Istraživanje pokazuje

Anketa Infostuda: Na prijavu za posao ne stiže odgovor

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Sajt Poslovi.infostud je u okviru svog istraživanja „Oceni put do posla“ obuhvatio sve kandidate koji su protekle godine putem ove stranice konkurisali za radno mesto, a koji su dali svoj sud o poslodavcima i načinu selekcije i regrutacije. Ocenama od 1 do 5 bodovan je način na koji je kompanija zakazala intervju, zatim kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

p1

Naime, način na koji su kompanije zakazala test ili intervju ostaje među najbolje ocenjenim aspektom u procesu selekcije, dok je ocena za obaveštavanje kandidata o ishodu konkursa za posao ostala gotovo nepromenjena u odnosu na prethodnu godinu. Statistika sajta Poslovi.Infostud pokazuje između ostalog da je prošle godine popunjeno čak 82.035 upitnika, što je za oko 1.500 upitnika više u odnosu na 2015. godinu, dok je pored toga ocenjeno znatno više konkursa za posao (gotovo 17.000), kao i veći broj pojedinačnih poslodavaca (skoro 5.000).

Kandidati zadovoljni sa informacijama o radnom mestu

Kada je reč o izostanku povratne informacije o ishodu konkursa, ovo je i dalje najslabije ocenjen segment u procesu selekcije i regrutacije, te nije zabeležen pomak u odnosu na prošlu godinu. Iako kompanije polako postaju svesnije da slanjem povratne informacije utiču na formiranje svoje prepoznatljivosti, kandidati i dalje izražavaju nezadovoljstvo merom u kojoj se to čini, te prosečna ocena za ovu godinu iznosi 1.6, baš kao i u 2015. godini.

PrintPoslovi.Infostud

Svi potencijalni kandidati za posao ocenjivali su poslodavce po različitim kategorijama.

Sa druge strane, blagi pomak zabeležen je kod ocene za brzinu završetka procesa selekcije. Za razliku od prethodne godine kad je ocena iznosila 3.3, ove godine ocena je za nijansu viša i iznosi 3.4. Veće zadovoljstvo kandidata vidi se i kod ostalih segmenata procesa selekcije kao što su informisanje o radnom mestu (opis posla, radni uslovi, visina zarade) i ocena ove godine iznosi 3.5. Istraživanje je takođe pokazalo da je u odnosu na prošlu godinu poboljšan način na koji kompanija zakazuje test ili intervju i sada ocena iznosi 3.9 za razliku od prošlogodišnjih 3.8.