Za pripadnike generacije Z

Infostudov ‘Maturang’ sprema maturante za prijemni ispit – u hodu

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Ukoliko ove godine upisujete fakultet ili poznajete nekoga ko se priprema za prijemni, Infostud je rešio da obraduje sve maturante novom mobilnom aplikacijom. Po imenu ‘Maturang’, ova Android aplikacija testiraće znanje budućih brucoša u nameri da ih što bolje pripremi za prijemni ispit na fakultetu koji žele da upišu.

maturang_675x405

Namenjena generaciji Z koja je odrasla uz mobilne uređaje, aplikacija Maturang nastala je kao rezultat istraživanja sajta Prijemni.infostud.com o potrebama ove generacije, uz podršku Infostud grupacije. Istraživanje je pokazalo da su društvene mreže i pametni telefoni deo njihove svakodnevnice, pri čemu su sami pripadnici (budući brucoši) veoma informatički pismeni.

Spremanje prijemnog – bilo gde i bilo kad

Imajući u vidu upravo te činjenice, iz Infostuda su kreirali unikatno mobilno rešenje čiji je cilj da mladim ljudima koji razmišljaju o upisu studija pomogne da se lakše pripreme uz pomoć testova koji im se plasiraju aplikacijom. Maturang ih rangira u odnosu na druge maturante, ali i pruža savete na osnovu preliminarne simulacije prijemnog ispita kada je reč o lakšem opredeljenju za tačno određenu obrazovnu instituciju:

Maturang će omogućiti mladima koji razmišljaju o upisu studija da se na vreme pripreme za prijemni ispit, na način koji je prilagođen njihovom svakodnevnom životu i navikama. Kombinujući rezultate osvojene na online testovima i bodove koje korisnici nose iz srednje škole, aplikacijom se formira potencijalna rang lista kandidata za određeni fakultet.

Na ovaj način, ne samo da maturanti proveravaju svoje znanje iz određene oblasti, već mogu i da svoje realne mogućnosti uporede sa potencijalnim budućim kolegama koji razmišljaju o upisu istog fakulteta ili visoke škole i tako bolje procene svoje šanse za upis.

maturang_appInfostud

Ideja iza Maturang aplikacije jeste da pomogne budućim studentima u lakšoj i efikasnijoj pripremi za prijemni ispit.

Profili za maturante, ali i za visokoškolske ustanove

U Infostudu kažu da je aplikacija koncipirana tako da u okviru nje svaki korisnik, ali i sve visokoškolske ustanove – imaju svoje profile. U okviru profila visokoškolskih ustanova nalaze se sve informacije potrebne za polaganje prijemnog ispita, dok pored toga Maturang pruža mogućnost fakultetima da se obrate targetiranoj grupi budućih studenata koji su pokazali interesovanje za određenu oblast studija.

Testovi koji se nalaze u aplikaciji su potpuno relevantni i dostupni za 268 fakulteta i visokih škola. Baza sadrži preko 7000 pitanja iz 22 oblasti, preuzetih sa zvaničnih stranica obrazovnih ustanova i u potpunosti simuliraju test na prijemnom ispitu.

Aplikacija Maturang dostupna je korisnicima Android pametnih telefona koji je mogu preuzeti sa Google Play prodavnice.