Kalendar događaja

Vodič kroz digitalne konferencije u Srbiji i regionu za 2017. godinu

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Kao i prošlih godina i od ove očekujemo niz kvalitetnih konferencija sa zanimljivim temama i govornicima – kako u Srbiji, tako i u regionu. Iako se na početku 2017. godine već možemo pohvaliti velikim brojem uspešnih događaja, Netokracija vam donosi veliki vodič o najboljim konferencijama u Beogradu, Pirotu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Vršcu i drugim gradovima širom ‘bivše Juge’. Pakujte se, polećemo!

konferencije_main

*Za konferencije i događaje sa oznakom TBA (To Be Announced) još uvek nisu poznati datumi održavanja.

Mart

e-Razvoj 2017. (Beograd, 24. mart)

Tema ove sedme po redu konferencije koja je zakazana za 24. mart s početkom od 9:30 časova, za glavnu temu ima integraciju, kvalitet i bezbednost IKT resursa. Prijave su već otovrene te je ostalo svega još sedam slobodnih mesta.

Webiz (Zrenjanin, 30. mart – 02. april)

Ova trodnevna konferencija čiji je Netokracija partner od samog početka, predstavlja najuspešniji i najmasovniji koncept edukatinih događaja na polju digitalnih tehnologija, IT-a i digitalnog marketinga u Srbiji. Webiz će ovde godine okupiti izuzetni kvalitetne predavače i stručnjake poput Stelija Eftija (CEO Close.io), Lazara Džamića, Branka Milutinovića i drugih.

DRONE fest (Zagreb 30. – 31. mart)

Ovo je najveća konferencija o bespilotnim letelicama u regionu. Jednom godišnje okuplja stručnjake i amatere, sa ciljem pormovisanja i izgradnje jedne od industrija budućnosti – industriju bespilotnih letelica i ono što je najvažnije njihovu primenu u poslovanju.

Dani komunikacija (Rovinj, 30. mart – 02. april)

Konferencija posvećena marketinškoj i komunikacionoj industriji uz dodelu nekoliko stručnih nagrada. Učesnici ove konferencije imaće jedinstvenu priliku da na jednom mestu prate aktuelne trendove u industriji, kako bi se inspirisali, edukovali i družiti sa kolegama iz struke. I ove godine, sve učesnike očekuje vrhunski program, dodele nagrada Effie, IdejaX, Mixx i Young Lions te nezaobilazni rovinjske žurke i koncerti.

April

Hit IT Digital (Zagreb, 6. april)

Konferencija u posvećena Google AdWords i Google Analytics alatima.

Konverzija konferencija (Banja Luka, 7. – 8. april)

Cilj ove e-business konferencije jeste podizanje standarda za slične konferencije u regionu, paralelno sa misijom da se okupe najuspešniji stručnjaci iz ovih oblasti koji će podeliti svoje znanje i u isto vreme dobiti priliku da sami nauče nešto novo.

Ćilim Tech (Pirot, 8. april)

Organizacija prve ICT konferencije u Pirotu koja ima za cilj da mladima približi IT sektor, marketing i digital uopšte, kao i da ih motiviše za uključivanje u radionice na teme iz pomenutih oblasti, koje ce uslediti nakon konferencije.

Tarabica 2017. (Beograd, 8. april)

Konferencija je podeljena na više oblasti, te će biti interesantnih tema za sve koji se profesionalno bave programiranjem, implementacijom informacionih sistema, administracijom baza podataka i servera, kao i vođenjem timova i projekata – dok će biti i nešto više reči o pojedinim tehnologijama kompanije Microsoft.

Privredni forum mladih 2017 (Avala, 17. – 21. april)

Cilj konferencije jeste da mlade ljude sa preduzetničkom idejom edukuje i informiše, kako bi oni nakon konferencije bili spremni za pokretanje sopstvenog biznisa. Na samoj obuci mladi će imati priliku da rade sa najuspešnijim preduzetnicima u Srbiji, ali i da uz pomoć stručnog mentora napišu svoj biznis plan.

Rebot Develop (Dubrovnik 20. – 22. april)

Četvrta po redu konferencija koja se održava u jednom od najlepših gradova na obali Jadrana namenjena je svima iz industrije igara, od developera do artista do pisaca dijaloga, distributera, producenata kao i marketing eksperata.

INAT Summit 2017. (Beograd, 20. – 23. april)

Ovo je jedna od prvih internacionalnih konferncija u Beogradu koja u fokus stavlja mentorisanje mladih i perspektivnih profeisonalaca uz povezivanje sa liderima kako bi ostvarili još bolje rezultate u IT karijeri.

ENTER konferencija (Beograd, 25.-26. april)

Konferencija koja će se održati u Beogradu ima za cilj da okupi što više učesnika koji žele da podele svoja znanja, ideje, iskustva kako bi podržali razvoj i veće prisustvo žena u računarksim naukama i ICT sektoru.

E-trgovina 2017. (Palić, 26. – 28. april)

Konferencija E-trgovina je najveći skup o e-poslovanju u Srbiji, posvećen praćenju nastanaka i razvoja domaćeg i regionalnog e-commerce i e-business tržišta. Pokriva sve oblasti elektronskog poslovanja.

Maj

ICMA Spring Conference (Beograd, 10. – 12. maj)

Konferencija koja će trajati dva i po dana biće sačinjena od različitih sesija, panela i debata. Pored toga, za sve prisutne biće obezbeđene radionice, kao i sastanci za poslovne lidere i menadžere sve u cilju networkinga i razmene znanja o glavnoj temi događaja koja se tiče classified biznisa.

WebDan (Bor i Zaječar, 12. – 14. maj)

WebDan konferencija namenjena je pre svega srednjoškolcima i studentima, ali i svima onima koji žele da im web postane posao. Zanimljivi predavači prenosiće svoja znanja i iskustva u radu na nekim od najpopularnijih i najzanimljivijih web sajtova u Srbiji.

eMagine konferencija (Beograd, 13. maj)

Ova konferencija je namenjena svim studentima tehničkih fakulteta kao i mladim digitalnim profesionalcima koji će imati priliku da od stručnih predavača saznaju koja je uloga lidera velikih kompanija, ali i da se u isto vreme upoznaju i nauče nešto više o tehnologiji budućnosti kao što su virtuelna realnost, autonomni automobili, pametni povezani uređaji i drugo.

Jagodrom IT konferencija (Jagodina, 13. maj)

Prva IT konferencija u Jagodini namenjena privrednicima, na kojoj će prisutni biti u prilici da saznaju sve o značaju korišćenja društvenih mreža, bloga, online prodaje i uopšte savremenog poslovanja koristeći Internet – uz unapređenje poslovanja i nastupa na Internetu iz praktičnih primera i saveta vrhunskih predavača.

WordCamp Belgrade (Beograd, 13. – 14. maj)

Cilj ove konferncije jeste da na jednom mestu zajednicu ljudi čiji se posao zasnivana WordPress platformi, zatim developere, marketare, dizajnere, stratege i druge stručnjake. Na ovaj način svi će dobiti priliku da se upoznaju, razmene ideje i iskustva o ovoj CMS paltformi.

Digital Day CONNECTED SHOPPER (Beograd, 16. maj)

Kroz niz korisnih predavanja i panel diskusija, organizator IAB Serbia nastoji da predstavi glavne pokretače i izazove sa kojima se kompanije suočavaju kada je u pitanju poslovanja preko Interneta.

Legal Edge konferencija (Sofija, 18. maj)

Ovaj događaj okupiće eksperte iz oblasti pravne industrije iz cele EU koji će diskutovati o tome šta advokati, kancelarije, kao i pravni stručnjaci unutar kompanija mogu da učine kako bi uveli inovacije u sopstvenom biznisu i time pomogli rast svojih kompanija.

IT konekt (Beograd, 20. – 21. maj)

Cilj događaja je da se iskoriste ogromne mogućnosti povezivanja u IT svetu, koji donosi nove projekte, još bolje poslove, veliki profit i neograničene mogućnosti napredovanja i razvoja stručnjaka.

Impact Hub Belgrade ReCap (Beograd, 22. – 23. maj)

Ova dvodnevna konferencija povezuje preduzetnike, mentore ali i zajednicu, sve sa ciljem da se stvori i izgradi još bolji odnos između preduzetnika i investitora zarad pametnih i pravičnih procesa investiranja – uz smanjenje poslovnih rizika i stvaranja spone putem koje će investitori biti u mogućnosti da podrže brzorastuća preduzeća.

Marketing Summit konferencija (Beograd, 23. maj)

Cilj konferencije Marketing Summit Belgrade je da postane najveće regionalno godišnje okupljanje svih koji se bave marketingom u kompanijama i institucijama. Događaj pod jednim krovom okuplja marketing stručnjake koji će sa učesnicima podeliti primere dobre marketinške prakse i rezultate ekskluzivnih istraživanja tržišta.

Point 6.0 (Sarajevo, 24. – 28. maj)

Konferencija posvećena političkim odogovrnostima i novim tehnologijama održava se krajem maja u Sarajevu.

Agile Serbia (Beograd, 26. maj)

Prostorije zemunskog Madlenijanuma ugostiće 26. maja drugu po redu Agile Serbia konferenciju koja ima za cilj da podigne i osnaži Agile i IT zajednicu u regionu – zahvaljujući renomiranim stručnjacima koji će biti gosti Beograda – prisutni će biti u prilici da čuju i nauče sve o novinama iz sveta razvoja softvera, kao i da saznaju na koji način izbeći profesionalne komplikacije.

SmartCity Education Festival 2017 (Beograd, 26. – 28. maj)

Ova dvodnevna konferencija ima za cilj da putem različitih predavanja, panel diskusija ali i radionica, edukuje prisutne o upotrebi novih tehnologija, aplikacija i IoT uređaja sa ciljem stvaranja pametnih i energetski održivih gradova, a različitim primerima će biti obuhvaćeni i gradovi u regionu, kao što su Beograd, Novi Sad, Zagreb, Sarajevo i drugi.

PHP Srbija (Beograd, 27. – 28. maj)

Udruženje PHP programera organizuej konferenciju sa ciljem da okupi što više učesnika koji slično razmišljaju, uz predavanja o najnovijim tehnologijama. Konferencija okuplja poslodavce i programere, tako da će ovde biti prilike i da menadžeri i programeri pronađu zajednički jezik.

SparkMe (Bečići, 29. – 30. maj)

Ovo je jedna od najvećih marketinških konferencija u ovom delu Evrope sa motivacionim pričama kvalitetnih inostranih predavača. Spark.me je prošao dug put od okupljanja nekoliko entuzijasta do velike konferencije koja iz godine u godinu sve više raste, fokusirajući se sve više ka misiji koja ima za cilj da motiviše i ohrabri ovdašnje stanovništvo i razvije svest o ogromnim mogućnostima novih tenologija i Interneta – putem edukacija i networkinga.

ICT Security konferencija (Beograd, 30. – 31. maj)

Ova konferencija internacionalnog karaktera prati neke od najbitnijih trendova na polju sajber i informacione bezbednosti. Ove godine konferencija će se sastojati od panel diskusija na kojima će stručni predavači pokušati da iznesu neke od najbitnijih informacija i podataka kada je reč o bankarskoj bezbednosti, zatim bezbednosti mobilnih uređaja i aplikacija, a biće nešto više reči i o antivirusima – te problemima koji mogu da se jave prilikom upotrebe IoT uređaja.

Jun

Shift Developer Conference (Split, 1. – 2. jun)

Konferencija koja je posvećena temama iz područja developmenta sa mnogobrojnim gostima iz velikih svetskih IT kompanija. Prisutni će tako imati priliku da čuju stručnjake iz nekih od najpoznatijih kompanija današnjice kao što su Gugl i Facebook, dok će paralelno sa događajem po prvi put biti organizovane radionice na kojima će svima biti omogućeno da se detaljno upoznaju sa trendovima za 2017. godinu.

Global PR Summit (Beograd, 1. – 2. jun)

Od marketinga, komunikacije i PR-a, kriznih komunikacija, do curenja i dostupnosti podataka – ova konferencija pokriva trendove koji su potrebni svim profesionalcima u oblasti odnosa s javnošću.

Međunarodni kongres Nikola Tesla (Beograd, 2. – 4. jun)

Ugledni profesori, sručnjaci pokušaće na kongresu da objasne zašto je Teslina inteligencija bila na višem nivou od našeg individualnog intelekta, dok je cilj konferencije da Teslu postavi u javni prostor na drugačiji način, snažniji nego što je to uobičajeno.

Webiz Poslovna edukacija (Zlatibor, 16. – 18. jun)

Događaj namenjen predstavnicima malih i srednjih biznisa koji nastoje da digitalizuju svoje poslovanje i iskoriste benefite koje im nastup na Internetu ili prodaja putem istog pružaju.

Meet Magento Srbija (Niš, 23. jun)

Meet Magento Srbija je vodeća e-commerce konferencija posvećena Magento platformi, ali i najnovijim tehnologijama i trendovima iz oblasti e-commerce poslovanja. Namenjena je programerima, ali i online trgovcima.

Jul

Za sada nema najavljenih događaja, ali s obzirom na to da će se vremenom lista ažurirati, novi događaji za ovaj mesec biće naknadno uvršteni u listu.

Avgust

Web Summer Camp (Rovinj, 30. avgust – 02. septembar)

Konferencija se bavi temama kao što su web dizajn, UX, PHP, eZ i Symfony.

Septembar

OMGCommerce Belgrade (Beograd, 14. septembar)

Netokracijina regionalna konferencija posvećena je temama iz e-commerce segmenta se ove godine održava premijerno u Beogradu (Dom omladine), a namenjena je preduzetnicima, bankarima i marketingašima. Tema koju će ovogodišnja konferencija pokrivati je mobilno bankarstvo i digitalna ekonomija.

Weekend Media festival 2017. (Rovinj, 21. – 24. septembar)

Konferencija za stručnjake iz komunikacija i marketinga koja će i ovde godine pronaći mesto u Staroj fabrici duvana u Rovinju.

Developers’ mDay 2017. (Beograd, 24. septembar)

Planirajte ceo dan za druženje sa domaćom developerskom zajednicom, uz stručna predavanja, krstarenje i goste iznenađenja. Za one koji do sada nisu bili, mDay je događaj namenjen web developerima, a okupljeni će imati priliku da se upoznaju sa aktuelnim dev tehnologijama kroz stručna, tehnička predavanja.

Central European Conference on Information and Intelligent Systems (Varaždin, 27. – 29. septembar)

Međunarodna naučna konferencija posvećena informacionim i inteligentnim sistemima.

Oktobar

AllWeb (Tirana, 12. oktobar)

Konferencija posvećena digitalnom marketingu ove godine će svoje mesto pronaći u glavnom gradu Albanije. Za sam događaj vezuje se kvalitetan sadržaj, stručni predavači, zatim korisne studije slučaja, kao i nesebično deljene znanja.

3DEXPERIENCE supports Industry 4.0 (Beograd, 12. oktobar)

Konferencija na temu 4. Industrijske revolucije, odnosno kakve inovacije ona donosi u svet 3D projektovanja, simulacija, robotike i upravljanja proizvodnjom.

Voxxed Days (Beograd, 19. – 20. oktobar)

Treći put po redu, ova tehnološka konferencija održaće se u Beogradu, u Belexpocentru u organizaciji Heap Space zajednice, dok će svi prisutni imati priliku da čuju i saznaju nešto više o najaktuelnijim trendovima u svetu tehonlogije, kao što je mašinsko učenje, veštačka inteligencija, računarske arhitekture kao i bezbednost u virtuelnoj realnosti.

Link 2017. (Sarajevo, 23. oktobar)

Konferencija o digitalnom poslovanju i marketingu koja okuplja vodeće regionalne stručnjake.

Microsoft Sinergija (Beograd, 25. – 26. oktobar)

Jedna od najvećih i najuticajnijih godišnjih konferencija koja je posvećena informaciono – komunikacionim tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni u regionu Jugoistočne Evrope.

Wwvrsac 2017. (Vršac, 27. – 29. oktobar)

Konferencija koja je svoju premijeru imala 2013. godine, a koja pokriva teme o frilens poslovanju, outsourcingu i startap industriji.

Novembar

KAKTUS festival (Beograd, 1. novembar)

Festival okuplja sve učesnike na tržištu marketinških komunikacija u Srbiji i regionu, a podrazumeva dnevni konferencijski deo sa predavanjima i radionicama priznatih stručnjaka iz Evrope i sveta – kao i večernji program dodele nagrada najboljima u struci.

Belgrade Test Conference (Beograd, 1. novembar)

Događaj koji se bavi automatskim testiranjem softvera u Srbiji, nastao je sa ciljem razvoja oblasti automatskog testiranja i kreiranjem zajednice koja će okupljati testere od početnika do iskusnih seniora.

Belgrade Venture Forum (Beograd, 13. – 15. novembar)

Konferencija će okupiti preduzetnike, investitore i druge stručne predavače koji će sa publikom podeliti značajne informacije, znanje i iskustva. Uz pominjanje najaktuelnijih trendova, cilj događaja jeste da nauči sve prisutne na koji način da sve više rastu u poslovnom okruženju a samim tim i povećaju svoje zarade.

Webiz Poslovna edukacija (Subotica, 17. – 19. novembar)

Događaj namenjen predstavnicima malih i srednjih biznisa koji nastoje da digitalizuju svoje poslovanje i iskoriste benefite koje im nastup na Internetu ili prodaja putem istog pružaju.

AllWeb (Skopje, 17. novembar)

Konferencija posvećena digitalnom marketingu koju odlikuju kvalitetan sadržaj, stručni predavači, korisne studije slučaja, kao i nesebično deljene znanja.

Data Science konferencija (Beograd, 21. – 22. novembar)

Data Science Conference 3.0 posvećen je jednoj od najpopularnijih tehnoloških grana današnjice – nauci o podacima (Data Science) – iz ugla stranih i domaćih stručnjaka i kompanija.

HORIZON (Beograd, 25. novemabr)

Konferencija koja ima za cilj da predstavi nove trendove i prilike, kada je reč o poslovanju sve više rastućoj gejming industriji.

Ladies of New Business (Beograd, 29. novembar)

Treće beogradsko izdanje Netokracijine Ladies of New Business konferencije posvećene položaju žena u IT, digitalnoj i kreativnoj industriji. Događaj je do sada posetilo preko 600 učesnica.

Decembar

Ladies of New Business (Zagreb, 5. decembar)

Četvrto zagrebačko izdanje Netokracijine Ladies of New Business konferencije posvećene gejmingu i ovoj industriji, održaće se sredinom poslednjeg meseca tekuće godine.

IT Days (Beograd, 13. – 14. decembar)

Misija ovog seminara o informacionim tehnologijama jeste podsticanje međugeneracijske komunikacije, kao i zajednička saradnja na polju informacionih tehnologija i razvoja Internet biznisa.


Želiš najsvežije vesti o konferencijama u svom inboxu?

Prijavi se na naš mesečni newsletter u kojem ti šaljemo najnovije vesti o predstojećim događajima, kao i informacije o specijalnim popustima i akcijama! 🙂


PS: Čuli ste za konferenciju koja nije na spisku? Javite nam na crnjanski@netokracija.com.