Velika šansa za sve mlade

ICT Hub i Ministarstvo omladine i sporta pomažu studentima da pokrenu sopstveni startap

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Biznis inkubator za tehnološko preduzetništvo ICT Hub, poziva od danas sve studente početnih i završnih godina studija da se do 20. septembra prijave na konkurs pod nazivom ‘Nova tehnološka preduzeća‘, čiji je cilj podsticanje mladih na preduzetništvo i samozapošljavanje.

ICT-Hub

Naime, pomenuti konkurs sprovodi ICT Hub uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a ideja je da se doprinese povećanju zaposlenosti u Srbiji. Na konkurs mogu da se prijave studenti, starosti do 30 godina, nakon čega će biti izabrano njih 80 koji će dobiti šansu da budu deo programa.

Za studente završnih godina, projekat podrazumeva besplatan šestomesečni program podrške razvoju preduzetničkih veština u oblasti informaciono–komunikacionih tehnologija (IKT) i pokretanju sopstvenog biznisa. Nakon obuke planirano je otvaranje najmanje četiri startapa u navedenoj oblasti.

Odabrani studenti početnih godina proći će dvomesečnu „Školu poslovnog iskustva“, koju će voditi uspešni preduzetnici iz Srpske asocijacije menadžera (SAM) i Sekcije mladih perspektivnih lidera (SAMPLE) – što će im pomoći da u budućnosti samostalno razvijaju ideje i projekte. Neke od tema su: razvoj biznis modela, konkurentnost, upravljanje stresom, startegije prodaje poslovnim korisnicima i prezentovanje investitorima.

„Želimo da mladi postignu uspehe kakve su ostvarili svetski startapi“

Povodom ovog projekta, oglasio se i Kosta Andrić, inače projektni direktor ICT Hub-a koji je tom prilikom istakao:

Želimo da mladima predočimo mogućnosti koje za njih otvara IT preduzetništvo, da im pomognemo da preduzmu prve korake, upoznaju se sa preduzetnicima koji imaju ista interesovanja i ciljeve, te se suočavaju sa jednakim izazovima. Cilj nam je da mladim IT talentima pružimo neophodnu podršku kako bi realizovali svoje ideje i ostvarili značajne poslovne uspehe kakve su postigli svetski startapi.

Više informacija o samom konkursu možete pronaći putem zvaničnog sajta ICT Hub-a.