, ovogodišnje izdanje Rails Girls Beograd radionice biće realizovano uz podršku LearnUpona, najbrže rastućeg sistema za upravljanje online učenjem, a u organizaciji Spaceventa. Prijave za radionicu biće otvorene od utorka, 20. juna do ponedeljka, 26. juna u ponoć. Više informacija o radionici možete pronaći na zvaničnom sajtu Rails Girls Belgrade.