Crowdfunding

Srpsko-portugalski Polimind pokrenuo Indiegogo kampanju za 3D figure od papira

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Prostor u kojem provodimo vreme dosta govori o nama, a umetničko-kreativni projekt po imenu Polimind želi da obogati naše zidove kreativnim 3D modelima od papira koji se lako sklapaju. Ovaj mladi tim na čelu sa Dušanom Cvetkovićem i Andreiom Kabanas pokrenuo je Indiegogo kampanju kojom nastoji da obezbedi sredstva za dalji razvoj proizvoda i novih modela.

polimind_main

Arhitekte po profesiji, Andreia Kabanas i Dušan Cvetković pokrenuli su Polimind u Lisabonu.

Ukoliko ste i vi ostali oduševljeni 3D modelima od papira koji krase zidove popularnih profila na Instagramu i Pinterestu, sada možete naručiti i vaš model: zmajevu glavu, mapu sveta, leptir mašnu, pticu, sovu, vanzemaljca i Kip Slobode. Pomenuti modeli delo su umetničko-kreativnog projekta Polimind na čelu sa arhitektama Dušanom Cvetkovićem i Andreiom Kabanas.

Kako otkrivaju u razgovoru za Netokraciju, stras za arhitekturom i ljubav prema konceptualnoj umetnosti rezultovali su stvaranju vizije o transofrmaciji enterijera širom sveta pomoću DYI (uradi sam) papirnih modela – nešto kasnije i kompanijom Polimind koja je upravo lansirala crowdfunding kampanju na platformi Indiegogo. Cilj kampanje jeste da se obezbede sredstva za dalji razvoj novih modela:

Moja devojka i ja smo srpsko-portugalski tandem sa velikom misijom da promenimo način na koji se uređuju domovi širom sveta! Oboje smo arhitekte i pre nekih šest meseci smo odlučili da uđemo u preduzetničke vode sa ovom kreativnom idejom. U decembru smo se pojavli na Internetu sa našim idejama kada smo hteli da opipamo mogućnosti na tržištu papirnih modela tj. dekoracije. Do sada smo sakupili preko 6.000 fanova na našoj Instagram stranici.

Malo dobre volje i slobodnog vremena

Dušan kaže da su on i Andreia lično dizajnirali sve modele koji se nalaze u ponudi, dok se jedinstveni predmeti mogu sklapati u različitim veličinama prema dizajnu i funkciji – uz veliki izbor boja. Sami modeli napravljeni su od visoko-kvalitetnog papira (240 – 300 gr) i predstavljaju savršen poklon za sve zaljubljenike u DIY, napominje on.

polimind_2Polimind

Unapred isečeni delovi i kompletan materijal, rezultovaće neverovatnim kreacijama na vašem zidu – za jedno slobodno popodne.

Na pitanje kako tačno izgleda proces sklapanja, Cvetković dodaje da je on veoma jednostavan i intuitivan. Svi modeli dolaze u pakovanju koji sadrži već isečene i optimizovane delove, spremne za sklapanje. Nije potrebno koristiti bilo kakve kompleksne alate za rad sa papirom niti je potreban lepak – ovo je ujedno i jedan od glavnih razloga koji ceo proces čini znatno lakšim i pedantnijim, sa zagarantovanim uspehom.

Polimind modele možete poručiti po promotivnim cenama čime ćete podržati Indiegogo kampanju ovog mladog tima.