Edukativne radionice tokom proleća

Nova Iskra pokreće kurseve za 3D štampu i crowdfunding

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

U okviru prolećne programske sezone, iz beogradskog dizajn inkubatora Nova Iskra po prvi najavljuju intenzivne praktične kurseve iz oblasti kao što su crowdfunding, 3D štampa, prezentacione veštine, praktični aspekti preduzetništva, ali i UI dizajn. Prijave za prva dva kursa već uveliko su otvorene.

nova-iskra

Nova Iskra će tako tokom aprila, maja i juna meseca realizovati niz od pet intenzivnih kurseva posvećenih savremenim praktičnim veštinama relevantnim za kreativce, dizajnere i preduzetnike. Kursevi su zamišljeni tako da ponude mogućnost razvoja profesionalnih veština – kako kod pojedinaca, tako i u timovima.

Iz Nove Iskre ističu kako će predstojeći kursevi biti realizovani u saradnji sa vodećim stručnjacima i organizacijama iz Srbije i Slovenije. Tako će prva dva kursa, koji će biti održani tokom aprila i maja, biti posvećeni domenima digitalne fabrikacije i 3D štampe, a biće i nešto više reči o crowdfunding-u.

Nova znanja kroz teoriju, ali i kroz praktičan rad

Danko Radulović, naš istaknuti industrijski dizajner, uvešće učesnice kursa u svet digitalnog modelovanja i 3D štampe, zahvaljujući saradnji sa organizacijama Polyhedra i Fab inicijativom. Sa druge strane, publici i zainteresovanim učesnicima koji su u potrazi za savršenim modelom prikupljanja sredstava za realizaciju svoje ideje, obratiće se Luka Piškorič iz udruženja Crowdfunding Slovenija i ljubljanskog haba Poligon.

iskra

Polaznici kursa o 3D štampi imaće priliku da se upoznaju sa osnovama fabričkog štampanja putem kompozitnih materijala.

U Novoj Iskri kažu da će se kursevi pre svega fokusirati na praktičan i mentorski rad sa polaznicima, vešto balansirajući između teorije i prakse, uz veliki broj vežbi i simulacija. Sama nastava uglavnom će se odvijati subotom, dok će kursevi u zavisnosti od kompleksnosti trajati 3 do 6 nedelja.

Kada je reč o prijavama za kurseve 3D štampe i Crowdfundinga, one su otvorene do 18. aprila, pri čemu polaznici koji se prijave do 13. aprila ostvaruju pravo na 10% popusta od ukupne cene. Više informacija o ovim, ali i predstojećim kursevima, dostupno je na zvaničnom sajtu Nove Iskre.