Kako je OriginTrail uz ICO prikupio $22,5 miliona – tema blockchain okupljanja

Srpsko-slovenački blockchain startap OriginTrail koji je prikupio finansijska sredstva u visini od 22,5 miliona dolara proteklog meseca, organizovaće 9. februara s početkom od 18 časova u ICT Hub-u događaj posvećen blockchain skaliranju i izazovima koji se javljaju u ovom procesu.

Kako Beograd vremenom postaje jedan od centara za Blockchain tehnologiju u Evropi koji čine talentovani pojedinci iz oblasti kriptografije i blockchain tehnologije, OriginTrail će nastaviti sa svojim razvojem kroz kancelariju u Beogradu, ali i kroz predstojeći događaj u ICT Hub-u. Protokol će promeniti način na koji se formira poverenje potrošača i upravlja kompleksnim globalnim lancima snabdevanja. Nakon uspešne prodaje tokena, kompanija će se u narednom periodu fokusirati na razvoj protokola baziranog na blockchain tehnologiji.

Prijave otvorene, popunite ih na vreme

Podsećanja radi, kompanija OriginTrail se bavi razvojem rešenja za transparentnost u industriji hrane još od 2013. godine. Kreirana su rešenja koja prate prehrambene proizvode od izvora (farme) do krajnjeg potrošača. Posle prvih uspešnih implementacija u EU, Azija se pokazala kao jedno od najpogodnijih tržišta za ovakvu vrstu proizvoda i ubrzo se razvija i prisustvo kompanije na istočnim tržištima.

Ekspanzijom blockchain-a i decentralizacije u 2016, osnivači Tomaž Levak (CEO), Žiga Drev (COO) i Branimir Rakić (CTO) shvataju da ova tehnologija može da pomogne u rešavanju glavnih izazova u uvođenju transparentnosti u lance snabdevanja – kao što su poverenje u podatke koji se nalaze na različitim lokacijama i koje je teško prikupiti i spojiti na jednom mestu, kao i šta to mesto zapravo treba da predstavlja. Više informacija o predstojećem događaju možete pronaći na zvaničnoj Meetup stranici, dok su prijave za isti već otvorene.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Zapošljavanje nedovoljno kvalifikovanog kadra u IT-ju – bahatost ili potreba?

Kada govorimo o IT sceni u Srbiji, jasno nam je da je to mala bara sa još manje 'krokodila'. Stoga se ponekad desi da neki od 'krokodila' koji su tek zaplivali dobiju posao koji možda još uvek ne zaslužuju. Ili je to samo mit? Otkrivamo u našoj analizi.

Društvene mreže

Neguj mo srbski jezik: Čak i oni koji nam prete priznaju da nas vole!

Oni su momci iza jedne od najpoznatijih satiričnih stranica na domaćem Internetu. U razgovoru sa dvojicom admina, otkrivamo kako je nastao Neguj mo srbski jezik, kakav je njihov odnos sa poznatima koji su često predmet viralnih šala, ali i šta danas predstavlja ova zajednica od nekoliko stotina hiljada pratilaca.

Startapi i poslovanje

Švajcarski 3AP otvorio prve kancelarije u Kruševcu – sledi potraga za lokalnim kadrom

Švajcarska IT kompanija 3AP svoj razvojni centar nema više samo u Beogradu. Juče je otvorena i kruševačka kancelarija, a iz ove kompanije navode da im dalji razvoj poslovanja tek sledi. Da li je ovo početak trenda po kom IT kompanije nemaju fiijale isključivo u glavnom gradu, Novom Sadu i Nišu?

Propustili ste

Karijere

Saveti: Šta HR-ovi moraju da urade kako bi sa programerima ‘živeli u miru’?

Developeri i HR-ovi savetuju kako unaprediti poslovni odnos na toj relaciji.

Startapi i poslovanje

Tek 15% IT kandidata o poslodavcu sazna sve što ih zanima – kako to popraviti?

Kako kandidati iz oblasti IT-ja traže posao? Odgovore donosi istraživanje sajta poslovi.infostud.com, a njihovi predstavnici na meetup-ima širom Srbije otkrivaju šta čini dobar Employer Branding.

Mobilno

Yandex.Taxi uveo plaćanje karticama

Pored keša, od sada moguće i plaćanje 'plastikom'.

Novost

Lični podaci građana neadekvatno regulisani, Share Fondacija i Poverenik skreću pažnju na nepravilnosti

Poverenik za informacije od javnog značaja ukazuje na suštinske probleme nove verzije Nacrta zakona o zaštiti podataka o ličnosti, a obimno mišljenje dostavljeno je Ministarstvu pravde.

Startapi i poslovanje

CESAwards 2018: Poznati srpski finalisti – glasajte za najbolje domaće startape

Javno glasanje za nacionalne finaliste u okviru Central European Startap Awards je već započelo i trajaće sve do 21. septembra. Publika će tako imati priliku da glasa za startape iz zemalja Centralne Evrope i država iz regiona među kojima će se 10 kompanija iz Srbije imati šansu da se izbori za veliko finale 22. oktobra.