Programiranjem do prvog web sajta na sedmoj Rails Girls Beograd radionici

Sedma po redu RGB radionica biće održana u novootvorenom beogradskom coworking prostoru My Work, 10. i 11. decembra sa ciljem da polaznice savladaju prve korake u programiranju koristeći Ruby on Rails tehnologiju. Tako bi već na kraju drugog dana, učesnice trebalo da kreiraju gotov web sajt koji su same napravile.

lts1

Zainteresovane devojke imaće priliku da na predstojećem Rails Girls Beograd događaju savladavaju nove veštine, te se oprobaju u programiranju počevši sa osnovama Ruby on Rails jezika. Podsećanja radi, nakon prve radionice koja je održana u Beogradu pre tri godine, pojavili su se ogranci u Novom Sadu i Kraljevu. I pored dva događaja godišnje, održano je i nekoliko follow-upova ali i drugih događaja koji su upravo okupljali devojke koje se bave ili žele da počnu da se bave programiranjem.

Veliko interesovanje polaznica, rezultovalo je time da će u narednih godinu dana biti održani programi koji će po kapacitetima biti znatno veći, uključujući sve one koji su zainteresovani da se pridruže ovoj zajednici, kao učesnici, mentori i saradnici. Inače, prethodno iskustvo u programiranju nije neophodno, ali svakako ne može biti na odmet.

Uz podršku mentora do rezultata

Štaviše, pored želje da što veći broj devojaka učestvuje u RGB radionicama, postoji i velika potreba za kadrovima u IT-u, a ovo je samo jedan od načina motivacije devojaka da se uključe i možda svoje buduće zanimanje potraže u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju.

Svakako, RGB radionice ne predstavljaju nikakav instant kurs ali pomažu da prve i često najteže korake učesnice prođu uz mentorku podršku, nakon čega predstoji samostalno učenje u grupama. Iz organizacije ističu da su prijave već otvorene za sve zainteresovane polaznice, a više informacija dostupno je na zvaničnom sajtu Rails Girls Beograd događaja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Zapošljavanje nedovoljno kvalifikovanog kadra u IT-ju – bahatost ili potreba?

Kada govorimo o IT sceni u Srbiji, jasno nam je da je to mala bara sa još manje 'krokodila'. Stoga se ponekad desi da neki od 'krokodila' koji su tek zaplivali dobiju posao koji možda još uvek ne zaslužuju. Ili je to samo mit? Otkrivamo u našoj analizi.

Društvene mreže

Neguj mo srbski jezik: Čak i oni koji nam prete priznaju da nas vole!

Oni su momci iza jedne od najpoznatijih satiričnih stranica na domaćem Internetu. U razgovoru sa dvojicom admina, otkrivamo kako je nastao Neguj mo srbski jezik, kakav je njihov odnos sa poznatima koji su često predmet viralnih šala, ali i šta danas predstavlja ova zajednica od nekoliko stotina hiljada pratilaca.

Startapi i poslovanje

Švajcarski 3AP otvorio prve kancelarije u Kruševcu – sledi potraga za lokalnim kadrom

Švajcarska IT kompanija 3AP svoj razvojni centar nema više samo u Beogradu. Juče je otvorena i kruševačka kancelarija, a iz ove kompanije navode da im dalji razvoj poslovanja tek sledi. Da li je ovo početak trenda po kom IT kompanije nemaju fiijale isključivo u glavnom gradu, Novom Sadu i Nišu?

Propustili ste

Društvene mreže

Kako efikasno voditi profile na društvenim mrežama ako ste IT kompanija?

Društvene mreže, htele IT kompanije to ili ne, igraju veliku ulogu kada je reč o privlačenju kandidata.

Karijere

Saveti: Šta HR-ovi moraju da urade kako bi sa programerima ‘živeli u miru’?

Developeri i HR-ovi savetuju kako unaprediti poslovni odnos na toj relaciji.

Startapi i poslovanje

Tek 15% IT kandidata o poslodavcu sazna sve što ih zanima – kako to popraviti?

Kako kandidati iz oblasti IT-ja traže posao? Odgovore donosi istraživanje sajta poslovi.infostud.com, a njihovi predstavnici na meetup-ima širom Srbije otkrivaju šta čini dobar Employer Branding.

Mobilno

Yandex.Taxi uveo plaćanje karticama

Pored keša, od sada moguće i plaćanje 'plastikom'.

Novost

Lični podaci građana neadekvatno regulisani, Share Fondacija i Poverenik skreću pažnju na nepravilnosti

Poverenik za informacije od javnog značaja ukazuje na suštinske probleme nove verzije Nacrta zakona o zaštiti podataka o ličnosti, a obimno mišljenje dostavljeno je Ministarstvu pravde.