Intesa Sanpaolo i PBZ predstavljaju

Učestvujte u velikom regionalnom maratonu inovacija i osvojite čak €10.000!

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Intesa Sanpaolo Grupa krajem septembra dovodi u Zagreb svoj Novathon – 24-časovni regionalni programerski maraton koji organizuje u saradnji sa Privrednom bankom Zagreb. Događaj ima za cilj da okupi programere, web dizajnere, stručnjake za marketing i studente koji će raditi na kreiranju web ili mobilne aplikacije na određenu temu iz finansijskog sveta dok će pobednička ideja tj. tim iza nje, kući odneti čak 10.000 evra nagrade!

Nakon prvog Novatona koji je prošle godine premijerno održan u Budimpešti, Intesa Sanpaolo Grupa ovog puta čitavo takmičenje dovodi u Zagreb gde će se 23. i 24. septembra u galeriji Lauba održati celodnevni programerski maraton.

Takmičenje je otvoreno za sve programere, web dizajnere, marketing stručnjake i studente srodnih područja koji će sa svojim timovima raditi na web ili mobilnoj aplikaciji sa ciljem da se prevaziđe neki od izazova iz bankarskog sektora. Ovoga puta, zadatak je razviti aplikaciju na jednu od sledećih tema:

  • pametno plaćanje
  • digitalno upravljanje imovinom
  • pametna poslovnica
  • bridge solutions
  • bankarstvo izvana prema unutra
  • finansijski Big Data

Iz organizacije napominju da je Novaton regionalnog tipa i kako kažu, očekuju prijave i iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine ali i Slovenije i Makedonije, te drugih zemalja Centralne i Istočne Evrope. Kao podrška u radu, timovi će imati priliku da svoje ideje usavršavaju uz pomoć stručnih mentora iz Privredne banke Zagreb i Intesa Sanpaolo grupe.

Brže, lakše i efikasnije bankarstvo

Član uprave PBZ-a, Dinko Lucić, pozvao je timove na ovogodišnji Novathon poručivši da ovaj maraton inovacija – fokusiran na fintech – savršeno odgovara inovativnoj viziji PBZ-a i Intese Sanpaolo. Jedno ovakvo takmičenje odličan je pogled na najnovije potrebe i očekivanja klijenata, dok je primenja njihovih rešenja ujedno i put do boljeg bankarstva, izjavio je Lucić, uputivši poziv timovima da se prijave i svojim vrhunskim digitalnim rešenjima učine bankarstvo zaista jednostavnijim i modernijim.

Prošlogodišnji Novathon održan je u Budimpešti gde su učesnici imali priliku da čuju i predavanje nagrađivanog autora, Bretta Kinga.

Značaju događaja doprineće i međunarodno priznati govornici iz područja Financial Technologies (skraćeno fintech) koji će imati zadatak da motivišu učesnike i podstaknu razmišljanje o njihovim idejama. Poseban gost Novathon #withPBZ takmičenja tako će biti Chris Skinner, jedan od najuticajnijih pojedinaca na području finansijskih tehnologija te autor knjiga Digital Bank i ValueWeb.

Svoja predavanja na događaju održaće i Matteo Rizzi koji se inovacijama na polju finansija bavi već duže od 20 godina, a koji je suosnivač swiftcommunity.net i fintechstage.com. Čak tri godine uzastopno Financial News proglasio ga je za jednog od 40 najuticajnijih direktora u Evropi na polju finansijske tehnologije. Njemu će se pridružiti i hrvatski preduzetnik Nenad Bakić kao osnivač IRIM-a, vodeće kompanije u uvođenju STEM edukacije u regionu.

Prijave otvorene do 8. septembra!

Iz organizacije poručuju da su prijave za Novathon #withPBZ takmičenje već uveliko otvorene, ali i da je usled velike zainteresovanosti ostalo još svega nekoliko mesta! Zainteresovani se mogu prijaviti putem zvaničnog sajta i to do 8. septembra u 12 sati. Iz PBZ-a i Intesa Sanpaolo Grupe pozivaju sve programere, web dizajnere, marketing stručnjake i studente srodnih područja da se prijave i ostave svoj doprinos na ovogodišnjem Novathonu!