Ovog četvrtka u Novoj Iskri

Predavanje o intelektualnim pravima u ekonomiji deljenja

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

U okviru drugog ciklusa NELT edukativnog programa koji ova kompanija sprovodi u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12Hub, prostorije Nove Iskre ugostiće u četvrtak 9. februara predavanje na temu ‘Pravna zaštita kreacije uma’ koje će održati dr Đorđe Krivokapić, programski direktor SHARE Fondacije. Ulaz je otvoren za sve zainteresovane posetioce.

n1

Treće javno predavanje u okviru drugog ciklusa NELT edukativnog programa ugostiće dr Đorđa Krivokapića iz SHARE Fondacije koji će sa prisutnima podeliti predavanje na temu „Pravna zaštita kreacije uma“. Predavanje će pokušati da pruži odgovor na pitanje – kako razviti nove proizvode i obezbediti pravnu zaštitu koja omogućava razvoj poslovnog modela.

Krivokapić će se osvrnuti na okolnosti u kojima nematerijalna dobra predstavljaju okosnicu nove digitalne ekonomije, a proizvodna delatnost se već dugi niz godina prenosi iz proizvodnih hala u tehnološke i kreativne industrije.

Pored toga što je programski direktor u SHARE Fondaciji, Đorđe je i asistent na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, dok se za vreme svojih doktorskih studija u Beogradu usavršavao u okviru Berkman centra za Internet i društvo pri Pravnom fakultetu Univerziteta Harvard. Iz NELT-a ističu da će se predstojeće predavanje održati u četvrtak, 9. februara u Novoj Iskri – dok je ulaz za sve zainteresovane slobodan.