O daljim planovima Imagine Incredible studija

Lighstep Chronicles uspešno okončao Kickstarter kampanju – veliki korak za srpski strip

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Novosadski studio za produkciju i izdavanje stripa Imagine Incredible, uspešno je priveo kraju svoju prvu Kickstarter kampanju. U centru njihovog uspeha nalazi se naučno-fantastični strip ‘Lightstep Chronicles’ sa kojim su prvi put izašli u svet pre mesec dana, a samo 30 dana kasnije – izdanje je putem Kickstartera premašilo zadati cilj od 10.000 dolara, sakupivši 124% od potraživane sume. O daljim planovima, razgovaramo sa osnivačima ovog studija.

l1

Uspeh projekta na pomenutoj crowdfunding platformi još je veći ako se uzme u obzir da je u pitanju strip prvenac ovog mladog i ambicioznog studija koji je nastao kao novo izdvojeno i kreativno odeljenje iz novosadskog Eipixa. Lightstep Chronicles je napisao i ilustrovao nagrađivani domaći autor Miloš Slavković, a radi se o svemirskoj avanturi punoj intergalaktičke intrige, svemirskih bitki i vremenske dilatacije.

Pored prvih pet epizoda stripa koje zajedno čine jedinstvenu narativnu celinu, backer-ima je kroz Kickstarter kampanju omogućen i pristup romanu „Uncommoner’s Gene“ autora Ivana Brankovića. Povodom uspešno završene Kickstarter kampanje, oglasio se i Mišo Živanov, glavni urednik u studiju Imagine Incredible, koji je u razgovoru za Netokraciju otkrio više detalja kada je reč o ulaganju dobijenih sredstava:

Raspodela prikupljenih sredstava je definisana još pre početka kampanje. Najveći deo sredstava će biti utrošen na završetak preostalih epizoda predviđenih kampanjom. Pored toga, tu su i troškovi štampe samih stripova, izrade dodatnog materijala, troškovi slanja, i drugo, dok će sva preostala sredstva biti uložena u nastavak rada na projektima.

Strip uskoro dostupan i široj publici

Živanov ističe da se planovi za budućnost ovog studija kreću na dva koloseka. Sa jedne strane, tim će nastojati da maksimalno iskoristi uspeh Kickstarter kampanje, te istraži različite mogućnosti kako bi strip doveli i do šire publike. Mišo navodi da se trenutno ozbiljno planira o štampanim izdanjima za domaće tržište, kao i distribuciji stripa na globalnom nivou u digitalnom – a potencijalno i u fizičkom obliku – te dodaje:

Sa druge strane, čvrsto verujemo da je upravo završena Kickstarter kampanja samo prvo poglavlje jedne duge i uspešne priče. Želimo da obogatimo novonastali univerzum novim avanturama – kako u stripu, tako i u drugim medijima. Ideja nam ne manjka, a o svemu ćemo vas obaveštavati kako se stvari budu razvijale.

Domaći strip koji je ugrabio pažnju globalne javnosti do sada je bio dostupan samo putem Kickstarter kampanje, ali Imagine Incredible tim potvrđuje da će u skorijoj budućnosti biti dostupan i široj publici – prvo u digitalnom, a zatim i u štampanom obliku. Sve buduće informacije o dostupnosti možete pronaći na zvaničnim Facebook i Twitter stranicama Lightstep Chronicles izdanja.