Kalendar događaja

Vodič kroz digitalne konferencije u Srbiji i regionu za 2018. godinu

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Kao i prošlih godina i od ove očekujemo niz kvalitetnih konferencija sa zanimljivim temama i govornicima – kako u Srbiji, tako i u regionu. Iako se na početku 2018. godine već možemo pohvaliti velikim brojem uspešnih događaja, Netokracija vam donosi veliki vodič o najboljim konferencijama u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Vršcu i drugim gradovima širom ‘bivše Juge’. Pakujte se, polećemo!

*Za konferencije i događaje sa oznakom TBA (To Be Announced) još uvek nisu poznati datumi održavanja.

Januar

Za sada nema najavljenih događaja za ovaj mesec, ali imajte na umu da će se kalendar vremenom ažurirati. Svoje preporuke konferencija možete nam poslati na adresu: crnjanski@netokracija.com

Februar

Za sada nema najavljenih događaja za ovaj mesec, ali imajte na umu da će se kalendar vremenom ažurirati. Svoje preporuke konferencija možete nam poslati na adresu: crnjanski@netokracija.com

 

Mart

Lead Art konferencija (Beograd 1. mart)

Ova konferencija je namenjena za sve one koji se bave razvojem veština rukovođenja, kao i građenjem leadership kulture u svojoj organizaciji.

Blockchain Adria Meetup (Zagreb, 3. mart)

Učesnici iz celog regiona imaće priliku da čuju nešto više o blockchain tehnologiji i zanimljivim ICO projektima. Meetup će prikupiti brojne eksperte i blockchain entuzijaste. Glavni govornik, Tedej Slapnik, Državni sekretar u kancelariji premijera Republike Slovenije, će pričati o najnovijim trendovima u blockchain svetu.

Dan Internet domena Srbije (Beograd, 6. – 7. mart)

U okviru DIDS 2018 konferencije biće održan i Regionalni TLD forum – RTLDF 2018 (7.3.2018), dok će posetioci biti u prilici da od stručnih predavača saznaju više o trendovima iz oblasti GDPR-a, digitalizacije u kulturi i nauci a biće predstavljeni i rezultati istraživanja „Indeks digitalne vitalnosti malih, mikro i srednjih preduzeća u Srbiji 2017“.

Southeast Europe Aviation Summit (Beograd, 8. – 9. mart)

Druga po redu konferencija čiji je primarni fokus na dešavanjima i novim trendovima iz civilnog vazduhoplovstva, osvrnuće se u velikoj meri i na to kako napredne tehnologije mogu uticati na transformaciju industrije avio prevoza.

Forum IZAZOV 2018. (Beograd, 12. – 13. mart)

Regionalni forum komunikacionih lidera IZAZOV 2018 pod sloganom ‘Transformiši svoj biznis’ biće održan 12. i 13. marta u hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu i po četvrti put okupiće profesionale iz oblasti marketinga, odnosa s javnošću i digitalnih komunikacija iz kompanija i agencija.

e-Razvoj 2018. (Beograd, 23. mart)

Tema ove osme po redu konferencije koja je zakazana za 23. mart s početkom od 9:30 časova jesu izazovi i primena savremenih IKT sistema.

Webiz konferencija (Zrenjanin, 22. – 25. mart)

Ova trodnevna konferencija čiji je Netokracija partner od samog početka, predstavlja najuspešniji i najmasovniji koncept edukatinih događaja na polju digitalnih tehnologija, IT-a i digitalnog marketinga u Srbiji. Webiz će i ove godine okupiti izuzetno kvalitetne predavače i stručnjake.

Ladies of New Business (Beograd, TBA)

Četvrto beogradsko izdanje Netokracijine Ladies of New Business konferencije posvećene položaju žena u IT, digitalnoj i kreativnoj industriji. Događaj je do sada posetilo preko 600 učesnica.

April

Dani komunikacija (Rovinj, 12. – 15. april)

Konferencija posvećena marketinškoj i komunikacionoj industriji uz dodelu nekoliko stručnih nagrada. Učesnici ove konferencije imaće jedinstvenu priliku da na jednom mestu prate aktuelne trendove u industriji, kako bi se inspirisali, edukovali i družili sa kolegama iz struke. I ove godine, sve učesnike očekuje vrhunski program, dodele nagrada Effie, IdejaX, Mixx i Young Lions te nezaobilazni rovinjske žurke i koncerti.

INAT Summit (Beograd, 12. – 15. april)

Ovo je jedna od prvih internacionalnih konferncija u Beogradu koja u fokus stavlja mentorisanje mladih i perspektivnih profeisonalaca uz povezivanje sa liderima kako bi ostvarili još bolje rezultate u IT karijeri.

Konferencija Konverzija (Banja Luka, 14. april)

Ovaj događaj regionalnog tipa ima za cilj da na jednom mestu okupi 20 regionalnih stručnjaka spremnih na bezrezervnu i dinamičnu razmenu znanja, a sve sa željom da se podignu standardi digital marketing konferencija.

ITkonekt Beorgad – ITweek 2018 (Beograd, 14. – 15. april)

ITkonekt četvrtu godinu za redom okuplja celu IT scenu na jednom mestu. Ove godine, ITkonekt Beograd se održava u Hotelu Metropol. Na IT jobfairu predstavljaju najpoželjnije poslodavce u IT industriji. Na IT konferenciji za intermediate i seniore, ugostiće neke od najvećih svetskih stručnjaka iz kompanija kao što su Google, Microsoft, PayPal, Facebook-a i druge.

ITkonekt Niš – ITweek 2018 (Niš, 17. april)

Niška IT scena dobija kvalitetan IT događaj na kome će steći nova IT znanja, upoznati se sa drugim kolegama iz industrije i razmeniti iskustva. Ovo je prvi događaj u Nišu koji okuplja veliki broj inostranih, svetski poznatih IT stručnjake. Osim sticanja kvalitetnog znanja i networkinga, posetioci će moći da se zabave uz inovativne sadržaje u IT industriji.

ITkonekt Novi Sad – ITweek 2018 (Novi Sad, 20. – 21. april)

U okviru ITwee-a, ITkonekt okuplja i novosadsku IT scenu, koja je svakim danom sve veća i bogatija. IT stručnjaci u Novom Sadu imaće priliku da slušaju kvalitetna predavanja o aktuelnim temama i tehnologijama u IT-ju, nego će moći i da se upoznaju sa nekim od najpoželjnijih poslodavaca u IT industriji u Novom Sadu.

eMagine konferencija (Beograd, 14. april)

Ova konferencija je namenjena svim studentima tehničkih fakulteta kao i mladim digitalnim profesionalcima koji će imati priliku da od stručnih predavača saznaju koja je uloga lidera velikih kompanija, ali i da se u isto vreme upoznaju i nauče nešto više o tehnologiji budućnosti kao što su virtuelna realnost, autonomni automobili, pametni povezani uređaji i drugo.

Rebot Develop (Dubrovnik 19. – 21. april)

Peta po redu konferencija koja se održava u jednom od najlepših gradova na obali Jadrana namenjena je svima iz industrije igara, od developera do artista do pisaca dijaloga, distributera, producenata kao i marketing eksperata.

ENTER konferencija (Beograd, 25. – 26. april)

ENTER je dvodnevna konferencija koja nudi nova znanja o aktuelnim tehnološkim temama. AI, Data Science, Blockchain, IoT ali i druge tehnologije biće deo programa narednog ENTER-a. Konferencija povezuje i predstavlja aktere koji deluju u IT sektoru sa osvrtom na profesionalne rezultate i rad žena u njemu.

Konferencija eSecurity 2018 (Beograd, 25. – 27. april)

Konferencija je posvećena digitalnoj bezbednosti i načinima za izbegavanje savremenih pretnji na Internetu. Posetioci će moći uživo da pogledaju hakerske aktivnosti i učestvuju u hands-on radionicama. Organizator događaja je udruženje eSigurnost.

Konferencija E-trgovina (Palić, 26. – 27. april)

Cilj ove konferencije jeste upoznavanje privrednika sa aktuelnim trendovima u oblasti e-poslovanja i mogućnostima da prikazana rešenja i iskustva, primene u svom okruženju i unaprede svoje poslovanje.

Belgrade Youth Fair (Beograd, 26. – 27. april)

Cilj projekta Belgrade Youth Fair je povezivanje mladih sa kompanijama i institucijama. U okviru besplatnih predavanja, radionica i edukacija koje će im držati predstavnici kompanija mladi će imati priliku da prošire svoja znanja iz različitih sfera, kao što su biznis, mediji, kultura, turizam, informacione tehnologije i mnoge druge.

Agile Serbia (Beograd, 27. april)

Prostorije zemunskog Madlenijanuma ugostiće 27. aprila treću po redu Agile Serbia konferenciju koja ima za cilj da podigne i osnaži Agile i IT zajednicu u regionu – zahvaljujući renomiranim stručnjacima koji će biti gosti Beograda – prisutni će biti u prilici da čuju i nauče sve o novinama iz sveta razvoja softvera, kao i da saznaju na koji način izbeći profesionalne komplikacije.

Maj

Digital Day CONNECTED SHOPPER (TBA)

Kroz niz korisnih predavanja i panel diskusija, organizator IAB Serbia nastoji da predstavi glavne pokretače i izazove sa kojima se kompanije suočavaju kada je u pitanju poslovanja preko Interneta.

IAB Mixx konferencija (TBA)

IAB MIXX Conference Serbia je licencirano izdanje jedne od najznačajnijih globalnih konferencija o digitalnim medijima, marketingu i digitalnim biznis modelima. Ova prestižna konferencija biće posvećena upotrebi tehnologije i inovacijama u marketingu, digitalnoj ekonomiji i naprednim metodama digitalnog advertajzinga.

ARK regionalni branding symposium (Beograd, 12. maj)

ARK Regional Branding Symposium je konferencija posvećena razvoju novih znanja o značaju direktne komunikacije sa potrošačima i analizi tako prikupljenih podataka. Konferencija će okupiti 500 delegata iz zemlje i regiona koji će imati priliku da u subotu, 12. maja slušaju jednog od najvećih brend eksperata današnjice – Martina Lindstroma.

Marketing Summit konferencija (Beograd, 22. maj)

Cilj konferencije Marketing Summit Belgrade je da postane najveće regionalno godišnje okupljanje svih koji se bave marketingom u kompanijama i institucijama. Događaj pod jednim krovom okuplja marketing stručnjake koji će sa učesnicima podeliti primere dobre marketinške prakse i rezultate ekskluzivnih istraživanja tržišta.

Konferencija PARkon (Aranđelovac, 23. – 25. maj)

Ovo je regionalna konferencija o parkiranju koja po petnaesti put okuplja eksperte i sve zainteresovane iz parking industrije, uključujući javni tako i privatni sektor, kako bi razmatrali najnovije tehnologije i rešenja u oblasti parkiranja, ključnog elementa urbane mobilnosti.

PHP Srbija konferencija (Beograd, 25. – 27. maj)

Udruženje PHP programera organizuje konferenciju sa ciljem da okupi što više učesnika koji slično razmišljaju, uz predavanja o najnovijim tehnologijama. Konferencija okuplja poslodavce i programere, tako da će ovde biti prilike i da menadžeri i programeri pronađu zajednički jezik.

SparkMe (Bečići, 26. – 27. maj)

Ovo je jedna od najvećih marketinških konferencija u ovom delu Evrope sa motivacionim pričama kvalitetnih inostranih predavača. Spark.me je prošao dug put od okupljanja nekoliko entuzijasta do velike konferencije koja iz godine u godinu sve više raste, fokusirajući se sve više ka misiji koja ima za cilj da motiviše i ohrabri ovdašnje stanovništvo i razvije svest o ogromnim mogućnostima novih tenologija i Interneta – putem edukacija i networkinga.

Shift Developer Conference (Split, 31. maj)

Konferencija koja je posvećena temama iz područja developmenta sa mnogobrojnim gostima iz velikih svetskih IT kompanija. Prisutni će tako imati priliku da čuju stručnjake iz nekih od najpoznatijih kompanija današnjice kao što su Gugl i Facebook.

Jun

Webiz edukacija – digitalna transformacija (8.-10. jun)

Događaj namenjen predstavnicima malih i srednjih biznisa koji nastoje da digitalizuju svoje poslovanje i iskoriste benefite koje im nastup na Internetu ili prodaja putem istog pružaju.

Play Media Day (Banja Luka, 8. jun)

Događaj promoviše afirmativne kulturne vrednosti, medije, nove trendove, uvezuje BiH sa regionom, predstavnicima kompanija, agencija, kao i studentima, koji imaju priliku da se upoznaju sa potencijalnim poslodavcima, steknu nova znanja i prakse, ali i priliku za zaposlenje. Događaju prisustvuje veliki broj influensera, javnih ličnosti iz regiona.

Maker fest 2018 (Novi Sad 9.-10. jun)

Ova konferencija je nastala kao ideja da se u Srbiji održi manifestacija poput “Maker Fair”, koji se održava širom sveta. Osnovna namena i foks samog događaja jeste osvrt i predstavljanje tehnoloških trendova koje možemo očekivati u narednom periodu.

Konferencija Techsylvania (Kluž-Napoka, 9. – 12. jun)

Ovo je jedan od vodećih tehnoloških događaja u Istočnoj Evropi, napravljen s namerom da dodatno podigne i revitalizuje tech zajednicu kroz kvalitetna predavanja stručnjaka, poput inženjera, programera, IT eksperata, predstavnika vodećih tehnoloških kompanija i drugo.

WordCamp Europe (Beograd, 14. – 16. jun)

Cilj ove konferncije jeste da na jednom mestu okupi zajednicu ljudi čiji se posao zasnivana WordPress platformi, zatim developere, marketare, dizajnere, stratege i druge stručnjake. Na ovaj način svi će dobiti priliku da se upoznaju, razmene ideje i iskustva o ovoj CMS paltformi.

Jul

Za sada nema najavljenih događaja, ali s obzirom na to da će se vremenom lista ažurirati, novi događaji za ovaj mesec biće naknadno uvršteni u listu.

Avgust

Web Summer Camp (Rovinj, 29. avgust – 01. septembar)

Konferencija se bavi temama kao što su web dizajn, UX, PHP, eZ i Symfony.

Septembar

OMGCommerce Belgrade (Beograd, 13. septembar)

Drugo izdanje Netokracijine regionalne konferencije posvećene temama iz e-commerce segmenta, održaće se u Beogradu i ove godine, te će biti namenjena preduzetnicima, bankarima i marketingašima.

Weekend Media festival 2018. (Rovinj, TBA)

Konferencija za stručnjake iz komunikacija i marketinga koja će i ovde godine pronaći mesto u Staroj fabrici duvana u Rovinju.

Central European Conference on Information and Intelligent Systems (Varaždin, 19. – 21. septembar)

Međunarodna naučna konferencija posvećena informacionim i inteligentnim sistemima.

SEETEST konferencija (Beograd, 27. – 28. septembar)

SEETEST konferencija je godišnji skup u kojem učestvuje oko 300 IT stručnjaka, poznatih autora i predavača iz oblasti testiranja softvera. Misija SEETEST-a je da prisutnima omogući razmenu ideja i uvid u oblast upravljanja kvalitetom softvera.

Oktobar

AllWeb (TBA)

Konferencija posvećena digitalnom marketingu za koju se vezuje kvalitetan sadržaj, stručni predavači, zatim korisne studije slučaja, kao i nesebično deljene znanja.

Wwvrsac 2018. (Vršac, 26. – 28. oktobar)

Konferencija koja je svoju premijeru imala 2013. godine, a koja pokriva teme o frilens poslovanju, outsourcingu i startap industriji.

Novembar

KAKTUS festival (Beograd, TBA)

Festival okuplja sve učesnike na tržištu marketinških komunikacija u Srbiji i regionu, a podrazumeva dnevni konferencijski deo sa predavanjima i radionicama priznatih stručnjaka iz Evrope i sveta – kao i večernji program dodele nagrada najboljima u struci.

Belgrade Test Conference (Beograd, 4. – 5. novembar)

Konferencija okuplja najbolje QA profesionalce i mlade talente na jednom mestu. Ovaj događaj se vremenom pozicionirao kao jedan od najboljih za studente i druge učesnike koji na ovaj način imaju priliku da prošire svoje znanje i upoznaju predstavnike različitih kompanija.

SEE-IT Summit 2018 (Novi Sad 7. – 9. novembar)

SEE-IT Summit teži da postane najznačajniji događaj na Zapadnom Balkanu u oblasti IT-ja, telekomunikacija, video igara, Internet of things, Inovacija i svih srodnih tema kao i da postane vodeća IKT platforma i lider za IKT i inovacije.

Belgrade Venture Forum (Beograd, 13. – 15. novembar)

Konferencija će okupiti preduzetnike, investitore i druge stručne predavače koji će sa publikom podeliti značajne informacije, znanje i iskustva. Uz pominjanje najaktuelnijih trendova, cilj događaja jeste da nauči sve prisutne na koji način da sve više rastu u poslovnom okruženju a samim tim i povećaju svoje zarade.

Webiz Poslovna edukacija (Subotica, 16. – 18. novembar)

Događaj namenjen predstavnicima malih i srednjih biznisa koji nastoje da digitalizuju svoje poslovanje i iskoriste benefite koje im nastup na Internetu ili prodaja putem istog pružaju.

AllWeb (Skopje, 16. novembar)

Konferencija posvećena digitalnom marketingu koju odlikuju kvalitetan sadržaj, stručni predavači, korisne studije slučaja, kao i nesebično deljene znanja.

Data Science 4.0 konferencija (Beograd, TBA)

Data Science Conference 4.0 posvećen je jednoj od najpopularnijih tehnoloških grana današnjice – nauci o podacima (Data Science) – iz ugla stranih i domaćih stručnjaka i kompanija.

Ladies of New Business (Beograd, TBA)

Četvrto beogradsko izdanje Netokracijine Ladies of New Business konferencije posvećene položaju žena u IT, digitalnoj i kreativnoj industriji. Događaj je do sada posetilo preko 600 učesnica.

Future is Now konferencija (Beograd, TBA)

Ova konferencija predstavlja godišnji događaj čija je osnovna misija podsticanje inovativnosti, proaktivnosti i preduzetništva mladih kroz predstavljanje modernih tehnika i tehnologija koje imaju široku primenu u najvećim i najuspešnijim kompanijama u Srbiji, ali i onih koje će svoju primenu naći u bliskoj budućnosti.

Decembar

PHP Srbija konferencija (Beograd, 30. novembar – 02. decembar)

Udruženje PHP programera organizuje konferenciju sa ciljem da okupi što više učesnika koji slično razmišljaju, uz predavanja o najnovijim tehnologijama. Konferencija okuplja poslodavce i programere, tako da će ovde biti prilike i da menadžeri i programeri pronađu zajednički jezik.

HORIZON (Beograd, TBA)

Konferencija koja ima za cilj da predstavi nove trendove i prilike, kada je reč o poslovanju sve više rastućoj gejming industriji.

Grow IT konferencija (TBA)

Ova multi-track konferencija biće fokusirana na to šta bi sve važno programeri trebali da znaju kada je reč o njihovom poslu, dok će IT profesionalci i entuzijasti imati priliku da čuju neke od najboljih eksperata iz pomenute industrije.


Želiš najsvežije vesti o konferencijama u svom inboxu?

Prijavi se na naš mesečni newsletter u kojem ti šaljemo najnovije vesti o predstojećim događajima, kao i informacije o specijalnim popustima i akcijama! 🙂


PS: Čuli ste za konferenciju koja nije na spisku? Javite nam na crnjanski@netokracija.com.