Jedna reakcija - jedan evro

Sa Nordeusom na Beogradski maraton za pomoć Petnici

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Zaposleni u Nordeusu odlučili su da trčanjem podrže Istraživačku stanicu Petnica kako bi se prikupila sredstva za nabavku opreme koja će koristiti mladim talentima na polju informacionih tehnologija, biohemije i astronomije. Učesnici će imati priliku da dožive maraton putem Facebook Live prenosa, a ostavljanjem reakcije direktno će pomoći prikupljanju neophodnih novčanih sredstava – jedna reakcije – jedan evro!

nordeus

Nekoliko godina unazad, zaposleni u Nordeusu koriste Beogradski maraton kao povod ne samo da trče – već i da timski pomognu drugima. Svake godine prikupljaju se sredstva za dugoročnu pomoć nekoj od insustitucija iz oblasti zdrastva ili obrazovanja.

Ovo je prva godina da se uključuje i javnost, a glavni cilj je širenje svesti o tome koliko je ulaganje u nauku i tehnologiju važno za budućnost naše zemlje. Polumaraton će se prenositi pomoću kamera koje će nositi jedan od trkača, dok se prenos uživo može pratiti na Nordeusovoj Facebook stranici. Svakim klikom korisnika i određenom reakcijom, Istraživačkoj stanici Petnica se obezbeđuje po 1 evro više za ulaganje u opremu, sve do iznosa od 21.000 evra za 21.000 metara polumaratona.

Ovaj iznos biće dodat na onaj koji već tradicionalo prikupe Nordeus zaposleni kada je maraton u pitanju. Podsetimo, Istraživačka stanica Petnica već gotovo 35 godina uspešno radi na obrazovanju mladih talenata koje zanimaju prirodne, društvene i tehničke nauke i koji žele da se usavršavaju kako bi doprineli daljem razvoju ovih grana.

Ne propustite ‘live’ uključenje sa staze

Još od 1982. godine kada je i osnovana, stanica svake godine organizuje veliki broj programa u obliku kurseva, seminara, naučnih kampova i radionica, primarno namenjenim učenicima srednjih škola. Programi su besplatni za sve izabrane učenike, uz podršku najboljih naučnika iz skoro svih instituta i fakulteta u Srbiji, kako bi se osiguralo da svi koji zaslužuju ovu žansu, da je i dobiju.

live

Ukoliko ove subote niste na stazi – maraton vas čeka na Nordeusovoj Facebook stranici!

Iz kompanije napominju da svi zainteresovani koji žele da učestvuju u pomenutoj akciji posetite Facebook stranicu ove kompanije i kliknu na dugme Get Reminder da bi bili obavešteni istog trenutka kada krene prenos uživo. Beogradski maraton održava se 30, jubilarni put 22. aprila, dok je start trke zakazan u 10 časova kod Skupštine Srbije.