Blockchain hakaton krajem avgusta u Beogradu – 10.000 dolara pobedničkom timu

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga vašim prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Krajem avgusta u beogradskom Startit Centru biće organizovan prvi hakaton u Srbiji na temu razvoja blockchain tehnologije. Počev od petka, 25. avgusta, pa do nedelje 27. avgusta, učesnici će se takmičiti u izradi ‘proof-of-concept’ proizvoda baziranih na blockchain-u, dok su za najbolja rešenja obezbeđene vredne novčane nagrade.

Kada je reč o timovima, poželjno je da isti imaju od 2 do 4 člana, te se preporučuje da ekipe budu sačinjene od programera koji mogu brzo da razviju funkcionalne prototipe. Poznavanje i iskustvo sa blockchain-om je svakako poželjno, ali nije obavezno, dok će se za one koji nemaju iskustvo sa razvojem blockchain rešenja kreirati niz sadržaja na tu temu do početka samog događaja – kako bi se upoznali sa tehnologijom za koju se kaže da će promeniti svet finansija.

Inače, na Hakatonu koji organizuje Startit, u okviru stručnog žirija koji će odlučivati o najboljim timovima i rešenjima učestvovaće istaknuti kreatori proizvoda i blockchain entuzijasti. Među njima su Aleks Migitko, Mališa Pušonja, Stefan Pajković i Igor Bogićević. Kada je reč o nagradnom fondu, timovi će imati priliku da se takmiče za:

  • 10 Ether kriptovaluta – od beogradskog startapa Decenter (bez sajta zbog rane faze razvoja)
  • 10.000 dolara (u nekoj od kriptovaluta) – od beogradskog odeljenja međunarodne kompanije GameCredits
  • 20.000 EMC2 od Einsteineum fondacije (vrednost oko 1.000 dolara)
  • 100.000 dinara (u nekoj od kriptovaluta) – od domaće banke Societe Generale

Prijave traju do 16. avgusta, popunite ih na vreme

Blockchain hakaton će trajati 48 časova, što ga svrstava u jedan od dužih na ovim prostorima, dok će se od učesnika očekivati (i bodovati) sledeće: osmišljavanje proizvoda koji je koristan, zatim koji koristi blockchain na smislen i inovativan način, kao i prezentacija grubog, funkcionalnog proof-of-concept prototipa.

Iz Startita napominju da su prijave za prvi blockchain hakaton u Srbiji otvorene do srede 16. avgusta 2017. godine. Broj timova je ograničen na 10 pri čemu su kriterijumi iskustvo u dizajnu i razvoju proizvoda i, u manjoj meri, iskustvo sa izradom rešenja baziranih na blockchainu. Izabrani timovi će biti obavešteni o učešću do petka, 18. avgusta, dok više informacija, kao i prijave možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici hakatona.