Novo iz Eipixa

Strip ‘Lighstep Chronicles’ novosadskog tima Imagine Incredible osvanuo na Kickstarteru

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Novosadski studio Imagine Incredible koji se bavi strip produkcijom i izdavaštvom, lansirao je danas Kickstarter kampanju za svoj projekat po imenu Lighstep Chronicles. Projekat će kroz donacije u narednih mesec dana pokušati da prikupi sredstva za završetak priče koja se razvija kroz pet epizoda ove unikatne svemirske odiseje.

Imagine Incredible studio nastao je kao novi projekat iz novosadskog Eipixa, čiji glavni urednik izdanja, Mišo Živanov, otkriva za Netokraciju da je Lightstep Chronicles naučno-fantastična svemirska opera nastala iz pera nagrađivanog domćeg autora – Miloša Slavkovića. U centru priče nalazi se mlada devojka koja se odriče svoje porodice i planete zarad slobode i mogućnosti da sama odlučuje o svojo sudbini, ali i sudbini čitavog univerzuma. Njena pobuna pokrenuće lančanu reakciju koja će uzdrmati čitavu galaksiju:

Osmišljena do najsitnijih detalja i stilski besprekorno izvedena, ova priča nas upoznaje sa potpuno novim svetom, smeštenim u dalekoj budućnosti, hiljadama svetlosnih godina daleko od sveta koji nastanjujemo. U ovom svetu sudbine ljudi su predodređeni genetskim poreklom, a surova klasna struktura uslovljena je vremenom, koje teče sporije za pripadnike vladajuće klase.

Upoznavanje globalne publike

Zainteresovani backer-i i ljubitelji stripa moći će da podrže Lighstep Chronicles u narednih mesec dana, zaključno sa 12. aprilom. U ovom periodu, projekat će pokušati da prikupi sredstva potrebna za završetak priče koja se razvija kroz pet epizoda. Kako kažu iz Imagine Incredible tima, dve epizode već su kompletirane, dok je cilj Kickstarter kampanje prikupljanje sredstava za preostale tri epizode i predstavljanje franšize globalnoj publici. Živanov dodaje:

Lightstep Chronicles predstavlja samo prvo poglavlje u epskoj priči o Lightstep svetovima, priči koja će moći da se prati ne samo kroz različite strip serijale, već i kroz druge medije, poput knjiga, video-igara, igračaka itd. Roman Uncommoner’s Gene autora Ivana Brankovića već je napisan i dostupan u okviru kampanje, dok se u saradnji sa etabliranom kompanijom Eipix Entertainment priprema i video-igra zasnovana na stripu.

lightstep_2Eipix Entertainment

Zainteresovani ljubitelji stripa imaće priliku da podrže kompletiranje Lighstep Chronicles izdanja do 12. aprila.

Pored romana Uncommoner’s Gene, donatorima će u okviru kampanje biti ponuđene i brojne druge atraktivne i ekskluzivne nagrade, poput luksuznih izdanja strip kolekcije, postera i drugih ilustracija koje se ne nalaze u samom stripu.

Posetite zvaničnu Kickstarter stranicu Lighstep Chronicles projekta.