Iskoristite šansu

Radionice posvećene procesima razvoja igara stižu u ‘Novu Iskru’

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Dizajn inkubator Nova Iskra organizuje novo okupljanje za sve zainteresovane dizajnere, 3D artiste i programere koje poziva da se prijave za učešće na radionicama posvećenim razvoju igara. U okviru saradnje ostvarene sa timom ‘Prune Games’ iz Beograda, program ‘#gamedev is not (that) hard’, održaće se 25. i 27. februara a sa sobom će doneti jedno zanimljivo predavanje i dve radionice.

nova-iskra-igre-

Naime, obe radionice biće paralelno održane u prostorijama Nove Iskre u subotu 27. februara, a onu koja je namenjena dizajnerima i grafičkim umenticima vodiće Hernan Lopez, osnivač studija Epic Llama Games, dok će drugu radionicu posvećenu programerima voditi Pavle Goloskoković, osnivač nezavisnog studija Prune Games.

Ovaj događaj svakako može biti zanimljivi i hobistima, te drugim zainteresovanim pojedincima koji imaju osnovna znanja iz oblasti modelovanja ili programiranja. Cilj radionice koja nosi naziv „Character Concept Art Workshop“ jeste istraživanje osnovnih procesa kreiranja concept art-a za karaktere bazirane na postojećim opisima karaktera iz igara.

Sa druge strane, programeri će dobiti priliku da tokom radionice „HTML5 Game Development Basics“, zahvaljujući Pavlu Goloskokoviću pogledaju demonstraciju procesa razvoja relativno jednostavne igre bazirane na fizici koristeći HTML5 tehnologiju. Učesnici ovog događaja upoznaće se sa osnovnim konceptima razvoja igara i ograničenjima koje ova tehnologija sa sobom nosi, kao i koja su neophodna znanja za samostalno upuštanje u sferu game developmenta.

Broj mesta je ograničen – prijavite se na vreme

Svi zainteresovani za učešće u radionicama mogu se prijaviti putem online formulara koje dok kotizacija iznosi 2.000 dinara po osobi. Jedan učesnik može se prijaviti za učešće u samo jednoj radionici, s obzirom na to da će biti održane istovremeno. Iz organizacije takođe ističu da je broj učesnika ograničen na petnaest po radionici, a poslednji rok za prijave je 24. februar u 12 časova.

U okviru programa #gamedev is not (that) hard biće održano i predavanje Hernana Lopeza na engleskom jeziku na temu „How to start making games… and how to finish them“ i to u četvrtak 25. februara s početkom od 17:30 časova. Više informacija o pomenutom događaju možete pronaći putem zvaničnog sajta Nove Iskre.