Execom predstavlja

Besplatna IoT škola stiže u Novi Sad – od 1. do 10. novembra

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Besplatna Internet of Things škola održaće se od 1. do 10. novembra u Novom Sadu, a predavač će biti Milan Savić, Software Architect, koji u ovoj oblasti ima preko pet godina iskustva.

Kako se sektor IoT-a ubrzano razvija (prognoze su da će do 2020. godine biti povezano preko 25 milijardi uređaja), potreba za stručnjacima u ovoj oblasti neprestano raste, te kompanija Execom organizuje niz predavanja na kojima će polaznici moći da čuju više o aktuelnim temama iz ove oblasti poput automatizacije kuća, sistema pametne brave, IoT rovera, pametnog grada i drugo.

Predavanja će se održati 1, 3, 6, 8. i 10. novembra u Startit centru Novi Sad, a polaznici će biti podeljeni po grupama, pri čemu će svaka imati svoju temu koju će na kraju predstaviti, navodi se u saopštenju.

Učešće besplatno, za polaznike i sertifikati

Da bi postali polaznici škole, zainteresovani moraju poznavati osnove C/C++ i Python programiranja, a poželjno je da poznaju Linux i imaju iskustvo u radu sa Arduino ili Raspberry Pi. Pored toga, moraju priložiti rešen kvalifikacioni zadatak, i svoja rešenja poslati na mejl careers@execom.eu, najkasnije do 20. oktobra u 12 časova.

Iz organizacije napominju da zainteresovani, prilikom slanja kvalifikacionih zadataka,  mogu poslati i svoje ideje za oblasti o kojima bi voleli da saznaju nešto više u IoT školi, a najbolje među njima (koje su tehnički izvodljive) biće uvršćene u program. Samo učešće u školi je besplatno i za odslušan kurs biće dodeljeni sertifikati, ali je broj polaznika ograničen.