Devojke, iskoristite priliku

Programiranjem do prvog web sajta na sedmoj Rails Girls Beograd radionici

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Sedma po redu RGB radionica biće održana u novootvorenom beogradskom coworking prostoru My Work, 10. i 11. decembra sa ciljem da polaznice savladaju prve korake u programiranju koristeći Ruby on Rails tehnologiju. Tako bi već na kraju drugog dana, učesnice trebalo da kreiraju gotov web sajt koji su same napravile.

lts1

Zainteresovane devojke imaće priliku da na predstojećem Rails Girls Beograd događaju savladavaju nove veštine, te se oprobaju u programiranju počevši sa osnovama Ruby on Rails jezika. Podsećanja radi, nakon prve radionice koja je održana u Beogradu pre tri godine, pojavili su se ogranci u Novom Sadu i Kraljevu. I pored dva događaja godišnje, održano je i nekoliko follow-upova ali i drugih događaja koji su upravo okupljali devojke koje se bave ili žele da počnu da se bave programiranjem.

Veliko interesovanje polaznica, rezultovalo je time da će u narednih godinu dana biti održani programi koji će po kapacitetima biti znatno veći, uključujući sve one koji su zainteresovani da se pridruže ovoj zajednici, kao učesnici, mentori i saradnici. Inače, prethodno iskustvo u programiranju nije neophodno, ali svakako ne može biti na odmet.

Uz podršku mentora do rezultata

Štaviše, pored želje da što veći broj devojaka učestvuje u RGB radionicama, postoji i velika potreba za kadrovima u IT-u, a ovo je samo jedan od načina motivacije devojaka da se uključe i možda svoje buduće zanimanje potraže u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju.

Svakako, RGB radionice ne predstavljaju nikakav instant kurs ali pomažu da prve i često najteže korake učesnice prođu uz mentorku podršku, nakon čega predstoji samostalno učenje u grupama. Iz organizacije ističu da su prijave već otvorene za sve zainteresovane polaznice, a više informacija dostupno je na zvaničnom sajtu Rails Girls Beograd događaja.