Ladies of New Business 2017.

Kako žene oblikuju IT industriju? Pridruži se diskusiji 8. marta u Impact Hub-u

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Zašto danas nemamo više žena u IT-ju i kako njihov pogled na svet oblikuje servise i usluge koje danas svakodnevno koristimo? Kako ostati motivisan u korporativnom okruženju, a pritom igrati i ulogu roditelja? O ovim i srodnim temama, govorićemo na drugom izdanju Ladies of New Business konferencije koju Netokracija Srbija organizuje 8. marta u beogradskom Impact Hub-u.

ladies_bg

Tačno pre godinu dana organizovali smo prvu Ladies of New Business konferenciju na kojoj smo okupili 120 žena – predstavnica ICT sektora, sa kojima smo potražili odgovore na pitanja koja je uloga žena u ovim i srodnim industrijama, ali i kako unaprediti profesionalni razvoj mladih žena u poslovnom okruženju u kojem i dalje dominira jači pol. Hrabrost, znanje i odvažnost odlike su moderne uspešne žene, no mnogo je pitanja na koja i dalje tražimo odgovor.

U cilju isticanja uspešnih žena i nastavka diskusije o njihovoj ulozi u svetu promena, Netokracija Srbija najavljuje drugo izdanje Ladies of New Business konferencije koja će se održati u sredu, 8. marta, u beogradskom Impact Hub-u (Makedonska 21) – i to baš na Međunarodni dan žena! Drugo izdanje konferencije podržali su Direct Media, Vichy, Doncafé i Adria Media Group.

Sa nama su ovoga puta Natali Delić (Vip mobile), Catherine Ferrary Simon (Namics Belgrade), Dragana i Boris Krstović (Wolfiana / GoDaddy), Ljiljana Pavlovicova (SparkeIT) i predstavnici organizacija IT Girls i Rails Girls Beograd koji su svojim radom doprineli osvešćivanju i jačanju položaja žena u informacionim tehnologijama. Kroz seriju intervjua i predavanja, razgovaraćemo o ulozi žena u ICT-ju, mešovitim timovima, porodici i karijeri sa mamama i tatama (da, muškarci su više nego dobrodošli), te razlozima zbog kojih nemamo više poslovno iskusnih žena koje se odlučuju za ulazak u preduzetničke vode.

Pokrećemo program mentorstva

Kako je Ladies of New Business od početka događaj edukativnog tipa, ove godine pripremili smo i nešto zaista posebno – program mentorstva ‘Digitalni karanfili’ kojim želimo da spojimo mlade žene i devojke sa iskusnim mentorima i mentorkama kako bi se upoznali, povezali i zajedno radili na problemima i pitanjima koji dolaze sa prvim profesionalnim koracima. Devojke, prijave za program mentorstva otvorene su do 5. marta zato požurite i aplicirajte – nakon toga u saradnji sa mentorima biramo najbolje prijave.

U sklopu mentorskog programa ‘Digitalni karanfili’, mentori i učesnice programa mentorstva imaće priliku da se druže i razmene iskustva jednom mesečno (u periodu od tri meseca), na neformalnim okupljanjima koje organizuje Netokracija. Kick-off događaj za program mentorstva održaće se u sklopu Ladies Of New Business konferencije, 8. marta u beogradskom Impact Hubu, a evo kako je bilo u Zagrebu na mentorstvu koje je Netokracija organizovala u Hrvatskoj.

Kako do ulaznice za #LadiesBG?

Prijave za beogradsko izdanje Ladies of New Business konferencije već uveliko su otvorene i nalaze se na zvaničnom sajtu događaja. Ukoliko dobijete obaveštenje da ste već na listi, to je zato što smo se družili prošle godine! Samo prosledite mail na mudrinic@netokracija.com i naglasite da ste zainteresovani i za ovogodišnji događaj, a mi vas stavljamo na spisak. Devojke i momci, vidimo se 8. marta u Impact Hub-u! 🙂

ladies-sponzori