Kako je OriginTrail uz ICO prikupio $22,5 miliona – tema blockchain okupljanja

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Srpsko-slovenački blockchain startap OriginTrail koji je prikupio finansijska sredstva u visini od 22,5 miliona dolara proteklog meseca, organizovaće 9. februara s početkom od 18 časova u ICT Hub-u događaj posvećen blockchain skaliranju i izazovima koji se javljaju u ovom procesu.

Kako Beograd vremenom postaje jedan od centara za Blockchain tehnologiju u Evropi koji čine talentovani pojedinci iz oblasti kriptografije i blockchain tehnologije, OriginTrail će nastaviti sa svojim razvojem kroz kancelariju u Beogradu, ali i kroz predstojeći događaj u ICT Hub-u. Protokol će promeniti način na koji se formira poverenje potrošača i upravlja kompleksnim globalnim lancima snabdevanja. Nakon uspešne prodaje tokena, kompanija će se u narednom periodu fokusirati na razvoj protokola baziranog na blockchain tehnologiji.

Prijave otvorene, popunite ih na vreme

Podsećanja radi, kompanija OriginTrail se bavi razvojem rešenja za transparentnost u industriji hrane još od 2013. godine. Kreirana su rešenja koja prate prehrambene proizvode od izvora (farme) do krajnjeg potrošača. Posle prvih uspešnih implementacija u EU, Azija se pokazala kao jedno od najpogodnijih tržišta za ovakvu vrstu proizvoda i ubrzo se razvija i prisustvo kompanije na istočnim tržištima.

Ekspanzijom blockchain-a i decentralizacije u 2016, osnivači Tomaž Levak (CEO), Žiga Drev (COO) i Branimir Rakić (CTO) shvataju da ova tehnologija može da pomogne u rešavanju glavnih izazova u uvođenju transparentnosti u lance snabdevanja – kao što su poverenje u podatke koji se nalaze na različitim lokacijama i koje je teško prikupiti i spojiti na jednom mestu, kao i šta to mesto zapravo treba da predstavlja. Više informacija o predstojećem događaju možete pronaći na zvaničnoj Meetup stranici, dok su prijave za isti već otvorene.