U centru grada

MyWork novi je beogradski ‘coworking’ namenjen produktivnosti, a ne okupljanjima

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Ovih dana u Beogradu je otvoren novi coworking prostor po nazivu MyWork. Smešten na uglu Kralja Milana i Kneza Miloša, ovaj ‘open-space’ prostor raspolaže sa oko 40-ak slobodnih mesta namenjenim većim i manjim timovima, dok je jedan od ciljeva osnivača stvaranje zavidne radne zajednice koja predstavlja prepoznatljivu ekonomsku mikro sredinu.

mw1

Coworking prostori u Beogradu više nisu novost. Frilenseri i manji timovi prepoznali su potencijal udruženog rada u prostoru koji im pruža fleksibilnost, povezujući se sa drugim ljudima iz sličnih industrija i sa istim poljem interesovanja.

Ovih dana srpska prestonica dobila je novi coworking prostor po imenu MyWork. Sam prostor veličine 250 kvadrata raspolaže sa 40-ak radnih mesta i jednom izdvojenom kancelarijom. Iza projekta stoji beogradsko-londonska firma Engineers London čiji su zaposleni prethodno boravili u ovom prostoru, no sa razvojem poslovanja prostor je premašio njihove potrebe.

Fokus na rad, ne na događaje i okupljanja

„Oduvek smo bili fascinirani ovim prostorom koji smo sve do nedavno i sami koristili, te smo rešili da napravimo coworking za potrebe domaćih kreativaca i profesionalaca koji borave u ovom gradu“, započinje razgovor Ivan Trajković, CEO kompanije Engineers. Ističući kako ova firma u Londonu posluje gotovo isključivo iz coworking prostora, Ivan kaže kako je ideja iza projekta bila da se koncept rada na daljinu primeni i na našu metropolu koja krupnim koracima prati neke od najpoznatijih poslovnih centara u Evropi i šire, i sve brže prihvata nove trendove:

Za razliku od standardnog coworking prostora, cilj MyWork-a je da okupi elitu u svim poljima poslovanja i tako stvori jednu zavidnu radnu zajednicu koja predstavlja prepoznatljivu ekonomsku mikro sredinu. Poslovanje nije bazirano na okupljanjima, događajima i gužvi, već je fokusirano na rad i koncentraciju – uz propratne sale za sastanke i prostor za networking, pružajući umerzavanje i saradnju između svojih članova.

mw_2

Čak dva ‘phone bootha’ dostupna su timovima za neograničeno korišćenje.

U zavisnosti od vrste stola, cena MyWork prostora kreće se od 120 do 180 evra u dinarskoj protiv vrednosti po korisniku. U razgovoru za Netokraciju, Trajković kaže da većim timovima nude i popust, dok je u cenu uključeno praktično sve što je potrebno kako bi se fokusirali na posao: optički Internet, bezbednost, štampač, beskonačno korišćenje kafe i čaja, čišćenje prostora, komunalije i određeni broj kredita za korišćenje sale za sastanke. Firmama je omogućena i virtuelna kancelarija što znači da svoje poslovanje mogu da prijave na adresi prostora, dok se na samoj lokaciji nalazi i community manager (ne, ne onaj koji tvituje) koji se stara da čitav ofis besprekorno funkcioniše.

U planu još 600 kvadrata i pokretanje MyWork brenda

Upitavši Ivana da li coworking prostore u Beogradu vidi kao novi trend, on kaže kako je u pitanju uvezivanje potreba prema novom načinu rada. „Našu zemlju pokreću preduzetnici, a kako rastu njihovi biznisi – rastu i njihove potrebe“, dodaje on, izjavivši kako je u planu sređivanje još novih 600 kvadrata gde će na raspolaganju biti još stotinak radnih mesta, sređenih u konceptu kancelarija razdvojenih staklenim pregradama.

U planu još prestižnih lokacija i izgradnja MyWork brenda.

U planu još prestižnih lokacija i izgradnja MyWork brenda.

Uskoro ćemo imati u ponudi isti koncept, ali sa staklom izolovanim kancelarijama za timove od po četiri do dvadeset ljudi. U pitanju će takođe biti prestižne lokacije u samom centru Beograda.

Više informacija o MyWork coworkingu dostupno je na zvaničnom sajtu prostora gde se već uveliko nalazi i cenovnik. Trajković zaključuje kako je udruženo poslovanje dobro kao koncept rada, saradnje i širenja posla, ali i kao beg od svakodnevnice i promena radne sredine koja svojom raznolikošću inspiriše preduzetnike i firme koje se inače ne bi susrele.